HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépésHáború tör ki a vámpírok és a boszorkányok között. Narlen városa elbukik, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre kerül. Theradin békét köt a vérszívókkal, így a város megőrzi függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödik és kihasználva szomszédai csatározásait, elfoglalja Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződnek, ezért a vadászokra még nagyobb szükség van, mint valaha.
• • •
Lépj be Noctis világába, ismerd meg a varázslattal teli, napfényes Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok és védák lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol a vámpírok, emberek és vérfarkasok élnek. Ismerd meg Caelestis vidékét, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.

Login
Username:
Password:
Auto Login: 
:: Hopsz! Elfelejtettem a jelszavam!
* * *
CHATBOX

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!
FRPG Top Sites - Magyarország

***
BANNER

AZ oldal bannerjáért Kattints: ide!


***
TÁRSOLDALAK

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!Share | 
 

 Általános szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Általános szabályzat   2012-02-12, 07:24

Általános szabályzat


Karakteralkotás, nevek és avatár

Regisztráció és karakterminta
Regisztrációtok után, olvassátok el alaposan a fajleírásainkat! A felkínált lehetőségek közül válasszatok. Ne alkossatok új fajokat, mert azokat nem fogadjuk el! 
A Karakteralkotás >> Karakerlapminták nevű topikban megtalálhatjátok a karakterlapmintákat. Ezt töltsétek ki értelemszerűen. Az előtörténet legyen tartalmas, legalább 15-20 soros! A Karilap-műhelyben nyithattok topikot, ahová bedobhatjátok a szerkesztés alatt álló, félkész történeteket. 
Ha elkészültetek, jelezzétek felénk, és elbírálunk titeket.
Ha egy másik szerepjátékos oldalról hozzátok át már meglévő karaktereiteket, ezt kérjük előre jelezzétek, csak akkor tudjuk elfogadni, ha azt Noctis világához igazítjátok.

Karakternevek
A választott neved legyen egyedi, karakteredhez illő. Mindenképpen latin betűkkel regelj! A neved lehet orosz, koreai, arab, de kérjük, hogy ezt latin betűs átirattal használd.

Avatárkép és aláíráskép (Avatár mérete: 200x300px; aláírás mérete: szélessége ne legyen nagyobb mint 500 px)
Foglalás előtt nézzétek át az avatárfoglalásokat (Avatár- és képességfoglaló -> Avatárfoglalás), használja-e már másik user azt az avit? Avatárképként elfogadunk bármilyen színész, énekes, sportoló, modell, vagyis élő személy képét, jó minőségű fantasy és cosplayes képeket, illetve a karakterhez illő saját, userről készült fotót, de manga és anime képeket ha lehet inkább ne válasszatok!
A kép megválasztása legyen összhangban a karakter jelleméhez és a választott fajra jellemző külső adottságokkal!
Figyeljetek arra, hogy az avikép ne lépje túl a jó ízlés határát!

Avatárkép cserére elfogadásig változtathatod, utána csak akkor:
...ha a karakter jellemében gyökeres változás áll be, és az új jellem új képpel könnyebben vihető.
...ha a karakter párja vagy életében fontos szerepet betöltő más személy (akire nagymértékben ráépül) elhalálozik, és így a karakter részben, vagy teljes egészében elveszíti identitását.
...ha a karakter fajt vált.
Valamint előfordulhat (de nem valószínű), hogy a fajleírást drasztikusan megváltoztatjuk, ebben az esetben, lehetőséget biztosítunk, hogy a karakterlap részleges módosításával avatárt is cserélhessen az user.

Az aláírás lehet álló és mozgókép is! Aláíráskép használata nem kötelező! Ha posztjaitokhoz képet csatolnátok, akkor figyeljetek oda a méretre.
-Ne legyen túl nagy (túl széles, túl magas, ne húzza szét az oldalt).
-Ne lépje túl a jó ízlés határát.
-Ne legyen szemrontó (élénk, rikító, pixeles, csillogó, vibráló)!
Reagok, helyesírás, nyelvhelyesség

-Játékot csak a karakterlap elfogadása után kezdhettek!
-A játékok száma nem meghatározott, de mindenki annyit vállaljon, amennyit vinni is tud.
-A fórumon történő írás megengedett E/1. vagy E/3. személyben, illetve jelen és múlt időben. Az user maga dönti el, melyikben ír. Egyetlen kikötésünk, ha választott, akkor a játék során ne váltogassa posztról posztra sem a személyt, sem az időt.
-A játék a játéktereken reagok formájában történik.
-Játékostársatokat reagjaitokba engedély nélkül ne irányítsátok!
-Saját NJK (nem játékos karakter) használata engedélyezett. Bárki kitalálhat magának korlátlan számú NJK-t. Ez lehet egy ismeretlen járókelőtől kezdve egy jó barátig vagy rokonig bárki. Játék során saját magad mozgathatod kitalált NJK-d. Használatára ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a játékos karaktereknél. Ha az NJK-dnak kialakítottál egy jellemet, külsőt, azt a játék során ne váltogasd.
-Hozzászólásaitok minimum 15 sorosak legyenek az élvezhető játék érdekében!
Ügyeljetek a helyesírásra! Ajánlott Word-ben megírni a reagokat, a helyesírás ellenőrző sokat segít! Fontos, hogy ügyeljetek a nyelvhelyességre is!
18+, káromkodás

Felnőtt és a nyugalom megzavarását keltő tartalmak kijátszhatóak. Egy "18+" bejegyzéssel jelezzétek, ha a posztjaitokban ilyesmi kerül kijátszásra.
.....

Karakterhalál, karaktertörlés

-A játék során nem ölheted meg a játszótársad karakterét az engedélye nélkül!
-Félkész karakterlappal rendelkező, illetve karakterlappal rendelkező karaktert (aki nem kezdett még játékot) kérésre azonnal törlünk.
-Ha a karakter elfogadott karakterlappal rendelkezik, és játékot is kezdett, akkor a karakter halála kijátszásra kerül. Ilyenkor a karakter bannolva lesz, játéktéri hozzászólásai megmaradnak, avatára felszabadul.
Egyéb

-A fajleírásokban szereplő, egy-egy legenda részét képező karakterek többsége NJK karakter, vagyis általában nem megalkothatóak! Ha mégis engedélyezett az alkotásuk, az külön fel van/lesz tüntetve.
-Topikot általában csak admin nyithat! Ez alól kivétel a Játéknyilvántartó és Alkotótér, ahol mindenki nyithat 1, a saját nevén futó topikot.
-Egy karakter egy user "kezében" lehet! Nem szeretnénk azt tapasztalni, hogy egy karaktert kettő vagy több user használ!!!
-Mielőtt nekikezdenétek a karaktereitek megalkotásának javasolt a többi, kiegészítő szabályzatot is átolvasni!!!
-A regisztrációt követően, a karakterlap elfogadásával minden user elfogadja az oldal szabályzatát. 
-A szabálymódosítás, a változtatás jogát fenntartjuk. De a változtatásokról minden esetben tájékoztatást adunk a Közlemények topikba.


* * *
-Az oldalon szereplő összes leírás, Noctis világához tartozó szöveges tartalom - gondolj itt főként a fajleírásokra, legendákra, ünnepekre, kreált betegségekre stb. - az adminok tulajdonát képezik. Hozzájárulásunk nélkül ne vidd el és használd fel máshol sajátként!
-Az oldalon található képi elemeket adoptáltuk. A képek a google.com keresőoldalon keresztül főként a deviantart.com, a tumblr.com oldalakról kölcsönöztük. A képeket képszerkesztővel tettük egyedibbé, oldalunkhoz illőbbé, ezért ezeket se vidd el. Eredeti formájában természetesen nincs akadálya.

A fórum szabályzatának nem ismerete nem kifogás. Ha bármilyen kérdésetek van feltehetitek az oldalon az "Óhajok, sóhajok, panaszok" nevű topikban vagy elérhettek bennünket PÜ-ben vagy e-mailen keresztül: noctisparvulus@gmail.com címen.
Jó játékot kívánunk!
Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
 

Általános szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Képzések szabályzata
» Katsumi Kawachi
» Kazamata Szabályok
» Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok
» A Vérfarkasokról általában

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályzat és tudnivaló :: Bevezetés a világunkba-