Welcome to Noctis

Háború tört ki a vérivók és a boszorkányok között. Narlen városa elbukott, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre került. Theradin a harcok kezdete előtt békét kötött a vérszívókkal, így a város megőrizhette függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödött és kihasználva szomszédai csatározásait elfoglalta Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződtek, ezért a vadászokra nagyobb szükség van, mint valaha.


• • •

Lépj be Noctis világába, ismerd meg a napfényes, varázslatos Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol vérivók és halandók élnek. Ismerd meg Caelestis hegyvidékeit, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

CHATBOX


Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 1 rejtett és 1 vendég

Garew Towryk

A legtöbb felhasználó (19 fő) 2018-11-24, 15:35-kor volt itt.

Fenyvesek útja

5 / 19 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 19  Next

Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-17, 23:23

Az első két ajándékdoboz amit kinyitottam semmi hasznosat nem tartogatott számomra, így inkább nekiálltam lehámozni magamról a ruhát, hogy valami kényelmesebbe öltözhessek. Shade közben a szobába vonszolt egy koporsót, amit Sirius ajándékozott nekem.
- Ne hozd azt ide! Még van hatvan évem legalább addig hogy ilyenben kelljen feküdnöm. – mondtam morcosan miközben a ruha fűzőjének kikötésével küzdöttem. Lerogytam a földre és megkértem férjemet hogy segítsen nekem. Ő viszont kis bogozás után csak annyit mondott, hogy „hoppá”.
- Mi az hogy hoppá? – néztem fel férjemre gyanakodva.
- Csak hámozz ki belőle, mert megőrülök – nyafogtam egyre türelmetlenebbül, közben toporzékolni kezdtem kicsit lábaimmal.
- Ugye nem bogoztad be még jobban?


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-17, 23:07

Alig lehetett mozdulni a sok ajándéktól, amit a vendégektől kaptunk. Niiv utat csinált a hálóig. Míg meglesett néhány dobozt, én kiszúrtam Sirius ajándékát.
-Nézd csak, a bácsikám is meglepett téged egy kis aprósággal. - húztam be a hálóba az igényes kivitelezésű koporsót, amihez egy kártya is volt.
-Azt írja, hogy... - hajtottam szét a papírt.
-...Niivnek sok szeretettel, minden nomád arra vágyik, hogy ha kimúlik békében nyugodhasson. Ezért kapsz tőlem egy kényelmes hercegnői fekhelyet. Sirius. Utóirat...leld benne örömöd az örökkévalóságig. - olvastam fel a szöveget.
-Milyen kedves az öreg....- pillantottam Niivre, aki addigra már a földön kuporgott és nagyon szabadulni akart a ruhájától. Nekitámasztottam a szekrénynek a koporsót és asszonykám mögé léptem, hogy kibogozzam a fűzőjét. De ahelyett, hogy segítettem volna rajta, véletlenül görcsre húztam a ruhájából lógó zsinórokat.
-Hoppá...- csúszott ki a számon.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-18, 00:40-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-17, 22:53

Hajnalban fáradtan indultunk haza férjecskémmel. Mikor benyitottunk a házam ajtaján egy pillanatra ledöbbentem. Teljesen elfeledkeztem a nászajándékokról. Shade pedig egyenesen nem értette a dolgot.
- Ezek ajándékok a meghívottaktól. Általában hasznos dolgokat adnak, persze van hogy nem. – mondtam vidáman. De két nap lesz mire ezt a mennyiséget kicsomagoljuk. – néztem körbe sóhajtva, aztán elkezdtem utat csinálni magamnak a hálószobáig. Szerencsére azt legalább nem rakták teljesen tele dobozokkal. Leültem az ágyra magamhoz vettem egy csomagot és kibontottam. Egy nagyon giccses porcelán béka volt benne. Az üdvözlő kártyán az állt, hogy az egyik nagybátyám és nagynéném ajándékozták.
- Ahh John bácsi meg az imádott békái. – sóhajtottam fejcsóválva. A bácsi megszállottan szerette a varangyokat.
Egy másik dobozban egy csomó perverz szexuális játék volt, ezt Karmentől kaptuk a boldog házasélet érdekében.
- Karmen se változik soha…- mondtam halkan aztán felálltam és elkezdtem lehámozni magamról a mostanra már nagyon kényelmetlenné váló ruhát, de a fűző kikötésével nem boldogultam. Egy ideig próbálkoztam, de aztán feladtam és a földre rogytam.
- Shaaaaade…szabadíts kiiii. – nyafogtam türelmetlenül.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-17, 22:32

Miután az öregnő magunkra hagyott, tovább táncoltunk asszonykámmal. Még hallottam fél füllel, ahogy a néne áradozik Niivről, és meggyőződése volt, hogy jól választottam. Ha a bácsikám vagy a nagyanyám ezt hallotta volna, biztos kiakadtak volna.
-Az túl egyszerű lenni. - válaszoltam Niiv megjegyzésére. Egyszer csak nagy puffanást hallottam, rögtön a hang irányába fordítottam a fejem. Onnan jött, ahol korábban Sirius iszogatott, de hűlt helye volt. Helyette egy fotós tűnt fel, aki lelkesen fotózta a földet. Nem volt nehéz kitalálni, mi történhetett. Bácsikám annyira berúgott, hogy a földön kötött ki. A túloldalt Karmen és Gerhard versenyzett vodkaivásban. Közben jöttek páran, akik szerették volna megtáncoltatni a feleségemet. Én nem bántam. Míg Niiv a vidám vendégekkel táncikált, addig leültem és iszogattam néhány új rokonommal. Nem kerülte el a figyelmemet, hogy Sirius még mindig a földön hevert. Hangosan horkolt és egy felmosórongyot szorongatott. Néhány bormámoros képű kölyök lelopta róla a csizmáját, majd a gatyájától is megszabadította. A fotós az új pozitúráról is készített néhány képet.
Már hajnalodott, amikor Niiv a nyakamba csimpaszkodott és arra kért, hogy vigyem haza.
-Rendben. - bólintottam, majd felkeltem a székről, magamra kaptam a zakómat és elindultunk haza.
Niiv házához érve beléptünk az ajtón, de alig tettem pár lépést a küszöbtől majdnem átestem valamin.
-Azt a....mi a jó ég ez? - morogtam, majd fényt gyújtva megláttam, hogy a szoba tele van dobozokkal, amin hatalmas szalagok lógtak. Alig lehetett mozdulni a sok lomtól. Benyitottam a fürdőbe, és onnan is csomagok lógtak, a kád is teli volt velük.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-18, 00:41-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-17, 21:51

Gerhard kicsit túlöntötte magát itallal. Elkapta a nagynénémet és a feje felett kezdte pörgetni. De úgy tűnt, hogy a néninek semmi kifogása a dolog ellen. Shade próbált figyelmeztetni, hogy Gerhard néha elejti a „táncpartnereit” de még mielőtt kimondta volna, rokonom kirepült a zárt ablakon. Szerencsére mindig is szívós nő volt, így semmi komolyabb baja nem eset. Határozott léptekkel ment vissza a melákhoz táncolni.
Én is napirendre tértem a dolog fölött, mikor egy ős öreg néni lépett hozzánk. Megjegyezte, hogy nagyon örül, hogy végül Shade is megházasodott és elvette az elf lányt. Egy pillanatig nem értettem miről lehet szó de rögtön ezután rájöttem, hogy összekever Karoline-nal. Megsemmisülten álltam és néztem a nénit. Shade viszont gyorsan megmagyarázta, hogy én nem az előző jegyese vagyok. Azt mondta talált Karoline-nál jobbat. Ez kicsit felvidított és úgy tűnt a néninek sincs ellenvetése.
- Ahhh…bárcsak mások is ennyire elfogadóak lennének velem kapcsolatban…- mondtam a néni után pillantva. Sokan voltak akik nem örültek neki, hogy én, egy sima kis nomád lány lettem a hercegnő, élükön Femkével és Sirius-szal. Az este vidáman telt, éjfélre már mindenki jól érezte magát, Sirius pedig tényleg az asztal alá került a fotós gőzerővel villogtatta a gépét, ahogy utasítottam.
Karmen és Gerhard egymás hátát ütögetve ittak versenyt.
- Shade…nem is tudtam hogy Karmen ilyen vasmájú. – néztem a nőre, akinek még nem sok gondja volt a részegséggel ellenben Gerharddal, aki már majdnem lecsúszott a székéről.
Hajnalra már az összes rokonom megtáncoltatott, és már alig álltam a lábamon a fáradtságtól. A vendégek nagy része is távozott, csak néhányan voltak már a teremben. A többségük már csak üldögélt és beszélgetett.
- Vigyél haza Shade. – lógtam férjem nyakába.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-17, 19:43

Nem volt más választásom. Az asszony táncolni akart, ezért táncoltunk. Megjegyezte, hogy még nem látott öltönybe.
-Ritkán hordok, csak ha nagyon muszáj...és ide muszáj volt, Karmen mondta. - magyaráztam. Gerhardnak sem kellett sok, és ráhangolódott a bulira. Épp oldalra pillantottam, amikor észrevettem, hogy egy nomádasszonyt pörget a feje felett.
Nem tudtam eldönteni a nő arckifejezését nézve, hogy élvezi, vagy halálra van rémülve.
-Lehet, hogy igazad van. Néha...nem gyakran, de megesik, hogy... - ekkor hangos sikoltás hallatszott és a nő kirepült az ablakon.
-Hoppá...- támolygott a törött üvegek között a melák.
-...elejti. - fejeztem be a mondatot.
-Jól vagyok, jól vagyok. - bizonygatta a vámpír alkalmi táncpartnere. Felkelt a földről, egy üvegdarab állt ki a fejéből, de nem zavartatta magát. Kipöckölte a homlokából és vígan sétált vissza a nagydarab férfihoz egy újabb menetre.
-ááá, hát itt vagytok. - jelent meg mellettünk Olga néni. Idős volt már, alig látott.
-Shade. - tapogatta meg a karomat.
-Na végre, ideje volt már, hogy megházasodj. Nem hittem, de végül csak elvetted azt az elflányt. - nevetett fel öregesen.
-Öhm...- nem is tudtam, mit mondhatnék hirtelen. Elég kínos volt, hogy a nyanya azt hitte, hogy Karoline a menyasszony.
-Ő, nem Karoline. - homályosítottam fel a vaksi öreglányt.
-Neeeem? - hajolt közelebb asszonykámhoz, hogy jobban szemügyre vegye.
-Találtam jobbat. - tettem hozzá, mire a néne csak elégedetten bólogatott, majd lassan elsétált az egyik sarokba, ahol négy, hasonszőrű idős banya hímzett, horgolt meg kötögetett.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-18, 00:38-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-17, 19:20

Shade nem akart velem táncolni, de megfogtam a kezét és a táncparkett felé húztam, szóval nem hagytam neki sok választási lehetőséget. Egy pillanatra elengedte a kezem, és levette a zakóját, aztán mikor visszalépett hozzám, megjegyezte, hogy Karmen jó munkát végzett. Tudtam, hogy ezzel arra utal, hogy csinos vagyok, így halványan elmosolyodtam.
- Köszönöm. – mondtam vidáman.
- De tudod azon gondolkoztam, hogy még sose láttalak öltönyben. Pedig jól áll. – mondtam és a nyakkendőjét elkapva magamhoz húztam. Egyik kezem a vállára tettem a másikkal megfogtam az ő kezét.
- Éljen az –zifjú páááár – támolygott el mellettünk a részeg Gerhard, vidáman kiabálva.
- Hmmm…úgy látom Gerhardnak tetszik a buli. – néztem kuncogva ahogy elkapja az egyik nagynénémet és a feje fölé emelve pörögni kezd vele.
- De azt hiszem jobb hogy nem vele kezdtem el táncolni. – néztem a bizarr jelenetet.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-16, 22:48

-Meglehet, hogy igazad van. - ismertem el.
-Ezt viszont csak hatvan év múlva tudjuk meg. Egyelőre nem akarok megszabadulni tőled. - tettem hozzá. Durva lett volna, ha már most azon gondolkodnék, hogyan vakarjam le magamról.
Megpróbáltam megúszni a táncot, és áthárítani a dolgot a melákra. Niiv persze nem hagyta, és makacsul ragaszkodott hozzá, hogy én táncoltassam meg. Arra hivatkozott, hogy én vettem el, és mivel ő az én feleségem, ezért nekem kell táncolnom vele. Megfogta a kezem és a tánctér felé húzott, nem nagyon volt más választásom.
-Honnan tudod? - kérdeztem vissza halvány mosollyal. Egy pillanatra elengedtem a kezét, hogy levehessem a zakómat. Kicsit meglazítottam a nyakkendőmet is, majd újra megfogtam a kezét. Eddig nem volt alkalmam alaposan megnézni őt, ugyanis a lovas belépő elvonta a figyelmemet.
-Karmen jó munkát végzett. - jegyeztem meg utalva arra, hogy csinos.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-18, 00:36-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-16, 22:35

- Akkor sajnálhatod, hogy ilyen gyorsan telik az idő. –kuncogtam, miközben átöleltem, és megcsókoltam. Megkértem hogy táncoljon vele, de ő persze nem akart beleegyezni. Maga helyett viszont felajánlotta Gerhardot.
- Ha Gerhard lenne a férjem bizonyára vele táncolnék. De te vettél el, szóval neked is kell megtáncoltatnod. – mondtam durcás arccal. Megfogtam a kezét és a tánctér felé húztam.
- Naaaa….nem fogsz belehalni. – mondtam nyafogó hangon.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-16, 21:25

Niiv elmesélte, hogy a bácsikám benyugtatózta. Ez rá vallott. Gondoltam, hogy nem hagyja annyiban, és bepróbálkozik valamivel.
-Akkor szerencse, hogy Jar felébresztett. - mondtam. Niiv megkérdezte, hogy tudom-e hogy most már hatvan évig le sem tudom vakarni magamról.
-Igen, de hatvan év hamar eltelik...ne aggódj. - jegyeztem meg, miközben lehúztam egy felest. Asszonykám lebeszélte a fotóssal, hogy várja meg míg az öreg teljesen leissza magát, majd fotózza le. Szép bosszúnak ígérkezett, elnézve, hogy Sirius milyen lelkesedéssel veti bele magát az ivászatba.
-Mi? Én...nem igazán...- néztem körül a terembe. Mindenki vidáman ugrándozott a zenére.
-Öhm...Gerhard majd táncol veled, igaz? - pillantottam a melákra.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-18, 00:35-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-16, 21:08

- Igen, benyugtatózott. Ha nem jött volna Jar, átalszom az esküvőnket. – mondtam elhúzott szájjal.
- Így is sokat késtem. – tettem hozzá, aztán Shade-re mosolyogtam.
- Féltem tőle hogy nem vársz meg. De ottmaradtál. Köszönöm. – mosolyogtam rá vidáman.
- De ugye tudod, hogy most olyan hatvan évig le se tudsz majd rázni? – hecceltem kicsit férjecskémet.
Aztán magamhoz intettem az egyik fényképészt és utasítottam rá, hogy amint az asztal alá kerül Sirius, gőzerővel fotózzon. A vendégek nagyon jól mulattak, élükön Karmennel. Visszaintegettem neki, aztán férjemre pillantottam.
- Ez egy kicsit nyüzsgőbb, mint az első lagzink volt. – kuncogtam halkan. Akkor csak ketten voltunk.
- Gyere, táncoljunk egyet! Kérlek…- pillogtam rá kérlelően.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-12, 01:27

A pap kérdésére Niiv is igent mondott. Siriusnak ez volt a kegyelemdöfés. Most már Niiv hivatalosan is a feleségem volt. Nem tehetett semmit, most már a családunk tagjának számított. Alig, hogy elhagytuk a templomot, a lagzi is kezdetét vette. A vendégek jól szórakoztak. Bácsikám felmarkolt pár üveg vodkát és elvonult. Tudni lehetett, hogy ma este még az asztal alá fogja inni magát. Asszonykám elmesélte, hogy miért is késett.
-Micsoda? Benyugtatózott? - kérdeztem vissza meglepetten.
-Az öreg nem adja fel...de hát hiába, csak elvettelek. - pillantottam rá, majd halványan elmosolyodtam, amikor megemlítette, hogy készítene pár képet a részeg Siriusról.
-Juhéééé - kiáltozott Karmen kicsit becsípve. Éppen vonatozott és nekünk integetett.
-Ilyennek sem láttam még a mostohám. - jegyeztem meg, majd öntöttem magamnak egy pohár bort.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-18, 00:33-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-12, 01:11

Hiába vágta a morcos képeket Sirius, mikor a pap feltette a kérdést, hogy akarom-e Shadet férjemül, elmosolyodtam.
- Igen. – mondtam vidáman, aztán Shade is igent mondott. A pap elmormolt még egy rövid monológot, aztán megengedte, hogy megcsókoljuk egymást. Végre, tényleg Shade felesége voltam, és majd kicsattantam a boldogságtól. A vendégek többsége is vidám volt, Sirius bá viszont nem tartozott az ünneplők közé. Ahogy kimentünk a templomból a lagzira, azonnal inni kezdett.
- Azt hiszem Sirius nem marad ma józan. – mondtam férjemnek kuncogva.
- Benyugtatózott, hogy átaludjam az esküvőnket. Még szerencse hogy Jar jött értem, megnézni miért kések. Gyorsan felélesztett. – mondtam vidáman.
- Azt hiszem, csináltatok róla pár képet ha teljesen elázik – mondtam Shade-nek gúnyos mosollyal az arcomon.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-12, 00:57

Karmen már tiszta ideg volt, a pap is aggódva pillantott körbe. A vendégek is zúgolódtak és ahogy a bácsikámra pillantottam szinte elégedettség jeleit véltem felfedezni. Persze örült volna az öreg, ha füstbe menne az esküvő. Egyszer csak kivágódott a templom ajtaja és Niiv száguldott be egy lóval. Sirius álla majdnem a padlón landolt. Nem csodálom, én is meglepődtem asszonykám belépőjén. Leugrott a jószágról és azonnal megölelt. Azt suttogta halkan, hogy egy kis baleset történt, majd hozzátette, hogy később elmondja.
-Rendben. - válaszoltam, miközben a kezemet szorongatta. A pap neki is kezdett. Gyorsan lezavarta a vendégek üdvözlését, majd feltette a nagy kérdést, hogy akarom-e feleségemül Niivet.
-Igen. - válaszoltam. Alig, hogy kimondtam Karmen szája a füléig ért. Ellentétben a bácsikáméval, aki legszívesebben felrobbant volna az idegtől.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-18, 00:32-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-12, 00:45

Jarlaxle-nek jó lova volt, de nem olyan gyors, mint amilyennek én szerettem volna tudni. Már háromnegyed órás késésben voltam, és attól féltem, hogy Shade már nincs is ott. Hogy azt hitte meggondoltam magam és mégsem akarok házasodni. Végre a templomhoz értem, de nem szálltam le a lóról, a hatalmas kétszárnyú ajtót berúgattam az állattal és az oltárig vágtattam, aztán leugrottam a nyeregből. Karmen tényleg alapos munkát végzett, mert nem esett szét a hajam és a sminkem se folyt még le. Ez teljesítmény volt.
Shade nem ment sehova, ott állt, én pedig odafutottam hozzá és megöleltem.
- Ne haragudj…történt egy kis baleset, de majd elmesélem később. – suttogtam a fülébe. A pap azt hitte már nem is kell misét tartania, most viszont sietősre vette a dolgot.
- Elég lesz, már egy órája el kellett volna kezdenünk. – mondta kissé türelmetlenül, aztán belekezdett a monológba. Megfogtam Shade kezét és el nem engedtem volna semmi pénzért. Ahogy oldalra pillantottam, megláttam Siriust, aki valahogy még dühösebbnek tűnt mint előző nap. Rögtön tudtam ki kevert nyugtatót a vizembe.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-12, 00:31

Nem gondoltam, hogy késésben lennék. Nyugodtam megittam a reggeli koffeinadagomat és elolvastam a napi híreket. Miután végeztem, felvettem a ruhámat, amit szellemmostohám olyan gondosan kiválasztott. Néhány nappal ezelőtt több órát töltöttünk az üzletbe, és úgy hordta oda egyiket a másik után, hogy alig győztem követni.
Miután elkészültem, elindultunk Gerharddal a templomba. Sirius már ott állt, és meglepő módon nem tűnt dühösnek, sőt kifejezetten jó kedve volt. Lassan lejárt az idő, de Niiv még nem volt sehol, Karmen aggódva nézelődött.
-Valami baj van? - kérdeztem a mostohám, aki nyugtatott, hogy ne aggódjak, nincs semmi gond. Nem mintha ideges lettem volna, sokkal inkább magát nyugtatgatta. Amikor fél óra múlva sem került elő a menyasszony, a tömeg zúgolódni kezdett. Sirius mellém lépett és mondta, hogy ez égi jel...ha van eszem, akkor veszem a lapot, és hazamegyek vele. Arra akart rávenni az öreg, hogy hagyjam itt az esküvőt, csak mert kicsit késik Niiv. Örült volna, ha fogom magam, és vele tartok, de eszem ágában nem volt ilyet tenni. Karmen azt mondta, hogy gond akadt asszonykám ruhájával, ezért marad el, és arra kérte a vendégeket, hogy várjanak még egy kicsit. Hamarosan ideér.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-18, 00:30-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-12, 00:17

Karmen vidáman és lelkesen játszadozott a hajammal, a sminkemmel, a ruhámmal. Legalább három órás elfoglaltságot nyújtottam neki. Mikor végül azt mondta végzett, a tükör elé húzott.
- Na? Hogy tetszik? – kérdezte, de én kis híján elfelejtettem levegőt is venni.
- Ez a nő, tényleg én vagyok? – kérdeztem a tükörképemet méregetve.
- Hát, ha megtanulnál néhány fortélyt, mindig ilyen szép tudnál lenni…- jegyezte meg mostohaanyósom.
- Miért? Máskor nem vagyok szép szerinted? – hecceltem a nőt.
- Jajj, tudod, hogy nem úgy értem. – intett le, mielőtt belemelegedtem volna. Kiadta utasításnak, hogy nem mehetek ki a szobából, nehogy Shade meglásson, de azért egy pohár vizet hajlandó volt beadni nekem. Ő kijelentette, hogy foglalkozik férjecskémmel is, és hogy egy fél óra múlva induljak el a templomba. Karmen kilebegett a szobából, aztán a férjemet taszajtgatta az esküvő színhelyére. Egyedül maradtam a házban, kicsit még jól is esett a kis magány és a nyugalom. Megittam a vizet, aztán…aztán már csak arra eszméltem, hogy Jarlaxle pofozgatja az arcom. és valami löttyöt önt a számba.
- Mi? Mi történt? – kérdeztem kábán.
- Valaki benyugtatózott, feltételezem, hogy ne jelenj meg az esküvőn. – mondta.
- Az esküvő? Még nem késtem el ugye? – kérdeztem ijedten felülve.
- Már fél órás késésben van, Karmen tartja érted a hátát, azt mondja, kis gond adódott a ruháddal, engem pedig elküldött nézzem meg hol maradsz. Kicsit szédelegve álltam fel.
- Jar, nekem oda kell érnem…- mondtam kétségbeesett hangon.
- Hát itt a lovam, bár ebben a ruhában nehéz lesz megülnöd…-mondta barátom, de én már rohantam is az állat felé, felpattantam rá és vágtattam a templom felé.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-11, 23:42

Karmen ébresztett minket, pedig még aludtam volna egy keveset. Szellemmostohám ellentmondást nem tűrően tessékelt ki a szobából, és azt mondta, hogy az esküvő előtt nem láthatom a menyasszonyt.
-Mi van? Ezt nem értem, miért nem láthatom? - kérdeztem vissza, de az ajtó becsapódott az orrom előtt.
-Ez nomád hagyomány. - adta meg a választ Gerhard.
-Á, vagy úgy...- nem igazán értettem, mi értelme van ennek, de ráhagytam, inkább leültem az asztalhoz töltöttem magamnak egy csésze kávét, és miközben a forró feketét kortyoltam átlapoztam az újságot.
-Te meg mit csinálsz? - kiáltott rám ijedt képpel Karmen, aki egy pillanatra lépett ki a hálóból.
-Onnan minek látszik? - kérdeztem vissza.
-Neked is készülődnöd kellene! Gyerünk! - parancsolt rám, majd visszatért Niivet boldogítani.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-12, 22:22-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-11, 23:30

Igen gyorsan elnyomott minket az álom, és arra ébredtünk, hogy Karmen az ajtónkban sikít.
- De Karmen…még van négy óránk az esküvőig. – nyöszörögtem az órát nézve.
- Még rengeteg időnk van…-tettem hozzá ásítva, de azért felkeltem. Álmosan slattyogtam el a fürdőig, gyorsan lezuhanyoztam, aztán visszasétáltam a szobába. Karmen már ott topogott a küszöbön. Közben Shade-et tessékelte ki a szobából, mondván, az esküvő előtt nem láthat engem.
- De hát…-kezdtem volna vitatkozni, de mostohaanyósom egy pillanat alatt belöködött a szobába és újra hajas babát játszott velem. Ő mindig is élvezte ezeket az öltöztetős szépítkezős dolgokat. Most pedig még az eddigieknél is alaposabb volt.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-11, 18:48

Megjegyzésemre Niiv kérdően nézett rám.
-Hát...eddig nem sok esküvőn voltam, meg amin voltam az is vámpíresküvő volt. Mi meg tudod, nem túlozzuk el a dolgokat. - magyaráztam. Asszonykám hozzám bújt, én meg megsimítottam a haját. Ekkor jött a bőregér nagyanyám kicsit sem felemelő üzenetével.
-Esze ágában sincs eljönni. - bólintottam feleségem kérdésre, aki láthatóan kicsit csalódott lett. Megkérdezte, hogy azért utálja ennyire, mert nomád? A kérdésére nem tudtam a választ.
-Femke úgy érzi, hogy nem vagy hercegnőnek való, és láthatólag kitart a véleménye mellett. - mondtam mélyet sóhajtva. Aztán Niiv gyorsan túltette magát a dolgon. Egy darabig ott heverésztünk, majd elaludtunk. Másnap reggel hangos sikítás zaja vert fel. Álmosan felültem az ágyon és a zajforrás irányába pillantottam. Karmen állt az ajtóban teljes kétségbeesetten.
-Ti még ágyban vagytok? - kérdezte riadtan.
-Gyorsan, gyorsan, gyorsan...felkelni, mindjárt a templomba kell lennetek! - rántotta le rólunk a takarót.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-12, 22:24-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-11, 18:24

Shade nem értette miért lesz zsúfolt a holnapi nap. Hiszen csak elvesz aztán lagzizunk egyet.
- Shade? Ha jól gondolom te még nem voltál esküvőn. – pillantottam rá fürkésző arccal.
- Na de akkor majd meglátod. – mosolyodtam el vidáman és hozzábújtam.
Épphogy csak elfészkeltem magam férjemhez bújva, mikor egy denevér röppent be az ablakon. Levelet hozott Femkétől, melyben az öreglány közölte, hogy ő nem jelenik meg az esküvőn és hogy ezzel is mutatni akarja, hogy nem ért egyet ezzel az egész „ostobasággal”.
- Szóval nem hajlandó eljönni, értem. – mondtam megbántottan.
- Csak azért gyűlöl ennyire mert nomád vagyok igaz? – pillantottam férjemre. Aztán sóhajtottam egy nagyot.
- Tudod mit? Nem érdekel. Maradjon csak Bradenburgban. Semmi köze az életünkhöz. – morogtam keserűen.
- Akik számítanak azok úgyis mind ott lesznek. – mosolyodtam el vidáman.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-11, 17:56

Eldőltem pihenni, kis idővel később asszonykám is csatlakozott hozzám. Elfeküdt az ágyon, hozzám bújt, és adott egy csókot. Azt mondta, hogy a holnapi napunk zsúfolt lesz.
-Zsúfolt, mégis miért? - kérdeztem kíváncsian.
-Elveszlek, aztán lesz az a lagzi vagy mi...nem nagy dolog... - jegyeztem meg. Niiv nevetve tette hozzá, hogy most már a feleségemként fogják számon tartani, és nem valami kósza ágyasként. Ekkor beröppent egy újabb denevér egy újabb levéllel. Femke nagyi üzent nekem, hogy nem tud eljönni az esküvőnkre, mert ő nem hajlandó részt venni ebben, támogatni meg még kevésbé ezt az ostobaságot. Szinte szó szerint azt írta, amit Sirius mondott.
-Ahhhh...- sóhajtottam mélyet, majd összegyűrtem a papírt és elhajítottam.
-A nagyi nem jön, de nem számít....a nagyapám itt lesz. - mondtam Niivnek a levélben olvasottakat.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-12, 22:33-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-11, 17:11

Az öreg, miután rájött, hogy itt nem győzhet, visszavonult a szobájába. Én még tovább dühöngtem magamban, de Shade azt mondta ne mérgelődjek, mindenképpen el fog venni. Ettől kicsit jobb kedvre derültem. Férjecském elvonult a hálóba, én pedig gyorsan összetakarítottam a konyhát magam után, aztán követtem. Ledőltem mellé az ágyba, aztán hozzábújtam.
- Mégiscsak lustizni fogunk ma. – mondtam vidáman, miközben megcsókoltam.
- Holnap úgyis elég zsúfolt napunk lesz. – tettem hozzá vidáman.
- Többet nem mondhatják majd, hogy csak az ágyasod vagyok. – nevettem el magam.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-11, 16:24

Sirius nem finomkodott, és szavaiból az is kiderült, hogy nem tartja semmire a feleségem. Ha rajta múlott volna már régen elnyelte volna a föld. Niiv mérges lett, amikor hallgatásra utasították, és ahelyett, hogy szót fogadott volna, ő is kiadta magából, amit gondolt. Csendben hallgattam, ahogy asszonykám a bácsikámat osztja. De a férfi nem törődött a nomádlánnyal, csak grimaszokat vágott és a vállát vonogatta, majd sértődötten elment.
-Na nyugodj meg... - szóltam Niivre.
-Úgy is elveszlek, akár tetszik a bácsikámnak, akár nem.... - tettem hozzá. Úgy lefárasztott az öreg meg a hülyeségei, hogy inkább bementem a hálóba és elfeküdtem az ágyon. Gondoltam pihenek egy kicsit.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-12, 22:13-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-11, 16:11

Sirius úgy beszélt velem mint egy utolsó kis csitrivel. Egy pillanatig felhúzott szemöldökkel néztem rá, aztán hivatalosra vettem a hangvételem.
- Szóval maga szerint a jó asszony hallgat. – ismételtem a szavait.
- A férjemmel szemben talán…de magával szemben nem tudom miért kéne csendben eltűrnöm bármit is. – mondtam gúnyos mosollyal az arcomon.
- Ha még nem jött volna rá magától akkor felvilágosítom róla: Én vagyok a hercegnő. – mondtam közelebb lépve hozzá.
- Ami egyet jelent azzal, hogy ugyanott állok a ranglétrán mint maga. Ha nem beszél velem tisztelettudóan, úgy nekem még annyira se kell. – vontam meg a vállamat.
- Arról nem beszélve, hogy az én kedvességem, és türelmem se véges. – néztem rá diadalittas arccal.
- Ha nem akar nagyokat égni, az ön helyében én kétszer is meggondolnám, hogy beszélek. – vettem elő a zsebemből az egyik kép másolatát amit a padláson szedtem össze. Aztán diadalittas arccal a bácsi kezébe adtam.
A bácsi még egy utolsó kétségbeesett próbálkozást tett hogy lebeszélje Shade-et a házasságról, de férjem hűvösen elküldte. Ezután morogva ment Karmen után aki megmutatta a szobáját.
- Egyszer tényleg elküldöm ezeket a képeket a birodalmi napilapokba. – mondtam dühösen férjemnek.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

5 / 19 oldal Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12 ... 19  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.