HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépésHáború tör ki a vámpírok és a boszorkányok között. Narlen városa elbukik, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre kerül. Theradin békét köt a vérszívókkal, így a város megőrzi függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödik és kihasználva szomszédai csatározásait, elfoglalja Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződnek, ezért a vadászokra még nagyobb szükség van, mint valaha.
• • •
Lépj be Noctis világába, ismerd meg a varázslattal teli, napfényes Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok és védák lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol a vámpírok, emberek és vérfarkasok élnek. Ismerd meg Caelestis vidékét, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.

Login
Username:
Password:
Auto Login: 
:: Hopsz! Elfelejtettem a jelszavam!
* * *
CHATBOX

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!
FRPG Top Sites - Magyarország

***
BANNER

AZ oldal bannerjáért Kattints: ide!


***
TÁRSOLDALAK

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!Share | 
 

 Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók   2013-08-28, 15:02

New Editor: Switch Editor Mode

Új szövegszerkesztő: Switch nézet
 
 
Poszt  küldésnél (Add reply) - a szövegszerkesztő eszköztárának utolsó eleme a 'Switch editor mode'.
 
A "Switch" gomb megnyomásával - bekapcsolásával - a szövegdoboz szerkesztő módba vált át és megjeleníti a szövegbe épített kódokat, formázási elemeket.
 
A 'Switch' gomb újbóli rákattintásával - kikapcsolásával - vagy a 'Előnézet/Preview' gomb megnyomásával megtekinthetjük a szöveg, kódok nélküli, olvasható formáját.
 
Egyéb megjegyzés:
Ha a posztot word-ből vagy egyéb szövegszerkesztő programból illeszted be, és nem az oldal szövegdobozában írod meg, akkor előfordulhat, hogy a szöveg szétesik. A beillesztés során normál nézetben nem látható, formázási elemeket adhat a beillesztett poszthoz, ezért előfordulhatnak indokolatlan szövegtördelések, plusz enterek.  
 
Javaslat:
Szövegbeillesztés előtt válts át 'Switch' nézetre, és ezután illeszd be a posztot. Ha kell, javítsd, formázd a szöveget, majd küld el!
 

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók   2013-06-21, 21:48

Draft funkció = Piszkozat

Draft: Piszkozat
A draft funkcióval piszkozatokat készíthetsz. Ez akkor hasznos, ha pl. valamiért nem tudod befejezni a reagjaidat. A posztkezdemények elmenthetőek, így bármikor onnan folytathatod a megkezdett hozzászólásaidat, ahol abbahagytad: nem kell keresni a gépen a mentett doc-ok között és nem jelent gondot, ha időközben gépet cseréltél és amott mentettél.
 
• • •
 
Poszt mentése piszkozatként
 
Topik/helyszín kiválasztása (pl. ahol játszol) >> 'Add reply' >> Megkezdett szöveg mentése a 'Draft' gombbal ('Preview' és a 'Send' között).
 
• • •
 
Piszkozat megtekintése, szerkesztése, aktiválása
 
A piszkozatot a 'PROFIL' >> 'Drafts' fül kiválasztásával nézheted meg.  A 'Modify' linkre kattintva lesz szerkeszthető! Az elkészült szöveget a 'Publish' gomb megnyomásával aktiválhatod.
 
A kezelő 'Téma' és 'Helyszín' alapján ment, ezért fontos, hogy ott nyiss új hozzászólást ('Add reply'), ahová a posztodat szánod, mert az engedélyezéskor ott fog megjelenni.
 
Az elküldés után a hozzászólásod eltűnik a piszkozatok közül (a 'Draft' fülről), és a megadott játéktéren jelenik meg.
 
Ha újfent nem sikerül befejezni a posztot, akkor a szövegdoboz alatt a 'Modify' gombra kattintva újramentheted. Ekkor a frissített változat kerül tárolásra.
 
• • •
 
Piszkozat törlése
 
Ha még sincs szükséged a piszkozatra és nem akarod elküldeni, akkor törölheted is a PROFIL >> 'Drafts' fül >>  Mentett poszt kiválasztása >> Pipa a fehér négyzetbe >> 'Delete selected drafts" gomb megnyomásával.
 
A lista felett megjelenik egy biztonsági kérdés, biztosan törölni akarod-e:
"Do you really want to remove all the selected drafts?"
Az 'Igen' gombra kattintva a piszkozat lekerül a listáról.
 

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók   2013-06-13, 04:46

Szerepjátékos alapfogalmak

-Admin: vagy adminisztrátor/ok, az oldalt "fenntartó" személy/ek. Ők alakították ki ezt a világot, amiben játszotok. Ők hozzák meg az oldallal kapcsolatos változtatásokat, fontos döntéseket, szabályokat, melyek betartása mindenkire vonatkozik.
-Játéktér: az a helyszín vagy topik, ahol a karakterlapod elfogadása után a játékostársaitokkal játszotok.
-JK: azaz játékos karakter. Egy, a fajfelelős admin által elfogadott karakterlappal rendelkező karakter (pl. a saját karaktered), akit a felhasználó, vagyis te irányítasz a játékban.
-NJK: Nem Játékos karakter, karakterlappal nem rendelkeznek. Ezek a karakterek csak mellékszereplőkként vesznek részt a játékban. Lehet, hogy egy régi barát vagy egy egyszerű járókelő. Őket szabadon mozgathatod a történet során. Számuk nem meghatározott, mozgathatsz egyszerre egy személyt vagy egy kisebb tömeget is.  
-NP: Noctis Parvulus. Az oldalunk neve, nevét onnan kapta, hogy az oldal középpontjába a vámpírokat állítottuk.
-Poszt/Reag: vagyis hozzászólás (hsz.). Az a - nálunk - minimum 10 soros üzenet, amit a játéktéren a játszótársadnak írsz az ő írására reagálva.
-Pü/Pm: privát üzenet/private message.
-Rpg:(role play game) szerepjáték, Frpg: (forum role playig game) fórumos szerepjáték. Lényege, hogy mindenki alkot egy karaktert, és a karakterlap elfogadás után a játékos a karakter bőrébe bújva a játéktéren játékot kezd.
-Speciális karakterek: olyan NJK, karakterlap nélküli karakterek, amik a staff kezében vannak (lsd. jelenleg - Josephus Nigrum, Garew Towryk vagy Jákob és az angyalok). Alkalmasak más karakterek halálának, fontosabb eseményeinek kijátszására, kalandok, feladatok, szintlépők lebonyolítására, játékterek zárására stb.
-Staff: vagyis admini csoport. Olyan csoport, mely általában Adminisztrátorokból és Moderátorokból áll. Ők azok, akik a fórumot szerkesztik, irányítják, betartatják a szabályokat, figyelemmel kísérik az oldalon folyó eseményeket, figyelmeztetnek, (ha szükséges) büntetést szabnak ki stb.
-User: vagyis felhasználó, te magad.
-Bannolás: a felhasználó vagy user oldalról való, IP-cím és/vagy emailcím alapján történő kitiltása.
 
A leggyakrabban használt szerepjátékos jelek:

~ ilyen jel közé írjátok a karaktereitek gondolatait~
* ilyen jelek közé, pedig a karaktereitek cselekedeteit írjátok*
- ezek a jelek, pedig a karaktereitek megszólalásait, a párbeszédeket jelölik
// userként való hozzászólást jelölik
 
***Ezek használata nem kötelező!

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók   2013-06-13, 04:45

Avatár és aláírás

Avatárkép feltöltése, avatárkép cseréje
Az avatár mérete: 180x300 px


Először kiválasztasz egy, a méretnek megfelelő képet, amit avatárnak használnál. Az oldal legtetején rákattintasz a 'PROFIL'-ra, kiválasztod az 'AVATAR' fület és, vagy tarlózással csatolod, vagy egy linket szúrsz be a megadott helyre. Végül: az 'ELKÜLD' gombra kattintasz.

...a kiválasztott kép feltöltésre került.

A csere ugyanott, ugyanígy!


• • •


 Aláírás feltöltése
Az aláírás mérete: 500x250 px

Az oldal tetején a 'PROFIL'-ra kattintasz. Kiválasztod az 'ALÁÍRÁS' fület. A szövegdobozba beszúrod az aláírás linkjét (amit előtte valamelyik képfeltöltő oldalra feltöltöttél) ebbe a kódba:
Kód:
[center][img]LINK HELYE - ide szúrd be![/img][/center]

majd az 'ELKÜLD' gombra kattintasz.

Megjegyzés: az aláírásod csak akkor jelenik meg az elküldött üzeneteid alatt, ha a 'PROFIL', 'BEÁLLÍTÁSOK', 'Mindig csatolja az aláírásomat' résznél engedélyezed. Kattints át a 'NEM'-ről az 'IGEN'-re, majd nyomj az 'ELKÜLD' gombra. A régibb posztjaidnál még nem, de az újaknál látszani fog az aláíráskép!

Aláíráskép cseréje ugyanígy, ugyanott az előző aláíráskép törlésével!

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók   2013-06-13, 04:43

Privát üzenetek

Az oldalon van lehetőséged privát beszélgetésekre privát üzenetváltások formájába. Ezeket az üzeneteket csak te és az a személy látja, akinek az üzenetet küldöd.


Új privát üzenet és válasz
Ha új üzeneted érkezik, akkor az oldal tetején azt a 'New PM' jelzi. Válaszolni a 'quote' gomb megnyomásával tudsz. A válasz megírása után a 'SEND'-del küldöd el.

• • •

Üzenetküldés fiókból
Az oldal tetején 'PM'-re kattintasz. Aztán: 'Add reply' ikon, 'Felhasználónév'. Itt vagy beírod azt a karakternevet, akinek az üzenetet szánod vagy rákeresel. Kattints a 'Felhasználónév keresése' gombra és válaszd ki a megfelelő nevet (pl. Andrés von Narrath).
A 'Téma' sorba beírod az üzenet témáját, a szövegdobozba az üzenet tartalmát, majd a 'SEND' gombra kattintva elküldöd az üzenetet.

• • •

Üzenetküldés profilból
A karakter linkes nevére (pl. Andrés von Narrath) kattintasz, kiválasztod a 'CONTACT' fület, onnan a 'Privát üzenet: MP' ikont. Itt a 'Felhasználónév'-hez nem kell írnod semmit, mivel a címzett neve automatikusan megjelenik! A tárgy megnevezése és a szöveg megírása után a 'SEND' gombra kattintva elküldheted az üzenetet.

• • •

Üzenet a topikból v. játéktérről
Topikon belül is küldhetsz üzenetet. A címzett karakter posztja alatt kiválasztod az 'Message' ikont, és elküldöd az üzenetet. Itt is automatikusan beíródik a címzett neve.

• • •

Üzenet szerkesztése, törlése
Elküldött üzenetünk módosítható!
Ideiglenesen egy 'Kimenő' mappába kerül és addig ott is marad, amíg a címzett el nem olvassa. Míg a másik nem látta és nem nyitotta meg, addig van lehetőség a levél szerkesztésére, ezután a rendszer áthelyezi az 'Elküldött' levelek közé.

Módosításnál: 'PM' - 'Kimenő fiók' -kattints az üzenetre - 'Edit post' ikon. Megjelenik egy szövegdoboz az elküldött üzenettel, amit módosíthatsz.
A 'SEND' gombra kattintva az eredetit felülírva elküldi a levél módosított változatát.


Elküldött üzenetünk törölhető!
Előfordulhat az is, hogy az üzenet már nem aktuális, esetleg nem annak a személynek küldtük el, akinek szerettük volna. Amíg a privát levél a 'Kimenő' mappában van, és a címzett nem nyitotta meg, addig a levél törölhető!

Törlésnél: 'PM' - 'Kimenő mappa' - kattints az üzenetre, majd a jobb alsó szélen 'Üzenet törlése' gombra. Egy ellenőrző kérdés jelenik meg:
'Biztosan törölni akarod az üzenetet?'
'IGEN'-re kattintva az üzenet azonnal törlődik.

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók   2013-06-13, 04:40

Hozzászólások

Új topik nyitása
Az oldalon 99%-ban adminok és moderátori jogkörű NJK karakerek nyithatnak topikot. Van két hely, ahol userek is: 'Játéknyilvántartó és Alkotótér', ill. karakteralkotáskor a 'Karakteralkotás, avatárfoglaló, képességek' - 'Karilap-műhely'-ben a 'New topic' gombra kattintva.


Poszt küldése
Lépj be a választott játéktérre, ahol a játékostársaddal játszol. Az 'Add reply' gomb megnyomásával megjelenik egy szövegdoboz, amibe a választ vagy reagot írhatod. Az 'Elküld' gombbal a posztod a helyszínre kerül.
Példa játékhoz kattints ide!


Poszt szerkesztése, törlése
Az elküldött üzeneteid általában (attól függően, hogy megadtuk-e az adott helyszínre a megfelelő jogosultságokat) szerkeszthetőek, vagyis posztküldés után belejavíthatsz mindaddig, míg posztodra válasz nem érkezik.  Ezt a hozzászólásod jobb felső sarkában található 'post edit'-re kattintva teheted meg.
Az 'Egyéb szabályzatok', 'Mit ne tegyél' része is tiltja a válasz utáni posztmódosítást.

Idézet :
-Ne szerkeszd utólagosan a posztjaidat! Elküldött játéktéri posztokat, amikre válasz is érkezett, utólagosan NEM LEHET szerkeszteni!

(Csak a sajátjaidat tudod módosítani, másokét nem!)

Posztjaidat törölheted is. A hozzászólásod jobb felső sarkában található 'X' ikonra kattintva megteheted. Erre addig van lehetőséged, míg a játékostársad nem válaszol a posztodra, utána ez a gomb eltűnik.
Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Ajánlott tartalom
_________________________


TémanyitásTárgy: Re: Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók   

Vissza az elejére Go down
 

Szerepjátékos jelek, kifejezések, tudnivalók

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Fantasy szerepjáték
» Asztali szerepjáték
» ♥ SzJG Szerepjáték ♥
» Szent Johanna Gimi Szerepjáték
» Kirigakure Shinobi Kódex

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályzat és tudnivaló :: Bevezetés a világunkba-