HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépésHáború tör ki a vámpírok és a boszorkányok között. Narlen városa elbukik, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre kerül. Theradin békét köt a vérszívókkal, így a város megőrzi függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödik és kihasználva szomszédai csatározásait, elfoglalja Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződnek, ezért a vadászokra még nagyobb szükség van, mint valaha.
• • •
Lépj be Noctis világába, ismerd meg a varázslattal teli, napfényes Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok és védák lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol a vámpírok, emberek és vérfarkasok élnek. Ismerd meg Caelestis vidékét, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.

Login
Username:
Password:
Auto Login: 
:: Hopsz! Elfelejtettem a jelszavam!
* * *
CHATBOX

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!
FRPG Top Sites - Magyarország

***
BANNER

AZ oldal bannerjáért Kattints: ide!


***
TÁRSOLDALAK

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!Share | 
 

 Aureus ora - Aranypart

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next
SzerzőÜzenet
Andrés von Narrath
Vampire II.
Vampire II.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Aureus ora - Aranypart   2010-06-22, 03:52

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-15, 13:36

Sehro

Már a célegyenesben voltam. Tenebrilux városa már nagyon közel volt. Szerettem volna mielőbb ott lenni, de egy estét azért még kibírtam a városon kívül. Fáradt voltam az egész napos gyaloglástól, ezért úgy döntöttem, ma éjjel még a szabad ég alatt alszom. Leültem, egy fának döntöttem a hátamat és a gondolataimba mélyedtem. A kezeimre pillantottam. Olyan furcsa volt. Mintha nem is az én tagjaim lennének. A nyaklánc még a viselője szemét is megtéveszti. Most épp úgy nézek ki, mint azok az átkozottak. Minden esetre jobbnak láttam álcázni magam. Lehúnytam a szemeimet és már majdnem elaludtam, mikor zajt hallottam.
- Ki van ott? – kérdeztem bele az éjszaka sötétjébe.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-15, 13:53

Nagy nap volt Tenebriluxban, de én távol maradtam. A nemes elfek ünnepe volt, nem a miénk. Ültem a kastélyomban és egy régi könyvet olvastam, mégis olyan tisztán hallottam a nemes-mulatóst, mintha az első sorban állnék. Beljebb hajtottam az ablakot, de az alig tompított a kinti ricsajon. Néhány órával később kétségbeesett ordításra lettem figyelmes. Kinéztem az ablakon és azt láttam, hogy az egyik híd leszakad. Páran még ott kapaszkodtak, de több ünneplőt magával sodort a víz. Tudtam mi következik. Felkeltem a székemből, felkaptam a kabátomat és a baleset helyszínére siettem. Egy órán belül mindenkit sikerült kihalászni a vízből, kivéve a kis Kerekest.
-Ennek annyi. - vigasztalták az anyját.

Eközben, nem is olyan messze a várostól a gyerek valahogy kisodródott a partra. Hínárok csavarodtak a testére, alig bírt lábra állni. A szemüvegét még a híd lábánál elhagyta, így maga előtt kitárt kezekkel, majdhogynem vakon bóklászolt a nádasban. Néhányszor pofára is esett a bokáig érő sárban. Aztán valami fényfélét látott tőle nem messze. Hallotta, hogy egy női hang szólítja, de válaszolni nem tudott, mert egy vastag hínár csavarodott a szája köré. Így csak erőtlen hümmögő hanggal reagált.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-15, 14:05

Hamarosan megláttam ki ólálkodik a sötétben. Egy vaksi kissrác volt. Ránézésre láttam, hogy nemes.
- Kölyök! Ott maradj és ne merészelj közelebb lépni. – parancsoltam rá, mire a kissrác összeesett. Úgy tűnt elájult. Annyi baj legyen, legalább nincs vele gond. Az éjszaka eseménytelenül telt, bár nem aludtam túl sokat. Korán keltem és felrugdostam a kölyköt is.
- Tudod a legrövidebb utat Tenebriluxig? – kérdeztem színtelen hangon, mire a gyerek megrázta a fejét.
- Semmi hasznod. – sziszegtem elhúzott szájjal. A kölyök pedig bömbölni kezdett.
- Ne vonyíts már! – szóltam rá, mert nem szoktam hozzá az ilyen jellegű zajokhoz.
- Nesze. – dobtam neki egy darab kenyeret. 

- De most aztán kuss legyen!
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-15, 14:20

A gyerek teljesen kimerült, úgy esett össze mint egy zsák. Reggelig meg sem mozdult. Egy erős bordánrúgás volt az ébresztője. De nem volt neki újdonság, az apja is így kelti reggelenként. Álmosan nézett fel, a kérdést nem értette, de ösztönösen megrázta a fejét, hogy ő nem tud semmiről. A lány ráordibált, mire sírva fakadt. Hogy abba hagyja a vonyítást, egy darab kenyeret vágtak hozzá. Az élelem láttán azonnal elcsitult. Úgy vetette rá magát arra a száraz kenyérdarabra és olyan jóízűen falta, mintha minimum sült csirke lett volna. Fél perc alatt elpusztította az ételt. Majd bátortalanul nézett az agresszív nőre.
-Néni, haza akarok menni. - dadogta, amikor a vízből egy éhes krokodil támadt rá. A gyerek kapálózni kezdett, és egy fatönkbe kapaszkodott. Hiába harcolt, az éhes hüllő magával rántotta a vízbe. Párszor még feltört a kis Kerekes a felszínre, mielőtt végleg eltűnt volna.
-Kár, kár, jaj, de kár. - károgott egy holló az egyik fa ágán.

Eközben Tenebriluxban...
A kis Kerekes anyja vigasztalhatatlan volt. Kétségbeesésében odaláncolta magát a hídhoz, feltartva ezzel a forgalmat. Így tiltakozott. Szerette volna, ha valaki elindul felkutatni a kis Kerekest, de senki nem vállalta, hogy a mocsárba menjen egy fogyatékos kölyökért.
Csak azért, hogy lenyugodjanak a kedélyek, megígértem az asszonynak, hogy személyesen nézek utána a fiának.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-15, 14:34

A gyerek azonnal elhallgatott amint kaját adtam neki. Aztán kijelentette hogy haza akar menni.
- Én is sok mindent szeretnék kölyök, de az élet nem így működik. – mondtam vállrándítva. Aztán elfordultam és összepakoltam a cókmókomat. Indulni akartam mielőbb. A hátam mögül a gyerek újra visítani kezdett. Gondoltam hisztizik, mert nem segítek neki. Ám mikor visszafordultam a kölyök már sehol se volt. Viszont egy krokodil nyammogott a parton.
- Hát kölyök, te nem mostanában fogsz hazajutni. – jegyeztem meg a krokodilt nézve, aztán elindultam.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-15, 14:57

Magamhoz vettem egy térképet, és tanulmányozni kezdtem. Tudtam, hogy nagyjából merre lehet a gyerek, ezért a legrövidebb úton akartam eljutni a mocsarakig. Az anyja nagyon bizakodó volt, ezért nem akartam elkeseríteni. De a fiá túlélési esélyei nem voltak biztatóak. Majdnem biztosra vehettük, ha nem fulladt vízbe, akkor valami felkajálta. Nem ez lenne az első eset, hogy krokodilvacsora lesz valakiből.

Néhány órával később már egész közel jártam ahhoz a helyhez, ahol a víz partra vetette a gyereket. A sárban még látszódtak a lábnyomai, ami azt bizonyította, hogy még élt. De nem kerülte el a figyelmemet a másik pár lábnyom sem. Ez egy felnőtt lábnyoma volt.
-A kis Kerekest valaki elrabolta. - gondoltam magamban. Tudtam merre vezetnek a nyomok, ezért egy rövidebb utat választottam, hogy az elfrabló elé kerüljek. A domb alján megpihentem és vártam, hogy a kis Kerekes és az elrablója feltűnjenek.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 06:03

Nem az én dolgom volt hogy a nemes kölyköt megette-e egy krokodil vagy sem. Végül is, ha reggeli lett belőle, akkor legalább eggyel kevesebb van belőlük a világon. És nem lóg a nyakamon egy bőgőmasina. Nem arról volt szó, hogy utáltam a gyerekeket vagy hasonló, csak nem éreztem úgy hogy egy nemes elf megérdemelné a figyelmemet bármilyen fiatal is legyen. Ahogy célom felé tartottam cuppogó hangokat hallottam a hátam mögül. Megálltam és hátrapillantottam. Egy őzgida volt, elég kicsi.
- Menj vissza az anyádhoz. – küldtem el, de a gida töretlenül követett. Ezek az állatok roppant kíváncsiak tudtak lenni. Egészen egy domb tetejéig követett.
- Ebédidő van drágám. – jelentettem ki mézes-mázas hangon, mire a gida leült és figyelt.
- Na és én pont az ilyen fiatal, porhanyós húsú egyedeket szeretem, mint te. – a gidának elkerekedett a szeme mikor előhúztam a kardomat.
- Fincsi-fincsi bébihusi. Már alig várom, hogy megzabáljalak. – léptem közelebb. Aztán meglendítettem a kardomat. A gidának nem is kellett több, felugrott és elrobogott a fák közé.
- Na mi van? Te még a viccet sem érted? – nem értettem, hogy vehette ilyen komolyan, hogy meg fogom enni. Nan-nal is mindig eljátszottam ezt, de ő mindig nevetett, szóval két lehetőség volt. Vagy a gidának nincs humorérzéke, vagy Nan és mi nem vagyunk teljesen normálisak. Megrántottam a vállaimat és leültem. Elővettem a táskámból az ebédemet és falatozni kezdtem.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 06:51

A domb alján várakoztam, amikor egy gyorsan közeledő porfelhőre lettem figyelmes.
-Ez meg mi? - keltem fel ültemből és felfelé néztem. Aztán megláttam, hogy egy ijedt őzgida száguld felém. Olyan gyorsan húzott el mellettem, hogy majdnem magával sodort. Értetlenül néztem a távolodó állatra, miközben azon gondolkodtam, mitől ijedt meg ennyire. Kíváncsi lettem, ezért elindultam azon az úton, ahol az őz leszáguldott.
Percekkel később, felérve a domb tetejére egy alakot pillantottam meg. Először férfinak gondoltam a ruházata alapján, de amikor elég közel értem hozzá, akkor láttam meg, hogy ez egy lány. Gondoltam megkérdezem, látott-e errefelé egy eltévedt gyereket.
-Elnézést. - álltam meg tőle néhány méterre.
-Nem látott erre egy elfgyereket? - néztem rá kérdően.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 07:12

Alig volt valami élelmem. Már kezdtem bánni, hogy nem vágtam le tényleg a gidát. De végül is vígasztalt a tudat, hogy hamarosan Tenebriluxba érek és ott lesz kaja is. Ahogy így elmélkedtem a korgó gyomromról, megjelent egy alak. Felpillantottam rá, ő is elf volt. Leginkább a nemes elfekre hajazott.
- De találkoztam egy kölyökkel. Arra! – mutattam vissza a kiindulási pont irányába.
- De addig bömbölt, amíg felfalta egy krokodil…legalábbis azt hiszem. Nem tudom, mert épp nem oda néztem. – rántottam meg a vállamat.
- De ha tippelhetek nem élte túl…- tettem hozzá. Aztán rájöttem, hogy úgy kéne viselkednem mint egy nemesnek így bénácska színészi játékkal megpróbáltam elmorzsolni egy könnycseppet a szemem sarkában.
- Szegényke… - préseltem ki magamból nagy nehezen.
- Na de nekem most indulnom kell. Délutánra a városba akarok érni, különben itt halok éhen. – mondtam gyorsan túllépve a gyerek sajnálatán.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 07:34

Jó felé jártam. A lány elárulta, hogy a kis Kerekest erre sodorta a víz. De azt is hozzátette, hogy nem rég egy krokodil támadt rá, és valószínűleg már nem is él. A lány elég közönyösen beszélt a fiúról. Értetlenül néztem rá. Erre kipréselt magából egy könnycseppet, ami elég groteszk volt.
-Értem. - feleltem. Azt is elmondta, hogy Tenebriluxba tart. Ekkor hangokat hallatszódtak a mocsár irányából. Két megtermett elf vadász tartott felénk. A hátukon egy hatalmas krokodilt cipeltek.
-Jó napot. - köszöntek vidáman. Jó napjuk volt. Szemmel láthatóan nem jöttek ki hiába, szép nagy krokodilt zsákmányoltak.
-Elkaptuk Schnappi-t. - mesélte az egyik. Feltűnt, hogy az állat fogai között ruhadarabok lógtak. Az állat nemrég reggelizett. Pont olyan ruha lógott a szájából, amit a kis Kerekes viselt az eltűnésekor.Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 08:09

Elmondtam a férfinek, hogy a kölyköt felzabálta egy krokodil, de úgy tűnt elég furán hangozhatott a beszámolóm. Kapcsoltam, hogy valószínűleg a férfi egy kis együttérzést vár tőlem, ezért gyorsan elmorzsoltam egy könnycseppet. Ám úgy tűnt nem kajálta meg a dolgot. Minden esetre nem érdekelt, hogy a nemes elf mit gondol felőlem, nem tartoztam neki semmiféle magyarázattal.
Épp indulni készültem, mikor vadászok érkeztek a dombra. A vállukon cipelték a krokodilt ami befalta a gyereket.
- Szegénykém. – jegyeztem meg őszinte sajnálattal.
- Hát igen. Nem lehetett kellemes mikor befalta egy ilyen vadállat. – mondta az egyik vadász félreértve a reakciómat. Már a nyelvemen volt hogy megjegyezzem, én a krokodilt sajnálom, de aztán eszembe jutott, hogy most nemesként kell viselkednem.
- Mondja csak, maga a városból jött ugye? – kérdeztem a férfitől.
- Nem tudja merre juthatnék oda a leggyorsabban? Tudja, már úton vagyok egy ideje. Éhes vagyok és innék valami szíverősítőt is. – mondtam és közben zsebre vágtam a kezeimet.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 08:22

A vadászok nem sokat időztek, gyorsan tovább is álltak, hogy túladhassanak a zsákmányon. A lány Tenebriluxba akart jutni, minél hamarabb. Éhes volt, és fáradtnak is tűnt.
-Dehogynem. Ott élek. - feleltem.
-Ez a legrövidebb út. - mutattam az egyik elágazás felé, majd lassan el is indultunk. A lányra pillantottam, volt benne valami különös. Valami nem nemes elfes, még akkor is, ha nemes elfnek tűnt.
-Mondja csak...most jár először Tenebriluxban? - kérdeztem a nőtől, miközben elértük a tanyavilágot. A távolban egy fogadó állt, a környék legjobb kocsmája volt.
-Itt egész jól főznek, ha gondolja megállhatunk. - javasoltam. Ami azt illeti én is ettem volna valamit.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 08:51

A férfi Tenebriluxban lakott, szóval megütöttem a főnyereményt. Tudta a legrövidebb utat a városba. A férfi megkérdezte most járok-e először Tenebriluxban. Rásandítottam a férfire, mert valahogy úgy éreztem nem céltalan a kérdés. Talán sejti hogy nem nemes vagyok? Nem valószínű. De mostantól jobban kell ügyelnem a viselkedésemre.
- Igen, most járok először Tenebriluxban. Még kis süldő leányka voltam mikor külföldre vittek. Boszorkányföldön nevelkedtem. Kicsit félek is, mert csak 20 évet éltem elfek között. Azt hiszem a jellemem hagy majd némi kivetnivalót. – mondtam nevetgélve.
- Na és maga? Mindig is itt élt? Soha nem akart világot látni? – kérdeztem csak hogy a beszélgetéssel elüssem a menetelés idejét. Minél jobban meg akartam figyelni a viselkedését, a beszédét, hogy jobban bele tudjam élni magam nemes elf szerepembe.
A férfi egy kocsmához vezetett, én pedig úgy néztem az épületre, mintha ez lenne a paradicsom.
- Végre pia! – sóhajtottam megkönnyebbülten, aztán beléptem az ajtón. Leültem az egyik asztalhoz, mire a kocsmárosné odalépett.
- Szeretnénk enni, és hozzon nekünk valami jó erőset! Valamit a legerősebb fajtából. – mondtam vidáman. A kocsmárosné jóindulatúan rám nézett.
- Hozzak egy tündérszörpöt? – kérdezte kedvesen.
- Olyat csak nők isznak. – mondtam, mintha én nem lennék nő.
- Én alkoholt kértem. Hozzon két démonkeserűt. – mondtam és a férfire néztem.
- Erre meghívlak, a következőt te állod! – mondtam vidáman.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 09:06

Ahogy sejtettem, a lány új a városban. Elmondta, hogy boszorkányföldön nevelkedett, így már értettem, mi olyan különös benne. Nem volt az a tipikus nemes elfnő.
-Már jó ideje élek Tenebriluxban, de sűrűn utazom. Szeretek utazni. - vallottam be, mikor a kocsmához értünk. Gyorsan eldőlt, hogy betérünk enni valamit. Alig ültünk le, már ott volt a kocsmáros, az elflány pedig leadta a rendelést. A kocsmárosasszony elém tette a piát.
-Köszönöm, de én azt hiszem inkább nem. - toltam el magam elől a poharat.
-Nem igazán bírom az italt. - tettem hozzá lehajtott fejjel. Ült mellettem egy vörös nő, aki halkan kuncogott. Biztos még soha nem hallott olyat, hogy elf ne bírná az italt. Az elfek jó ivók, legalábbis a többség, és én sajnos nem tartozom közéjük.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 09:20

A piát gyorsan kihozták, de az elf férfi eltolta a poharat. Azt mondta ő nem iszik, mert nem bírja a piát. Felhúzott szemöldökkel néztem rá. Ilyet még nem hallottam férfitől.
- Ugyan egy felestől még nem rúg be senki. – mondtam legyintve.
- De ha te nem iszod meg akkor majd én. – mondtam és magam elé húztam a poharat. Módszeresen lehúztam mindkét adagot, aztán a férfire néztem.
- Igyál tündérszörpöt, az nőknek való ital. Szinte nincs is benne alkohol és édes ízű. – mondtam hirtelen ötlettől vezérelve. A kocsmárosné kihozta az ételünket is és én megragadva az alkalmat megdicsértem a démonkeserűt és kikértem az egész üveggel. A pultnál ülő férfiak furcsán néztek rám. Még nem láttak olyan nőt aki meg tudna inni egy üveg démonkeserűt.
- Hé kislány! Biztos vagy ebben? – mutatott az egyik az üvegre.
- Hé haver, engem olyan ne nevezzen kislánynak akinek még ott a tojáshéj a s*ggén! – jelentettem ki, mire a férfiak még elképedtebben néztek. Nem szokták meg hogy egy nő így beszéljen velük. Talán a meglepettség miatt, de szó nélkül hagyták a dolgot. De aztán maguknak is kikértek egy üveggel, mondván „ minket egy kiscsaj nem iszik le”. Fél füllel hallottam a megjegyzést és sértve éreztem magam.
- Haver! Elfogadom a kihívást! – mondtam kihúzva magam. Magamba tömtem a vacsorámat, aztán intettem a férfiaknak hogy üljenek az asztalunkhoz.
- Bocsi, de ez becsületbeli ügy. – mondtam a velem szemben ülő férfinek.
- Amúgy mi is a neved? – kérdeztem gyorsan.
- Én Sheera vagyok.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 09:36

Nem csak a vörös, de útitársnőm is érdekesen nézett rám, amikor kijelentettem, én nem bírom az alkoholt. A lány nem volt szégyellős, lehúzta az én adagomat is, majd figyelmembe ajánlotta a tündérszörpöt, ami igencsak gyenge italnak számít.
-Hát...ettől csak nem lesz bajom. - mondtam bizakodóan, majd kértem egy adagot. A vörös nő füléig elvigyorodott, amikor meglátta, hogy női italt pakol elém a kocsmárosné. Az elfnő két feles után felbátorodott és kért egy üveggel a démonkeserűből. Ez a megmozdulása többek figyelmét kivívta az italozóban. Volt egy két jóindulató beszólás, amit a lány nehezen tolerált. Az egész addig fajult, hogy ivóversenyre került sor.
-Emberek, lehet fogadni. - kiáltott fel az egyik törzsvendég. Nekiláttak. Egyik felest húzták le a másik után, míg én a vacsorámat fogyasztottam. A kis vörös felém nyújtotta a vodkás poharát, hogy koccintson velem. Vigyorgott és láttam az arcán, hogy alig bírja visszatartani a nevetését, mikor kezembe vettem a tündérszörpös poharat. Erőt vettem magamon és bízva a legjobbakban leküldtem. Meglepően egész jó íze volt. Ám 10 perccel később fura szédülés kapott el és amikor felnéztem a kocsmárosnőnek négy szeme volt.
-Jól vagy? - kérdezte aggódva a mellettem ülő vörös, amikor lefehéredett az arcom.
-Igen, jól vagyok. - feleltem, de nem voltam túl meggyőző. Egyre nehezebbnek éreztem a fejem, majd a következő pillanatban hangos koppanással landolt a homlokom a pulton.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 09:58

A férfiak odaültek az asztalunkhoz és megkezdtük az ivóversenyt. Többen fogadásokat kötöttek, ebből megtudtam, hogy csak a kocsmárosné fogadott rám, mondván, a nők tartsanak össze. Ahogy elnéztem a srácokat, a kocsmárosné ma nagyot fog kaszálni. Közben utitársam megfogadta tanácsomat és rendelt magának egy tündérszörpöt. Pár percig úgy tűnt ez beválik nála, de aztán dőlöngélni kezdett a széken és veszélyesen elsápadt. Épp javasolni akartam neki egy pohár vizet, mikor a feje lekoppant az asztalra. Egy percre néma csend lett a kocsmában és mindannyian hitetlenkedve néztük az alvó férfit.
- Hát srácok, én még ilyet az életben nem láttam. – törtem meg a csendet. Kitört a nevetés, aztán visszatértünk a versenyünkhöz. Az egyik elf a háromból a 10. felesnél kidőlt és csatlakozott az asztalon békésen szunyókáló utitársamhoz. Két óra és 20 feles elfogyasztása után a  második vetélytárs is vezített. Ledőlt a székéről és a padlón aludta ki a fáradalmakat. Már csak ketten maradtunk. Kicsit unalmasabb lett a műsor, mivel nem beszéltünk csak kihívón néztünk farkasszemet és pár percenként legurítottunk egy felest. El kellett ismernem, a fiú jól bírta.
- Hé te nő! Én erősebb vagyok nálad, ezért veszíteni fogsz. – jelentette ki további egy óra és 10 feles után. Aztán felhúzta ruhaujját és megmutatta a bicepszét.
- Arra a kis dombocskára vagy büszke? – kérdeztem lefigymálóan.
- Akkor tekintsd meg az én dagadt hattyúimat. – feszítettem be mindkét karomat.
- Én annyira erős vagyok kisanyám, hogy elbánnék egy egész erdei elf harcos hordával is! – jelentette ki.
- Tényleg? Én meg olyan erős vagyok, hogy levernék két egész erdei elf harcos hordát is! – jelentettem ki.
- De az semmi, mert én olyan erős vagyok, hogy levernék egy egész sötét elf hordát is ha még élne annyi belőlük. – jelentette ki büszkén. Ez volt az utolsó csepp. Felpattantam a helyemről és egyik lábammal elrúgtam az asztalt, így a rajta alvók is borultak.
- Szóval azt hiszed olyan erős vagy, hogy letudnál verni egy sötét elfet haver? – léptem fél lábbal a székére, úgy hogy a tökei veszélyesen közel legyenek a taposózónámhoz.
- Ezt az erőkérdést csak egyféleképp dönthetjük el! Kint találkozunk egy perc múlva te kis porbafingó! – tudtam, hogy nem kellett volna így kijönnöm a sodromból, de ennyi pia után már egy gilisztával is képes lettem volna összeverekedni, ha nem tetszik a kúszása. Határozott léptekkel indultam meg kifelé a kocsmából.
- Nőket nem bántok, de te tuti nem vagy nő! – jelentette ki a férfi és elindult utánam ki a kocsmából.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 10:14

Amint a fejem a pultot érte megszűnt a világ. Annál is rosszabbul bírtam a piát, mint gondoltam. Egy fél kortynyi tündérszörp is ki tudott ütni. Míg én a pultot támasztottam, a versenyivászatot heves szóváltás, majd bunyó követte. Még ki sem ért a lány és az ivóellenfele, elcsattantak az első pofonok. Az egyik szerencsétlen mellettem zuhant be a pult mögé, magával rántva az italos polcot. A zajokat tompán hallottam, de nem reagáltam rá. Repültek a székek, az asztalok, az elfek. Egy órán belül teljesen leamortizálták a helyet. A verekedés végére én is felébredtem.
-Kicsit elaludtam. - emeltem fel a fejem a pultról nagyot ásítva. Körülnéztem, és nagyon nem úgy festett a hely, mint amikor megérkeztünk.
-Lemaradtam valamiről? - kérdeztem, miközben a fejemet fogtam. Kicsit fájt. Az hiszem egy felesnyi tündérszörptől másnapos lettem.
-Mennyit aludtam? - néztem a kis vörösre mellettem, aki már a sokadik vodkáját iszogatta.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 10:42

Kisétáltam a kocsmából, nyomomban nagyszájú ivóellenfelemmel. Nem sokat gatyáztunk nekiálltunk verekedni. A fiú nem volt elég ügyes, pillanatok alatt leverhettem volna, de szórakoztató volt nézni ahogy szenved. Közben hallottam, hogy a kocsmában is kitört a bunyó. Jó ideig elszórakoztam a férfivel kint. Elhajoltam, elléptem a támadásai elől, de én nem ütöttem meg. Addig szórakoztam míg a kocsma elcsendesedett.
- Szétverlek te sz*ka! – üvöltötte dühösen a fiú. Nyilván rájött hogy hülyére veszem.
- Csak védekezni tudsz? – kiabálta dühösen. Mire én kedélyeskedve elhajoltam az ütése elől és kihasználva hogy előrehajolt akkorát rúgtam a fenekébe, hogy visszatámolygott egy kocsmába. Komótosan utána sétáltam és megálltam közvetlen előtte. Elkaptam a nyakát és a falhoz szorítottam. A kis vörösnek tetszett a dolog.
- Jah, bunyó van! A barátnőd megtanítja kesztyűbe dudálni a nagyszájút. – mondta utitársamnak miközben kiitta a vodkája utolsó cseppjeit.
- Szóval azt mondod lezúzol engem? Én felsőbbrendű vagyok mint te! Egy nemes elf engem még csak megütni se tud, nem hogy elverjen. – jelentettem ki dühösen és olyan erővel húztam be a fiúnak, hogy az azonnal összeesett.
- Pedig milyen nagy volt a szád…- jegyeztem meg lefitymálón.
- Te biztosan nem tartozol közénk! Te nem vagy nemes elf! – nyökögte a férfi félájultan. Egy pillanatig attól féltem rájött mi vagyok valójában.
- Te egy szőke hajú démon vagy! – jelentette ki betört orrát markolva.
- Nevetséges vagy. – jelentettem ki aztán a pulthoz sétáltam.
- Örülök hogy felébredtél. Te jó ég még nem láttam elfet, aki így kidőlt a tündérszörptől! – mondtam visszafojtott neveléssel.
. Mondd csak, nálad aludhatnék éjszaka? Tudod kissé kevés pénzem van, nem telik fogadóra. De te úgyis a városban laksz… - vettem elő a legbehízelgőbb arcomat.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 10:57

A kocsma lecsendesült. A bunyósok kidőltek egy párost kivéve. Az elfnő és ellenfele még kitartottak. A kis vörös hátával támasztotta a pultot és vigyorogva figyelte, ahogy az útitársam elveri a férfit. Én is megnéztem volna a jelenetet, de túl nehéz volt a fejem, ezért még visszadőltem pár percre a pultra. Nem sokkal ezután magam mellől hallottam az elflány hangját és valamit a tündérszörpről beszélt. Felnéztem rá, láttam hogy vigyorog. Ugyanolyan arckifejezéssel nézett, mint a vörös. Aztán előhozakodott egy kéréssel. Mivel új volt a városban és senkit sem ismert, szüksége volt szállásra. Egy helyre, ahol meg tudja magát húzni éjszakára.
-És szeretné, ha vendégül látnám? - ültem fel. Nyújtóztam egyet, kicsit elzsibbadtak a végtagjaim. Majd megpróbáltam lábra állni. Az egyensúlyérzékem még nem volt az igazi, majdnem leestem a szék és a pult közé, de az utolsó pillanatban sikerült megtámaszkodnom a szék támlájában.
-Nos...miért is ne. Van egy szabad kanapém. - mondtam.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 11:11

Már jócskán benne jártunk az éjszakában és a pia mennyiség is a fejemben lüktetett. Szállást szerettem volna, de nem volt elég pénzem. Hirtelen gondolattól adódóan megkértem az elf férfit, hogy fogadjon be éjszakára. Szerencsére beleegyezett hogy nála aludjak.
- Nagyszerű, akkor induljunk. – mondtam. Ahogy végignéztem rajta láttam, hogy még nem teljesen józanodott ki. Megfogtam az egyik karját, átvetettem a vállaimon.
- Ne aggódj, nem te vagy az első akit hazatámolygatok. – mondtam vidáman.
- Csak mond merre menjünk. – elindultam vele ki a kocsmából.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 11:31

A lánynak szállásra volt szüksége, én meg belementem, hogy befogadom egy estére. Kicsit nehéz volt az indulás, de a lány segített lábra állni. A kezemben maradt a szék támlája, amit az ajtóig cipeltem magammal. Csak a küszöbnél tudatosult, hogy ezt nem kellene elhoznom, ezért ott hagytam.

Már egy órája botorkáltunk a sötétben amikor két dolog villant át az agyamon. Az egyik, hogy a kocsmában nem is fizettünk. Ez volt a legkevesebb. A másik, hogy én tulajdonképpen nem is ebbe az irányba lakom, hanem pont a másikban. Egy pillanatra megálltam és zavartan körbenéztem, hogy beazonosítsam, hol is vagyok.
-Azt hiszem...én nem is erre lakom. - állapítottam meg. Bár elég sötét volt, de nem találtam semmi ismerőset.
-Rossz irányba jöttünk. - jelentettem ki.


Vissza az elejére Go down
Sheera Kauryn
Elf V.
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 11:52

Elindultunk az elfhez. Serényen támogattam arra amerre mondta hogy menjünk. Ahogy átkaroltam megállapítottam hogy nem is olyan nyápic gyerek mint amilyennek látszik. Egész jó izomzattal rendelkezett. A testfelépítése nem volt az a szokványos nemes elf stílusú. Ha így nézzük végül is gondolhatok arra hogy nem is nemes talán. Gondolkoztam el a dolgon. Gondoltam, ha már úgy is átkarolom hogy támogassam akkor megnézem tüzetesebben. Lejjebb csúsztattam a kezem és megfogtam a fenekét.
- Egész jóféle… - jegyeztem meg szélesedő mosollyal. De ekkor a férfi megállt és azt mondta nem erre lakik.
- Akkor meg hol laksz? – kérdeztem visszahúzva a kezem a derekára. Ez kiábrándító volt.
- Figyelj, gondold végig. Aztán mikor úgy gondolod megvan merre menjünk akkor elindulunk. Rendben? – mondtam neki lassan, tagoltan.
Vissza az elejére Go down
Sehro Lucis Ashwise
Ater elves
Ater elves
_________________________
avatar

TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   2014-06-16, 12:06

Több kilométernyi séta után elbizonytalanodtam. És hamar ráébredtem, hogy teljesen más irányba jöttünk, mint kellene. Nem is erre lakok. Pár percig csak álltam és próbáltam összeszedni magam. Ettől a tündérszörptől teljesen szétcsúsztam.
-Megvan. Arra kell mennünk. - nyújtottam ki magam előtt a kezem, majd elindultam az ellenkező irányba. Visszafelé elhaladtunk a kocsma előtt, ami mostanra teljesen kiürült. Csak néhány részeg hevert a járdaszélen. Egy órával később már az óvárosban voltunk.
-Ez ismerős. - mutattam rá egy ágaskodó lovasszoborra jelezve, hogy jó irányba tartunk. Fél óra múltán elhagytuk a lakott területet és ismét fás területre tévedtünk.
-Jó fele megyünk. - mondtam, mielőtt rákérdezne, hogy nem tévedtünk-e el megint. Kis idő múlva egy hatalmas épület tűnt fel előttünk. A kastély kapujánál egy asszony várakozott. Rora volt, már betegre aggódta magát, merre járhatok.
-Na végre. - rohant elébünk, majd kikerekedett a szeme, mikor meglátta, milyen állapotban vagyok. Az égre emelte a tekintetét és felsóhajtott.
-Jöjjenek beljebb. - nyitotta ki a vaskaput.
-Uram, a kisasszony is itt éjszakázik? - kérdezte kíváncsian, mire igenlően bólintottam.
-Akkor előkészítem az egyik vendégszobát. - mondta, majd eltűnt az egyik ajtó mögött.


Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
_________________________


TémanyitásTárgy: Re: Aureus ora - Aranypart   

Vissza az elejére Go down
 

Aureus ora - Aranypart

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Egyéb területek :: Bestiae Volucre Alveus-