Welcome to Noctis

Háború tört ki a vérivók és a boszorkányok között. Narlen városa elbukott, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre került. Theradin a harcok kezdete előtt békét kötött a vérszívókkal, így a város megőrizhette függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödött és kihasználva szomszédai csatározásait elfoglalta Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződtek, ezért a vadászokra nagyobb szükség van, mint valaha.


• • •

Lépj be Noctis világába, ismerd meg a napfényes, varázslatos Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol vérivók és halandók élnek. Ismerd meg Caelestis hegyvidékeit, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

CHATBOX


Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Garew Towryk

A legtöbb felhasználó (19 fő) Szomb. 24 Nov. 2018 - 3:35-kor volt itt.

Fenyvesek útja

1 / 19 oldal 1, 2, 3 ... 10 ... 19  Next

Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Garew Towryk on Csüt. 29 Aug. 2013 - 3:09

Helyszínváltás. Játéktér szabad!
NJK
NJK

Garew Towryk
avatar

Rangom : noctis njk

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Hétf. 26 Aug. 2013 - 10:37

Láttam Niiven, most nem szimulál, tényleg azt hiszi, hogy megharagudtam rá. Ismerős volt ez a nézés. Akkor nézett így, ha valamit nagyon a szívére vett.
-A fenébe már! - morogtam magamban. Nem értettem miért akadt ki ennyire. Ezek csak szomszédokkal három mondatot ha váltott. Hogy tereljem a témát rákérdeztem mi a mai program, mire lényegében rám bízta a döntést. Felvetette, hogy körbevezet a városban és megmutat néhány helyet. Nem sokat láttam még Valkyriából, így belementem.
-Rendben. Ez jól hangzik. - bólintottam. Asszonykám hozzátette, hogy a szüleihez is elmehetünk. Alig, hogy megemlítette őket feltűnt az apja a bejárati ajtóban.
-Hol az én kis unokám? - lépett közelebb. A szakálla még mindig kócos volt. Pont úgy állt, ahol Áron hagyta őt. A kölyök érzékelte, hogy vendégünk érkezett, majd felismerte a nagyapját a nagy szakállal. Áron azonnal emelte a kezeit és a férfi felé nyújtózkodott. Az öreg megjegyezte, hogy beáldozza magát és unokázik, mi nyugodtan sétáljunk csak a városban.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Hétf. 26 Aug. 2013 - 10:23

Úgy éreztem szétmar a bűntudat, mert rosszat feltételeztem alaptalanul Shade-ről. Tudtam hogy ha ő üldözte volna el a szomszédokat akkor nem hazudna róla, így most rosszul éreztem magam. Már a sírás határán voltam, mikor Shade azt mondta nem haragszik rám, de én valahogy nem voltam ebben biztos. Túl gyorsan továbblépett a témán. Talán annyira megbántódott, hogy most megint elkezd majd levegőnek nézni…
- Amit szeretnél. – mondtam gyorsan. Jobbnak láttam, ha minél kedvesebben viselkedek, talán akkor majd nem haragszik úgy rám amiért alaptalanul megvádoltam.
- Sétálhatunk, vagy megmutathatom neked a gyerekkori titkos helyem. – mondtam gyorsan.

- De elnézhetünk a szüleimhez is…- tettem hozzá gyorsan.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Hétf. 26 Aug. 2013 - 9:57

Nem igazán akartam elárulni, hogy a szomszédok miattam tűntek el az éjszaka leple alatt. Így elhallgattam azt az apró kis részletet, hogy meglátogattam őket. Asszonykám szomorúan nézett rám, és bűntudata támadt, amiért rám gyanakodott. Már a szeme is bepárásodott, ettől meg én kezdtem rosszul érezni magam.
-Khm...- köszörültem meg a torkomat.
-Nem vagy szörnyű és nem haragszom rád. - feleltem, majd megsimítottam a fejét. Áron befejezte az evést és erről eszembe jutott valami.
-Na együnk valamit. - javasoltam gyorsan témát váltva. Elővettem a vérrel teli üveget és töltöttem egy pohárral.
-Mit csináljunk ma? - érdeklődtem a vérbe kortyolva.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Hétf. 26 Aug. 2013 - 9:14

Shade értetlen arccal nézett rám és elmondta hogy ő nem csinált semmit és szerinte azért távoztak mert látták hogy itt nincs esélyük. Ezt nem hittem, de azért bűntudatom volt, mert rögtön férjemre gyanakodtam.
- Ne haragudj…szörnyű vagyok…- mondtam legörbülő szájjal. Mart a bűntudat hogy rosszat feltételeztem férjemről.
- Nem tudom miért gondoltam hogy te voltál…- tettem hozzá bűnbánó arccal.

- Most haragszol rám? – pillantottam rá könnyesedő szemekkel. Nagyon rosszul éreztem magam.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Hétf. 26 Aug. 2013 - 8:23

Alfréd elmesélte, hogy a szomszédék elcuccoltak. Nem éppen ilyen reakcióra számítottam, de ez nekem mindegy volt. Áron reggelizni akart, így Niiv nekifogott az etetéséhez. Miközben a gyerek a mellén csüngött asszonykám gyanúsan nézett rám. Érdeklődve pillantottam rá, miközben a kávémat kortyoltam. Arra volt kíváncsi, hogy van e bármiféle közöm Cedric és pereputtya viharos távozásához.
-Közöm? Nekem? Ezt mégis miből gondolod? - kérdeztem semleges hangon.
-Szerintem ők is leszűrték, hogy itt semmi esélyük. - utaltam a tegnap esti beszélgetésünkre.
-És szedték a sátorfájukat, hogy új áldozat után nézzenek. - magyaráztam.
-A kölykök gyorsan nőnek, nem maradnak mindig néhány hónaposak. - vontam meg a vállamat. Bár valahogy nem bántam.
-Gyorsan kell lépniük, ha követni akarják a terveiket. - tettem le az üres csészét a pultra.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Hétf. 26 Aug. 2013 - 8:11

Shade azt mondta az aggódás helyett inkább feküdjünk le aludni. Igaza volt, talán tényleg csak én reagáltam túl a helyzetet és nem kell foglalkozni ilyen apróságokkal. Lefeküdtem és odabújtam Shade-hez, nem sokkal később el is aludtam. Fiunk nyugodtan aludta végig az éjszakát így én is végre kialudhattam magam. Másnap reggel kicsit később keltem, mint férjecském és arra mentem ki a konyhába, hogy Alfréd, a szomszéd azt meséli, hogy új szomszédaink az éjszaka leple alatt gyors ütemben távoztak. Összeráncoltam a homlokom.
- Milyen furcsa…- jegyeztem meg elgondolkodva. Fiam a karomon nyűgösen követelni kezdte a reggelijét, így elküldtem a szomszédot és nekiálltam megetetni Áront. Közben gyanakodva méregettem férjemet.
- Esetleg történt valami az éjszaka közted és a szomszédék között? – kérdeztem fojtott hangon. Nem tehettem róla, de nekem valahogy bűzlött a dolog. Másfelől meg nem vallott Shade-re hogy rémisztgesse a szomszédait. Mégis volt egy fura megérzésem. Mintha éjjel egyszer eltűnt volna mellőlem, de az is lehet hogy csak álmodtam hogy egyedül fekszem az ágyban.

- Vagy szerinted miért mentek el? – néztem Shade-re fürkésző pillantással.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Hétf. 26 Aug. 2013 - 7:23

Niiv szavaira bólintottam. Nem bántam, ha Yangint is magával hozza, csak ne legyen útban. Áronra pillantottam, mélyen aludt és közben járt a lába. Nem tudtam mennyire természetes az ilyen, de mivel Niiv nem esett kétségbe, gondoltam biztos rendben van. Leültem az ágyra, hogy levegyem a cipőmet és ledőljek én is pihenni, de ekkor beállítottak szomszédék süteménnyel. Ismerkedni jöttek. Nem tudtam miért, de gyanúsak voltak nekem. Főleg miután érdekes kérdéseket tettek fel. Szóval hozták a lányukat és felvetették, hogy majd együtt játszhatnának a fiunkkal. Nem foglalkoztam túl sokat a szomszédokkal, nem is maradtak sokáig. Miután elmentek asszonykám észrevételezte, hogy furák voltak és a kémekhez hasonlította őket.
-Nekem sem tetszettek...de nálam ez nem jelent semmit, én mindenkire gyanakszom, aki kicsit is fura. - vontam meg a vállamat, és úgy tettem, mintha az előbbi látogatás lényegtelen lenne.
-Gyere, inkább aludjunk! - javasoltam, majd elfeküdtem az ágyon. Megvártam, hogy Niiv is mellém dőljön és elaludjon. Mikor úgy láttam, hogy elég mély álomba merült óvatosan kimásztam, felhúztam a cipőm és átmentem a szomszédba. Nem kellett sokat időznöm a kilinccsel, kicsit megrángattam, és a kezembe maradt. Az ajtó szinte magától nyílt ki. Volt egy kutya a szőnyegen, morgott egy kicsit, de amikor vörösen izzó szemekkel néztem rá a szőnyegbe simult félelmében. Tovább mentem, be a hálóba és megálltam az ágy mellett. A díszes pár ott feküdt és aludt. Az asszony oldalra fordult és egy pillanatra kinyitotta a szemét. Észrevett. Úgy megijedt, hogy felsikított, azonnal felkelt mellette a férje is. Nem értették mit keresek itt. De gyorsan felhomályosítottam őket, hogy a saját és a kölykeik érdekében jobban teszik, ha békén hagyják Áront. Szerintem világosan fogalmaztam. Miután közöltem, amit akartam, távoztam. Ám mielőtt elhagytam volna a lakást a férfi kezébe dobtam a kilincset.
-Bocs, letört. - mondtam, majd kiléptem az ajtón. Hangtalanul mentem vissza a házba és bújtam vissza feleségem mellé. Másnap reggel nem keltem korán. Épp egy csésze kávét töltöttem magamnak, amikor feltűnt, hogy túl nagy a csend odaát. A másik szomszéd köszönt be az ablakon és mondta, hogy Cedric és családja az éjszaka közepén elköltözött. Nem értette miért.
-Szóval vették az üzenetet. - állapítottam meg magamban.
-Olyan sietősen távoztak, hogy a kutyájukat is itt hagyták. - tette hozzá. A dög még mindig ott simult a lábtörlőben. Nem csoda, hogy nem vették észre.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Hétf. 26 Aug. 2013 - 6:33

Shade nem ellenezte hogy Yangin velem jöjjön Bradenburgba, bár figyelmeztetett, hogy milyen helyen élünk.
- Tudom, de vigyázni fogok rá, Yangint nem bánthatja senki. – mondtam határozottan.
-  És gyakran elmegyünk majd a japán kertbe, hogy minél több fény érje. – tettem hozzá elmosolyodva. Áront néztem ahogy aludt, álmában rugdosott a kis lábaival.
- Valami eseménydúsat álmodhat. – jegyeztem meg vidáman. Ekkor kopogtak az ajtón. Felkeltem hogy megnézzem ki az. Az új szomszédok voltak. Jöttek kicsit ismerkedni, ez nálunk szokás volt. Hoztak magukkal süteményt is ajándékba, így leültettem őket a nappaliba és tányérokat pakoltam eléjük. Shade-nek nem raktam, ő vámpír volt, nem evett ilyesmit.
- A férjed nem eszik? – kérdezte új szomszédasszonyom.
- Nem, ő nem él ilyesmivel. – mondtam vidáman.
- Akkor tényleg vámpír? – méregette Cedric a szomszéd férfi férjemet.
- Igen, de … - kezdtem volna a nyugtatgatásba hogy nem fog senkit se bántani Shade, mikor a szavamba vágtak.
- Áhh! Hogy erre nem jöttünk rá előbb. Te az a Niiv vagy aki hozzáment az uralkodóhoz igaz? Ő pedig maga a herceg. És a fiatok…akkor tényleg igazak a híresztelések hogy megszületett a trónörökös. –mondta izgatottan Norah.
- El se hiszem! – tette hozzá vidáman.
- A mi kislányunk is nemrég született, még csak két hónapos. Majd később játszhatnak együtt. – kapott az ötleten a nő. Valahogy láttam, hogy itt másról van szó, a szülők már most házasságot akarnak és a gyerekek korai összeismertetését választották. Minden esetre nem lepleztem le őket, inkább úgy csináltam mintha nem jöttem volna rá a tervre. Habár ez egy régi és megszokott nomád szokás volt. Apámnak ezért nem tetszett, hogy inkább fiúkkal játszottam. Azt mondogatta, hogy az ő lányát nem veheti el egy kis senkiházi. Édesapám egészen féltékeny volt ha jobban belegondoltam. Biztos bökte a csőrét az is mikor megtudta hogy hozzámentem Shade-hez. Pedig nála jobb parti aligha akadt a birodalomban, de apám mindig is nehezen barátkozott meg a gondolattal, hogy elveszik tőle egy szem kicsi lányát. Állítólag mikor megszülettem vett mellém egy kardot is, hogy legyen mivel eltüntetni a „senkiházikat”, ha rám telepednek.   Egyszer mikor anyám rászólt, hogy tűntesse el a kardot a nappaliból, hallottam, hogy azt vágta anyám fejéhez, hogy: „inkább azt mondanám, hogy az egész város megvolt a fiamnak, mint azt hogy az egész városnak megvolt a lányom.” Persze jobban szeretett mint akármelyik fiát.
- A játék azért még odébb van. – utaltam csendesen arra, hogy majd ha fiam felnőtt lesz akkor választ magának olyan feleséget amilyet szeretne. Elbeszélgettünk még kicsit, aztán elmentek a szomszédok.
- Shade…nekem valahogy nem tetszenek. – mondtam elhúzott szájjal. Az egész beszélgetés inkább tűnt vallatásnak. Mintha mindent tudni akartak volna Bradenburgról, és az uralkodói családról. Nem győztem hárítani a kérdéseket.

- A kérdéstechnikájuk…olyan volt mint … a kémiskolákban körülbelül ugyanígy tanítják. – mondtam elhúzott szájjal. Tudtam, hogy olyan aki nem volt kém, vagy nem találkozott még kémmel ezt nem vette volna észre, de én átláttam a dolgon.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Szomb. 17 Aug. 2013 - 6:38

Niiv szülei azt hitték, hogy már menni készülünk, de asszonykám gyorsan megnyugtatta őket, hogy maradunk még. Áron nagyon jól érezte magát nagyapja szakállán lógva, úgy csimpaszkodott, mintha soha többé nem akarná elengedni. Az öreg leült a lánya mellé és bemutatta a kis taknyot a nagyobb takonynak. Yangin már vitte is volna játszani, de Áron még túl kicsi volt ehhez. Ahogy ültem, és néztem őket, érdekes volt, de nem lepődtem meg. A nomádoknál mást jelent a család. A nomádkölyök nagyon bezsongott a játék szó hallatán, ezért Emma elvitte játszani valahová, mi pedig bementünk a házba. Áront lefárasztotta a játék a nagyapjával, és meg is éhezett közben. Követelte a vacsoráját. Míg Niiv rendbe szedte a kölyköt egy bögre forró teával beültem az ablakba. Elgondolkodva néztem ki egy darabig, aztán meghallottam hogy a nejem hozzám beszél.
-Ha nem lesz láb alatt, felőlem jöhet. - feleltem, majd felé fordultam.
-Még a születésekor megígértem, hogy bármikor elhozhatod Bradenburgba, de azért ne feledkezz meg róla, milyen hely is az otthonunk. - figyelmeztettem.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Pént. 16 Aug. 2013 - 14:20

Yangin beleegyezett hogy velem jön, bárhová is megyünk. Ám tartottam tőle, hogy Emma nélkül nem sokáig maradna meg. Hiszen őt tekintette az anyukájának. Édesapám és édesanyám ekkor léptek ki az ajtón és csak annyit kaptak el a beszélgetésből, hogy el akarunk menni.
- Nem..még nem most. Még egy kicsit itthon maradunk. – nyugtattam meg őket.
- Helyes, mert Áronnal csak most kezdünk belemelegedni. Nem igaz kis vasgyúró? – mondta apám büszke arccal méregetve újdonsült unokáját.
- Nézd csak Yangin! Itt az unokaöcsid. – szólt idősebb unokájának apám és letelepedett mellém a padra. Yangin megszemlélte féltestvérét.
- kicsi. – állapította meg.
- Igen ő még nagyon kicsi. – mondta Emma.
- Régen te is ilyen kicsi voltál. – mondtam neki vidáman dajkálgatva.
- De hamarosan ő is olyan nagyra nő mint te és akkor játszhattok együtt. – mosolyodtam el. Yanginnak úgy tűnt tetszett az ötlet. Ám a játék szótól teljesen felpörgött. Azonnal a játszótérre akart menni és természetesen Áront is vitetni akarta, de Emma elmagyarázta neki, hogy kisebbik fiam még túl pici hozzá, hogy a játszótéren játsszon. Arra kicsit várni kell. Minden esetre ők elmentek a játszótérre egy kicsit. Áron is rázendített, éhes is volt, meg el is fáradt már. Bementem a házba hogy megetessem és lefektessem fiamat. Mikor elaludt betettem a kiságyba és fáradtan ültem le az ágyra.
- Azt hiszem ez még az üdülés része. Sok dolgunk lesz még a lurkóval. – mondtam férjemnek mosolyogva.
- És szeretném, ha Yangin többet lenne nálunk. Most már elég nagy hogy bírja a sötétet is. – mondtam kissé felvidulva.

- Remélem nem zavarna a jelenléte. – tettem hozzá férjecskémet fürkészve.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Pént. 16 Aug. 2013 - 13:55

Niiv eléggé el volt keseredve. Úgy zokogott, hogy azt hittem, soha nem hagyja abba. Nem értettem a vigasztaláshoz, csak a fejt simogattam, hátha ettől valami változik. De nem változott semmi. Egyszer aztán Yangin jelent meg egy zsebkendővel. Érzékelte hogy valami baj van, mert Niiv arca könnyes volt. Asszonykámnak jobb kedve lett, amikor a gyerek felismerte egy családi fotóról. Több sem kellett a nomádlánynak, ölébe kapta a kölyköt és megkérdezte, hogy eljön-e Bradenburgba.
-Megyek. - bólogatott, de azt sem tudta, mi az a Bradenburg.
-Máris mentek? - lépett ki az após elkapva egy részletet a kinti beszélgetésből. Megijedt, hogy már tovább is akarunk állni, pedig erről szó nem volt. Kezében fogta Áront, aki kitartóan kapaszkodott a nagyapja szakállába. Látszott, hogy új fogást talált a férfin, mert a szakálla egyes részei csomókban álltak kócosan.
-Mi, máris itt hagytok bennünket? - lépett mellé Liena és kérdően nézett ránk.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Pént. 16 Aug. 2013 - 13:23

Annyira bántott, hogy Yangin immár idegennek tekint, hogy férjemhez bújtam és zokogni kezdtem. Shade átölelte a vállam és megsimogatta a fejem. Azt mondta ne sírjak, hanem használjam ki az időt. És azt is megjegyezte, hogy nem is számíthattam volna másra, hiszen olyan rég jártam itt. Persze, már majdnem fél éve. De nem mertem megkockáztatni hogy lebukjak a terhességgel. Nem tudtam mit mondani, hiszen majd szétmart a bánat és a bűntudat, csak zokogtam és zokogtam. Hirtelen viszont megérintette valaki a térdemet. Ösztönösen odanéztem, kisfiam állt előttem és kíváncsian nézte a jelenetet. Elővett egy gombóc zsepit és felém nyújtotta.
- Néni ne sírj. – mondta a gyermekekre oly jellemző ösztönös empátiával. Ha sír valaki akkor biztos nagy gond van.
- Elestél? – kérdezte kíváncsi arccal méregetve, hogy hol üthettem meg magam. Aztán megmutatta a könyökét, amin egy horzsolás éktelenkedett.
- bibis. – jelentette ki, mintha csak azt akarta volna mondani, hogy ne szomorkodjak, nemrég ő is így járt. Elesett és bibis lett a könyöke. Az arcomra simítottam az egyik kezem, megpróbáltam eltakarni a könnyeimet.
- fáj a buksid. – állapította meg kisfiam, miközben felmászott mellénk a padra és addig nyújtózott, amíg meg nem tudta simogatni a fejem. Emma biztos megsimizte a könyökét és most mostohaanyját utánozta. Ösztönösen magamhoz öleltem porontyomat.
- Nem emlékszel már ránk? – kérdeztem hüppögve.
- Kereszti vagy. – jelentette ki azonnal.
- Felismer a képről ami a nappaliban van. – csatlakozott hozzánk Emma. Úgy tűnt biztosította a helyzetet egy képpel, hogy mindenképpen megismerjen a fiam.

- Eljössz velem Bradenburgba? – mosolyogtam kisfiamra, miközben az ölembe ültettem.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Csüt. 15 Aug. 2013 - 12:38

Niiv apja odavolt Áronért. Kint ültünk a ház előtti padon, de tisztán odahallott, hogy a férfi nevet és az unokájával játszik. Niiv nem mondott semmit, én meg nem tudtam, mit kell ilyenkor mondani, ezért én is hallgattam. Nem tudom meddig ültünk ott szótlanul, amikor asszonykám hangos gondolkodásba kezdett. Valahol számított rá, hogy ez lesz, mégis rosszul viselte, amikor a kiskölyök mást szólított anyjának. Eltűnődött azon, hogy talán soha nem kellene elmondani Yanginnak az igazat.
-Ezt te tudod, nem szólok bele. - mondtam. Annyira bántotta a dolog, hogy hozzám bújt és sírva fakadt.
-Na...- néztem rá, majd átöleltem a vállát és megsimítottam a fejét.
-...ez még nem olyan nagy tragédia. - mondtam.
-Nem ismert fel, na és? Ha gyakrabban látogatnál haza, akkor téged is öleléssel üdvözölne. - tettem hozzá. Yangin nomád volt és a nomádoknál ez az ölelgetés elég népszerű dolog. Persze ettől még nem fogja őt anyának szólítani. Úgy hiszi, hogy Emma az anyja, de a semminél még ez is jobb.
-Lásd be, régóta nem jártál Valkyriába. - jegyeztem meg. Egyáltalán nem lepett meg, hogy a kis takony elrohant mellette, mintha idegen lenne.
-Na szedd össze magad! Nem azért jöttünk, hogy itt siránkozz! - parancsoltam az asszonyra, mielőtt végleg letargiába zuhan.
-Itt ülsz, ahelyett, hogy kihasználnád az időt, és.... - nem tudtam befejezni a mondatomat, mert előttünk állt Yangin, aki nagy szemekkel nézett Niivre. Észrevette, hogy a nomádlány zokogott, ezért a zsebébe nyúlt és adott neki egy zsebkendőt. Megvárta, míg elveszi tőle, aztán hátrább állt és kíváncsian nézett ránk. Látszott rajta, hogy ismerősnek tűnünk neki, csak azt nem tudta honnan.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 15 Aug. 2013 - 12:00

Áron azonnal belemarkolt édesapám szakállába, de ő csak nevetett.
- Jó erőben vagy hallod-e! – mondta vidáman fiamnak, aki teli szájjal nevetni kezdett. Hirtelen elengedte a nagyapja szakállát és hadonászni kezdett a kis kezeivel, mintha magyarázna.
- Áhá! Szóval már alig vártad, hogy meglátogathasd a nagyapád! – felelte apám, mintha csak tényleg mondott volna ilyesmit a gyerek. Tudtam, hogy apám, most legaláb estig az unokával fog játszani, így kisurrantam az ajtón a kertbe. A gondolataimat Yangin töltötte be. Nem sokkal később leült mellém férjem. Vártam hogy mondd valamit, de nem tette, aminek most kivételesen örültem. Kis ideig csak némán üldögéltünk.
- Végül is mire számítottam? Hiszen én csak megszültem aztán magára hagytam. Sose voltam az anyja. – mondtam halkan. A régi bűntudat újra előtört belőlem.
- Talán az lenne a legjobb, ha sose mondanám el neki az igazat. Jobb ha nem tudja hogy az én fiam. – tettem hozzá fájdalmas hangon. Hatalmas könnycseppek törtek utat maguknak az arcomon.
- De annyira bánt…- megöleltem Shade-et és zokogni kezdtem.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Csüt. 15 Aug. 2013 - 11:42

A lakást ellepték az ajándékok. Annyi minden volt itt, hogyha még 10 gyereket vállaltunk volna, azoknak is bőven elég lett volna. Kiszúrtam egy fura tárgyat, nem tudtam mi az, de a nejem felhomályosított, hogy nem az aminek gondoltam.
-Pedig úgy tűnik. - mondtam. Nem sokkal utánunk Emma is betoppant. Látta a felfordulást, ezért segített Niivnek helyet csinálni. Egyszer csak újra kopogtak. Ezúttal Niiv apja jelent meg Yanginnal. A kiskölök vigyorogva futott befelé és azt ordibálta hogy Anyaaaa. Asszonykám meg ösztönösen tárta szét a karját, hogy felkapja. Ekkor még nem vette észre, hogy a köszöntés nem neki szólt, csak amikor a gyerek elviharzott mellette.
-Ez durva. - jegyeztem meg magamban. Feleségem ott állt megkövülve a szőnyegen, míg Yangin Emmát ölelgette. Az após a kiságyhoz lépett és látni akarta Áront. Amikor felkapta a kölyköt, az nagy szemekkel méregette a nagyapját. Rögtön kiszúrta a szakállát, és ahogy nálam a hajamnál tette, úgy csimpaszkodott a férfi szakállába. Tetszett neki, ezért el sem akarta engedni. Niivet letaglózta az előbbi jelenet, ezért kiment az udvarra. Percek teltek el, mire észrevettem, hogy Emma engem bámul, majd fura arcokat vág és néha a bejárati ajtóra néz. Enyhe célzást próbált küldeni felém, hogy asszonykám után mehetnék, megnézni legalább, hogy van. Mikor eljutott hozzám az üzenet, felkeltem és utána mentem. Egy padon üldögélt, és látszott rajta, hogy szívére vette az előbbit. Anélkül, hogy bármit mondtam volna, leültem mellé.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 15 Aug. 2013 - 11:16

A nappali tele volt ajándékokkal. A város lakói megajándékozták Áront mindenféle hasznos kellékkel. Shade egyszer csak egy járókára mutatott és azt kérdezte oda tesszük-e a gyereket ha rossz.
- Nem. Az majd akkor lesz jó, ha Áron elkezd felállogatni és tipegni meg üldögélni és hasonlók. Oda be lehet tenni játszani, úgy hogy ne történjék semmi baja, míg én esetleg mást csinálok. – mondtam kuncogva.
- Ez nem egy börtön…- tettem hozzá miközben utat csináltam magunknak a hálóig.
- Nézd de szép! – mondtam vidáman. A hálóban volt egy díszesen faragott rácsos ágy. Kis idő múlva megjelent Emma is, aki hallotta, hogy megérkeztünk és szerette volna megnézni Áront. Azt is felajánlotta, hogy segít elpakolni a nappaliban. Egy fél napba beletelt, mire az összes ajándékot elpakoltuk, aztán fáradtan ültem le és fújtam ki magam, de nem sokáig, mert hamarosan kopogtak. Kinyitottam az ajtót és majdnem ugrálni kezdtem örömömben. Édesapám és Yangin álltak a küszöbön. Nagyobbik fiamnak hatalmas mosoly ült ki az arcára és futni kezdett felém.
- Anyaaaaaaa – kiáltotta vidáman. Épp kitártam felé a karom, hogy felkaphassam, mikor elfutott mellettem, egyenesen a mögöttem álló Emmához. A nő magához ölelte mostohafiát és sajnálkozva nézett rám. Úgy éreztem menten elájulok. Tudtam, hogy ez fog történni, de abba nem gondoltam bele milyen érzés lesz tényleg elveszíteni a fiamat.
- Na hadd lássam az unokámat! – lépett be apám vidáman az ajtón. Odasétált a rácsoságyhoz és kivette Áront. Kisfiam teljesen eltűnt lapátkezei között. Úgy éreztem menten elbőgöm magam, még mindig Yangin járt a fejemben, így észrevétlenül kiléptem az ajtón és leültem a kerti padra.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Szer. 14 Aug. 2013 - 12:14

Úgy éreztem, hogy itt a szobában senki nem veszi komolyan a problémámat. Kis kaka, nagy kaka. Ha nekik is olyan szaglásuk lett volna, mást mondtak volna. Morogtam még egy kicsit, aztán rájuk hagytam. A következő néhány napban, míg asszonykám pihent, meglepetés ért. Áron nagyon rendesen viselkedett. Elégedett voltam vele. Pontosan három alkalommal is a kezembe vettem. Persze termelt rendesen és a szaglásomat sem kímélte, de legalább nem vonyíkolt.
Amikor Niiv összeszedte magát, és készen állt az utazásra, nem maradtunk tovább a hegyek között. Braesas segítségével gyorsan Valkyriába mentünk. Ahhoz a házhoz vitt, ahol feleségem lakott. Meglepő mód a kíváncsi öreglány már nem lakott a szomszédba. Állítólag félt a vámpíroktól, ezért messzebb költözött. Nem is volt olyan fokhagymaszag a környéken. Egy fiatal család jött a helyére, akikkel Niiv gyorsan összeismerkedett. Hallottam, hogy a nő Norah néven mutatkozik be, és elmeséli, hogy a férjével és a lányaival nem rég költöztek ide. A férjét láttam, éppen fát aprított a kertvégben. Bementünk a házba, és mindent elborítottak az ajándékok. A változatosság kedvéért most nem nászajándékokkal volt tele, hanem apróságokkal a kölyöknek, mint rácsos gyerekágy. Feltűnt egy fura dolog. Észrevettem egy kör alakú dobozt, ami olyan volt mint a rácsos ágy, csak ezen erős háló volt. Úgy nézett ki mint egy hordó. Elég széles volt, hogy elférjen és elég magas volt, hogy ne tudjon kimászni onnét. Nem láttam a tetejét, de gondoltam biztos van valami, amit rátesznek. Különben kimászna a taknyos.
-Ti ilyenbe zárjátok a gyereket, ha rosszat csinál? - kérdeztem Niivtől kíváncsian. Nem láttam ezelőtt még ilyet, legalábbis nem derengett.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Szer. 14 Aug. 2013 - 11:08

Karmen segítet a fiunknak, hogy elérje Shade egyik hajtincsét. Halkan felnevettem, ám férjecském annyira nem díjazta mostohaanyja merényletét. Morgott magában, de a figyelmét elterelte fiunk, aki telerakta a pelusát a nagy vigadalom közben. Megcsóváltam a fejem és elvettem tőle Áront. Kivittem a nappaliba és tisztába tettem.
- Nem gondoltam soha, hogy a legnagyobb gyengepontod egy kis kaka lesz. – mondtam nevetve.
A következő pár napban próbáltam minél jobban kipihenni magam. Fiam jó gyereknek tűnt, nem volt problémánk vele. Jól aludt, jól evett, nem sírt sokat. Nem volt okunk panaszra. Egy hét elteltével már úgy éreztem teljesen feltöltődtem és rendbejöttem, így megbeszéltük hogy elindulunk Valkyriába. Már alig vártam, hogy láthassam Yangint és hogy bemutathassam Áront az otthoniaknak. Összepakoltunk hát és Brae átrepített minket a nomádok földjére. Úgy tűnt a zsémbes szomszéd néni már nem lakott mellettem. Az udvara teljesen megváltozott. Ahogy sétáltam át az előkerten egy nő szólt át a kapu felett.
- Áhh Önök a szomszédjaink? – kérdezte vidáman.
- Mi vagyunk az új lakók. Az előző öreg néni elköltözött, mert félt a vámpíroktól, akik állítólag szabadon járnak – kelnek ebben a házban. – mondta fejcsóválva.
- Szegény öreg néni… biztos már mindenbe mindent beleképzelt. – jegyezte meg legyintve.
- Az én nevem Norah. A férjemmel és a kislányainkkal lakunk itt. – mutatkozott be gyorsan.
- Az én nevem Niiv, ő pedig a férjem Shade, és a fiunk Áron. – viszonoztam a gesztust. Valaki hívta a nőt, így ő elbúcsúzott és elment, én pedig benyitottam a házba. Egy pillanatig döbbenten néztem csak. A nappali tele volt mindenféle ajándékkal.
- Azt hiszem Áron híre gyorsabban elért ide, mint mi. – mondtam miközben próbáltam helyet csinálni magamnak a bejutásra.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Garew Towryk on Szer. 22 Május 2013 - 5:42

Helyszínváltás. Játéktér szabad!
NJK
NJK

Garew Towryk
avatar

Rangom : noctis njk

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Szer. 22 Május 2013 - 4:44

>Shade átölelt és megsimogatta a fejem. Azt kérdezte, úgy érzem-e hogy elhanyagol.
- Én csak rosszul vagyok és egyedül vagyok rosszul. Nem szeretek egyedül lenni ilyenkor. – nyafogtam a nyakához bújva. Valószínűleg látszott rajtam hogy megviselt voltam, mert Shade a szobába hívta Braesast. Azt mondta egy-másfél óra múlva végez a tárgyalással, addigra az árnybanya megvizsgál, aztán elment. Brae egy ideig unottan nézett rám, aztán kibökte a kérdést.
- Tényleg ötleted sincs mi bajod lehet? – kérdezte úgy mintha tudnom kéne.
- Igazából…de az nem lehet. – kezdtem volna el a mondatot, de aztán gyorsan elhessegettem a gondolatot.
- Ugye nem lehetek terhes? Hiszen…azok a gyógyszerek megakadályozzák…-mondtam halkan.
- Tudod, a gyógyszerek csak gyógyszerek. A természet rendjét nem tudják felülbírálni. – mondta megvonva a vállát.
- De honnan tudod ezt ilyen biztosan? Még csak meg se vizsgáltál. – mondtam mérgesen. A gondolat, hogy gyereket várok megijesztett.
- Nincs szükség vizsgálatra, boszorkány vagyok, megvannak a módszereim. – mondta, de nekem valami nem stimmelt a dologgal kapcsolatban. Mintha már előre tudta volna hogy ez lesz. Most viszont a legkisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy Brae stílusán gondolkozzak.
- Menj innen! És megtiltom hogy erről akárkinek is beszélj!!! – kiáltottam rá dühösen. A banya látta, jobb ha elmegy mielőtt hisztizni kezdek. Nem tudtam mi tévő legyek. Shade még egy kaméleonra se tudott odafigyelni, egy gyerekre képtelen lesz. Egyedül fogok maradni, ettől féltem, hogy most nem számíthatok senkire. Magam se tudtam hogy, de mire észbe kaptam már a kertben voltam, valahol távolabb a kastélytól, egy padon ültem és csak zokogtam. Nem is emlékeztem hogy kerültem ide, de már jó pár órája üldögélhettem kint, mert sötétedett. Ahogy a palota felé néztem legörbült a szám és elsírtam magam. Olyan reménytelennek láttam a helyzetem.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Szer. 22 Május 2013 - 4:20

Alig csuktam be az ajtót, asszonykám hozzám bújt és azt kérdezte, hogy mikor megy le a tárgyalós szezon. Kicsit panaszkodott, utalt rá, hogy foglalkozhatnék vele többet. Átöleltem a derekát és megsimítottam a fejét.
-Azt hittem nagyobb gond van. - jegyeztem meg.
-Úgy érzed elhanyagollak? - kérdeztem kíváncsian. Nekem nem tűnt fel, hogy többet lennék távol, mint szoktam. Már nem egyszer volt ilyen a házasságunk alatt, hogy hetekre bezárkóztam a Gerusiával. Niiv azt mondta, hogy beteg. Látszott rajta hogy valami kerülgeti. Kialvatlannak és sápadtnak is tűnt.
-Braesasnál jártál már? Ő biztos tud valamit adni a bajodra. - magyaráztam, majd az órámra néztem.
-Na jó. Ülj le ide, egy óra...max. másfél és végzünk. Rendben? - ekkor megjelent mögöttem az árnybanya.
-Brae itt marad veled, és megvizsgál.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 22 Május 2013 - 5:15-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Szer. 22 Május 2013 - 4:07

Shade kijött a tárgyalóból és egy másik szobába terelgetett. Durcás voltam, mert nem éreztem jól magam. Mikor becsukta az ajtót hozzábújtam és megöleltem.
- Shade, mikor fejezed már be ezeket a tárgyalásokat? – kérdeztem morcosan.
- Sose vagy velem. Folyton csak egyedül vagyok. – mondtam panaszosan.
- És beteg is vagyok. – tettem hozzá gyorsan.
- Nem lehetne, hogy egy kicsit velem is foglalkozz? – kérdeztem durcásan.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on Szer. 22 Május 2013 - 3:53

Az utóbbi napokban elég elfoglalt voltam, így nem nagyon láttam a feleségemet. Vagy aludt már, mikor hazaértem, vagy még aludt, mikor elmentem. Egyik nap épp egy fontos tárgyalás közepén voltunk, amikor nyílt az ajtó és asszonykám jelent meg az ajtóba. Tudta, hogy ide csak úgy nem jöhet be, ezért gondoltam, biztos valami fontosat akar mondani, ha itt zavar.
-Egy pillanat. - keltem fel a székemből, és Niivhez sétáltam.
-Menjünk át a másik szobába. Ott nyugodtan tudunk beszélni. - javasoltam neki. Belépve a másik tárgyalóba, becsuktam magunk mögött az ajtót, majd kíváncsian néztem rá.
-Van valami baj? - kérdeztem. Nem mondta, de láttam rajta, hogy elég feszült.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. 22 Május 2013 - 5:08-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on Szer. 22 Május 2013 - 3:43

Egyik reggel úgy ébredtem hogy nem érzem jól magam. Nem teljesen értettem mi lehet a gond, nem tudtam volna megmondani mi bajom, csak egyszerűen nem volt jó a közérzetem. Kinyitottam a szemem, Shade már felkelhetett, mert nem volt mellettem. Átgurultam az ágy túl felére, hátha egy jobb pózt tudok felvenni, de nem volt jó ötlet. Megéreztem a hamutálban elnyomott csikkek szagát és rögtön rosszul lettem. Felkeltem és a fürdő felé támolyogtam. Mire odaértem már elmúlott a rosszullétem, így csak megmostam az arcomat. De aztán újra rám tört a hányinger, és ezúttal nem is múlott el. A reggel nagy részét a fürdőben töltöttem és azon morfondíroztam, vajon mivel csaphattam el ennyire a gyomromat. Aztán mikor jobban lettem már kicsit tisztábban tudtam gondolkozni. Leültem az ágy szélére és eszembe jutott, hogy már voltam egyszer pont ugyanilyen állapotban. És valahogy minden összevágott. Az utóbbi időben egyre többet és egyre furcsábban étkeztem. De aztán eszembe jutott, hogy Brae orvosságát is szedtem és amikor nem jött be az egyik mert megöregedtem tőle kértem tőle másik fajtát. Letudtam magamban, hogy egyszerűen csak elcsaptam a gyomromat. De azért valamiért szerettem volna megkeresni a férjemet. Felálltam és elindultam a folyosókon, míg az egyik tárgyalóhoz nem értem. Halkan bekopogtam és benyitottam.
- Elnézést, de szeretnék beszélni a férjemmel. – mondtam kissé feszengve. Nem éreztem jól magam ezek között a vámpírok között.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 19 oldal 1, 2, 3 ... 10 ... 19  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.