HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépésHáború tör ki a vámpírok és a boszorkányok között. Narlen városa elbukik, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre kerül. Theradin békét köt a vérszívókkal, így a város megőrzi függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödik és kihasználva szomszédai csatározásait, elfoglalja Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződnek, ezért a vadászokra még nagyobb szükség van, mint valaha.
• • •
Lépj be Noctis világába, ismerd meg a varázslattal teli, napfényes Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok és védák lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol a vámpírok, emberek és vérfarkasok élnek. Ismerd meg Caelestis vidékét, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.

Login
Username:
Password:
Auto Login: 
:: Hopsz! Elfelejtettem a jelszavam!
* * *
CHATBOX

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!
FRPG Top Sites - Magyarország

***
BANNER

AZ oldal bannerjáért Kattints: ide!


***
TÁRSOLDALAK

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!Share | 
 

 Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek   2013-03-25, 01:19

Közlekedés


A mechák idejében népszerű és gyakran használatos eszköz volt a szárazföldi közlekedésben a négykerekű vagy a (négyütemű motorral működő) motorkerékpár, illetve a vasúthálózat kiépítésével a gőzmozdony. A vízi közlekedésben megjelentek az első gőzhajók. A mechák léghajóikkal és hőlégballonjaikkal még az eget is meghódították.

Ma: a világban élő fajok többségének nincs szüksége és akkor sem volt, ezekre az eszközökre ahhoz, hogy nagy távolságokat tudjanak megtenni, rövid idő alatt:
-a vámpírok és az elfek suhanással,
-a démonok teleportálással,
-az idomítók sárkányok hátán,
-a démonvadászok idézett lényeik hátán,
-a boszorkányok és valkyriek mágia segítségével,
-a vérállatok állati v. félállati alakban futással küzdötték le a nagy távolságokat.  Ha igénybe is vették ezeket az eszközöket, az inkább kényelmi szempontok miatt volt, mint szükségszerűségből.

A közlekedési eszközöket elsősorban a mortalisok, sámánok, védák egy része és egyes félvér fajok vették igénybe. A technológia elhalásával ők visszatértek a mechák előtt ismert, hagyományos közlekedési formákhoz, mivel sem előállítani, sem fenntartani nem tudták az új eszközöket. Ezért szárazföldi terepen állatok hátán utaztak, vagy állati erővel működésbe hozható eszközöket hívtak segítségül a nagy utazásaikhoz. A folyók, tavak átszelésére pedig a hagyományos vízi járműveket. Ezek az "eszközök" a mechák idejében sem tűntek el, csak háttérbe szorultak.

A mechák korábbi vívmányaikból fennmaradt néhány limitált, épen maradt példány, amik általában múzeumi darabok, illetve gazdag nemesi családok gyűjteményének részei.

Ma elérhető és használatos teherhordó, szállító eszközeink:
Állatok, talicska, bicikli, szánkó, szán, szekér, hintó, csónak, hajó, hőlégballon.

***A mechák technológiai fejlettsége messze elmaradt a valóságban ismert szinttől: repülőgépet, helikoptert, űrhajót és egyéb modern közlekedési eszközöket soha nem állítottak elő Noctis világában!

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek   2013-03-25, 01:20

Fegyverek, harci eszközök


A Noctis világában a következő szúró-vágó-dobó-fúvó-lő fegyvertípusok használatosak:

KATANA (klasszikus japán kard), WAKIZASHI (A katanához hasonló rövidebb pengéjű kard, kb. fél méter hosszú. Előszeretettel hordják kiegészítő fegyverként a katana mellett),  BISENTO (Hosszú nyelű, nehéz fémpengéjű fegyver, ami bármilyen páncélt képes átszúrni), NAGINATA (Hosszú bot melynek végére egy éles penge van rögzítve. A bot hossza megegyezik a használó magasságával, melyre 0,5-1 méter közötti ívelt penge illeszkedik), TANTO (Rövid pengéjű szúró-vágófegyver. Mérete: 3 cm-től 40 cm-ig bármekkora lehet),  ZHAN MA DAO (Japánul ZANBATO. Egy hosszú nyélhez erősített széles,  ívelt pengéjű, nehéz fémkard), TESSEN (Fémlegyező. Praktikus kézfegyver), CHAKRAM Ősi indiai dobófegyver. 15-30 cm átmérőjű éles, fémkarika, Hatótávolsága 40-50 méter is lehet), OSTOR (Egy fa nyélre erősített erős szíj, ami az állatok terelésére és fegyverként funkcionáló, nagy ütőerejű eszköz), KUMADE ("gereblye". Vasból, fémből készített gereblyeszerű, ritkán villákkal rendelkező fegyver, melyet gyakorta erősítenek kötelek, vagy láncok végére), KUSARIGAMA (Egy fémből készült sarló, melynek nyeléhez egy 2,5-5 méter hosszú lánc van rögzítve), TEKKO-KAGI (Erős acélkarmok, melyeket a csuklóra erősítenek), YUMI (Japán aszimmetrikus íj),  SZÁMSZERÍJ (Nyélre erősített íj, amit külön erőfeszítés nélkül kifeszített módban lehet tartani), TOMAHAWK (Indián aszimmetrikus kétéltű kis balta, vágásra és szúrásra egyaránt alkalmasak), KAMA (Japán harci sarló), NEKO-TE (Acél karmok. Az eszközt a használója az ujjaira illeszti. Gyakorta mártják méregbe a karmokat, hogy hatékonyságát fokozzák), SENBON (Dobótű. Könnyű, gyors és hatékony fegyver. Gyakorta mártják méregbe, hogy hatékonyságát növeljék), FUKIYA (Fúvócső. Hossza változó: 50-100 cm közötti), KUNAI (Egy fémből készült eszköz, mely elsősorban használati/munkaeszközként (ásásra, mászásra, feszítésre stb.) funkciónál, mint fegyverként, de fegyverként is tökéletesen hasznosítható, ha a helyzet megkívánja), SHURIKEN (Dobófegyver.  Minden, ami kicsi és könnyen el lehet dobni), NUNCHAKU (Védekező-támadó fegyver, mely alkalmas szúrásra, fojtásra, feszítésre is. A 20-30 cm hosszú, kemény fából (esetenként fémből) készült két rúd erős kötéllel vagy lánccal van rögzítve egyik végükön).

***A felsoroltakon kívül szóba jöhet más, hasonló jellegű (szúró, vágó, dobó, fúvó) eszköz, de gránát, atombomba, rakéta, tank, pisztoly és egyéb, hasonló modern gépfegyver nem!

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek   2013-03-25, 01:29

Kereskedelem


Noctis világában a fajok között kiterjedt, sokrétű és szoros üzleti és kereskedelmi kapcsolatok vannak. A kereskedelem három úton jöhet létre:
-Árut cserélnek pénzre (eladás)
-Pénzt cserélnek árura (vásárlás)
-Árut cserélnek árura (árucsere)


Pénznemek:
-Drachma - ezüstpénz, a Vámpír Birodalom - Varuna hivatalos pénzneme. Ezt használják a birodalom területén élő vámpírok, emberek, vérfarkasok, félvérek. Az érméket elfogadják, mint fizetőeszközt még a démonvadászok, kimérák és az elfek, 8325-ös háború után Shalmaeron-Varuna tartományaiban is.
-Denarius - ezüstpénz, a boszorkányok fizetőeszköze.  Az érméket, mint fizetőeszközt elfogadják még az elfek, a védák, a sámánok, a kimérák és a démonvadászok. A 8325-ös háború után is megmaradt!
-Peseta - ezüstpénz, a védák és a sámánok fizetőeszköze. Az érméket, mint fizetőeszközt elfogadják Shalmaeron-Varuna tartományaiban.
-Moneta - elfek aranypénz. Az érméket, mint fizetőeszközt elfogadják a vámpírok, a boszorkányok, a démonvadászok, a kimérák.
-Lüdia - démon rézpénz. Elfogadott a démon gyarmatokon.


Tovább >>

***A bestia spiritusok és a valkyriek nincs hivatalos pénznemük.

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek   2013-03-29, 07:01

Kommunikáció


Modern kütyük (okos telefon, számítógép stb.) és technikai háttér (telefonos és internetes hálózat) híján a telefonálás és az internetes üzenetváltás formái nem léteznek. Ennek ellenére Noctis világában több lehetőség is van a kapcsolattartásra. Ez elsősorban írott, papíralapú formában történik állatok (denevérek, baglyok, sasfélék és galambok, esetleg a hollók, varjúk) segítségével. Folyók közelében élőknél még előfordul a palackposta.

Egyéb módok:
Vámpíroknál: A vámpírherceg a városvezető vámpírurakkal, úrnőkkel egy varázskönyv segítségével is tud kommunikálni. Ez egy biztonságosabb formája a birodalmi és a privát üzenetek váltásának. A könyv lapjaira vérrel írt üzenet megjelenik a vámpírúr vagy úrnő könyvében. A városvezető vámpírúr vagy úrnő ugyanezen az elven üzenetet tud küldeni a hercegnek, illetve másik úrnak, úrnőnek. Mindegyik vámpírvárosban egy példány van ebből a varázskönyvből, kivéve Bradenburgban. A fővárosban egy-egy könyvvel rendelkezik még a Gerusia, a Vörös Főpap és a Kiképzőtábor vezetője. A könyvek helyhez kötöttek, nem hagyhatják el az adott szobát, épületet vagy területet. Alapvetően az üzeneteket csak a címzett olvashatja el. Elolvasása után az üzenet elmosódik, és olvashatatlanná válik.

Nomádoknál: Az általános üzenetváltási módokon felül a nomádok farkasokat és néha még idomított erdei állatokat pl. mókust is használnak üzenetküldésre.

Boszorkányoknál, elfeknél: kommunikációra alkalmas varázstárgyak segítségével. Leggyakoribb a varázskút és a varázstükör. Más fajok számára egyszerű tükörnek, kútnak látszik, csak egy boszorkány, elf képes felismerni és használni az erejét. A kút vizébe, vagy a tükörbe nézve látják és hallják egymást a felek.

Démonoknál: Elterjedt üzenetváltási mód: a tűz lángjaival. Ugyanazon az elven alapszik, mint a boszorkányoknál és az elfeknél a varázstükör vagy a varázskút.

Sellarya lakói: füstjelekkel is kommunikálnak.

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek   2013-05-31, 10:27

Betegségek, kórok, nyavalyák, stb.


 
Vannak betegségek, amik Noctis világában is ugyanúgy léteznek, ugyanolyan jellemzőkkel, mint a valóságban.
Ezek kijátszhatóak!
 
***
Vannak gyógyító képességek és gyógyító képességgel bíró karakterek. Ők csak enyhíteni, esetleg lassítani tudják a Noctis világában lévő betegségek, kórok, nyavalyák stb. lefolyását. Egyetlen varázsütésre ezek nem szüntethetőek meg!
 
 
Minden fajnál előfordulhat
Allergia és érzékenység
(étel, állat, növény, stb.)
Fóbia
(klausztrofóbia, agorafóbia, hemofóbia, stb.)
Mánia
(beteges ragaszkodás, rajongás)
Veszettség
Álmatlanság, alvászavar

Szifilisz (kiv. a démonokat)
Skizofrénia
Paranoia

Hangulatzavar és depresszió
Függőség, szenvedélybetegség
Frontérzékenység, migrén

 
 
Embereknél, boszorkányoknál, vérfarkasoknál, démonvadászoknál, sárkányidomítóknál, sámánoknál és félvéreknél
Influenza
Nátha
Himlő
Kanyaró
Herpesz
TBC
Szalmonellózis
Asztma
Rheuma
Epilepszia

 
 
Noctis specifikus betegségek
Morbus Sanguis, vagy vérbaj
Morbus Somnium of Varuna vagy varunai álomkór
Rufus Somnium vagy vörös álom
Gravendo Valachie vagy valachiai nátha
Morbus Spiritus vagy szellemkór
 
(Részletek)
 
 
Betegségek, amik biztosan NEM léteznek Noctis világában, ezért ne is játszd ki!
AIDS
Rák
Daganat
Kolera
Pestis
Lepra
Alzheimer-kór
Parkinson-kór


Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek   2013-06-30, 00:28

Technológia és a mágia határai

A mechák nem rendelkeztek semmilyen különleges erővel. Nem tudtak lényeket idézni, nem értettek a mágiához, és nem uralkodtak egy elem felett sem. Fajuk fennmaradása érdekében olyan eszközök megteremtésére volt szükség, ami biztosítja helyüket Noctis világában.

Különleges képességek híján elsőként anyagmegmunkálási technikájukat fejlesztették, majd fegyvereiket tökéletesítették. Már korábban létező, a szomszédjaik által használt harci és munkaeszközeiket ötvözték, fejlesztették tovább. Ezután a közlekedést és áruszállítást forradalmasították. A szénbányák kimerülése után, a gőz erejének felismerésével új lehetőségeket teremtettek a szárazföldi és a vízi közlekedésben. Noctis világában élő fajok többsége nem szorult rá, hogy igénybe vegye ezeket, mivel ezek nélkül is képesek voltak nagy távolságok megtételére (lásd. Közlekedés), de az áru mozgatása szempontjából előszeretettel alkalmazták a mecha újításokat.

A mechák technológiai fejlettsége messze elmaradt a valóságban ismert szinttől. Nem jutottak el a modern közlekedési (pl. repülőgép, helikopter, űrhajó, villamos) és manapság használt (pl. tv, kamera, mikro, hifi és zenelejátszók, légkondi, elektromos konyhai eszközök és háztartási gépek) eszközök felfedezéséig. A mai kommunikációs formákat, modern kütyüket sem ismerték, mint mobil, számítógép, internet... - és a gyári gépesítés is távol állt tőlük. Fegyverek terén soha nem állítottak elő modern harcászai eszközöket (pl. gránát, atombomba, rakéta, tank, gépfegyverek).  
Eltűnésük előtt nagy felfedezést tettek. Felismerték a villamosság felhasználásának előnyeit. Megalkottak néhány kísérleti eszközt is, mint pl. hűtő vagy mosógép. A kísérletek eredményesnek bizonyultak, ám mielőtt a világ elé tárhatták volna felfedezésüket, háború tört ki. A feljegyzések és a prototípusok elvesztek.

A mechák idejéből fennmaradt újítások, amik működése ismert, az eszközök előállíthatóak és széles körben használatosak:
-városi ivóvízhálózat, szennyvízelvezető csatornák
-városi köztéri világítás
-villany
Működtetését a megújuló energiaforrásokból származó energia segítségével valósítják meg. Ilyen források a napenergia, szélenergia, folyosók és vízesésekből származó energia, villámok befogása. Az energia gyűjtésére és az energia felhasználására alkalmas eszközök építését a mechák megtanították szomszédjaiknak. Ez volt az egyetlen, aminek technológiai tudását átadták.


A mágia határai
A mágia körülveszi a világot, segíti a varázslények életét, de nem helyettesíti a mindennapi élet szükségleteit. A mágia a mágikus lény energiájából táplálkozik, ami nem kimeríthetetlen. Ha a "mágus" fárad, gyengül, úgy a varázslata is erejét veszti.
Lásd: idéző boszorkányok idézett lényei - addig van jelen, amíg a boszorkány energiája fenn tudja tartani.

A boszorkányok egy időben sokat foglalkoztak a mecha-technológiával, főként az anyag- és eszközmágusok. Sok esetben sikerült is valami hasonlót előállítani, de az eredmény nem volt tartós. Ugyanis nem ismerték az eszközök részletes működési tervét, ami alapján pontos másolatokat készíthettek volna. A másik probléma a mágia tartósságában mutatkozott. Az erő gyengülésével az eszközök használhatatlanná váltak. A sok sikertelenséget követően a banyák lassanként feladták a kutatásokat.
Ma már egy-két lelkes theradinin kívül nem sokan foglalkoznak ilyesmivel. Az embereknél is elenyésző számúan vannak, akik kutatnak az elveszett technológia után.

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Ajánlott tartalom
_________________________


TémanyitásTárgy: Re: Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek   

Vissza az elejére Go down
 

Technológia, kereskedelem, közlekedés, kommunikáció, fegyverek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Technológia és találmányok
» 5 - Klánok és szervezetek
» Fegyverek Tárolása
» Fegyverek leírása // Ára és a Vásárláshoz tartozó szabályzatok
» Legendás Fegyverek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályzat és tudnivaló :: Bevezetés a világunkba-