Welcome to Noctis

Háború tört ki a vérivók és a boszorkányok között. Narlen városa elbukott, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre került. Theradin a harcok kezdete előtt békét kötött a vérszívókkal, így a város megőrizhette függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödött és kihasználva szomszédai csatározásait elfoglalta Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződtek, ezért a vadászokra nagyobb szükség van, mint valaha.


• • •

Lépj be Noctis világába, ismerd meg a napfényes, varázslatos Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol vérivók és halandók élnek. Ismerd meg Caelestis hegyvidékeit, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

CHATBOX


Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 1 rejtett és 1 vendég

Garew Towryk

A legtöbb felhasználó (19 fő) 2018-11-24, 15:35-kor volt itt.

Fenyvesek útja

6 / 19 oldal Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19  Next

Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-11, 14:33

Sirius váratlanul megjelent. Arra számítottam, hogy csak holnap eszi ide a fene, de úgy tűnt, mégsem. Azért jött hamarabb, hogy lebeszéljen erről az esküvőről. Nem finomkodott. Kifejtette, hogy fatális hibának tartja ezt, és ha van egy kis eszem, nem veszem el Niivet. Asszonykám erre természetesen mérges lett és megmondta a véleményét a bácsikámnak.
-Cssss...kislány, nem hozzád szóltam. Shade-del van beszédem. - mordult rá.
-Ezt akarod elvenni? Hallgatni sem tud...egy jó asszony pedig tudja hol a helye. - oktatott ki engem és őt is.
-Shade... - fordult felém morcos képpel.
-...gondold át, még elmenekülhetsz. Ha most elveszed, akkor végleg a nyakunkon marad és a család része lesz....hibát követnél el. - magyarázott tovább.
-Köszönöm, hogy így aggódsz értem, de szükségtelen. - feleltem nyugodtan.
-Inkább pihend ki magad, mert holnap a tanúm leszel. - dörgöltem újra az orra alá, mi a feladata. A bácsikám eltorzult képpel, mérgesen fújtatott el Karmen után, aki elvezette a neki előkészített szobába.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-12, 22:11-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-11, 13:23

Shade rákérdezett a nászútra. Elmagyaráztam hogy mi is az pontosan, de nem tettem kötelezővé. Tudtam, hogy férjemnek sokat kell dolgoznia, miattam pedig mostanában igencsak elhanyagolta a birodalmát. Nem akartam akadályozni. Ő viszont azt mondta pár nap még belefér, maradjunk itt Valkyriában.
- Rendben, akkor még maradunk itt kicsit. – mondtam vidáman.
Sirius több napos késéssel ugyan, de írt válaszlevelet, hogy elfogadja a felkérésünket, hogy tanú legyen. A levél hangsúlyán is látszott hogy mennyire kikészíti a pozíció, de nem tudta visszautasítani. Épp magunkban kárörvendtünk, mikor nyílt az ajtó és a bácsi lépte át a küszöböm. Egy pillanatig nem hittem a szememnek. Tényleg nagyon kikészülhetett, ha még arra is képes, hogy belépjen a házamba. Shade rákérdezett a megjelenésére, mire ő azt mondta azért jött egy nappal előbb, hogy lebeszélje férjemet a házasságról.
- Ostobaság? Óh nem! Ez nem ostobaság. Ez egy esküvő, és ha tetszik magának ha nem, meg lesz tartva. – mondtam mérgesen toppantva.
- Szóval, ha csak ennyiért jött, akkor nem érdemes pazarolnia az idejét. – tettem hozzá idegesen.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-10, 00:59

Próbáltam elmagyarázni Niivnek mire gondolok. Nem voltam benne biztos, hogy érti mit akarok neki mondani, de megértette.
-Igen, arra. - bólintottam. Asszonykám elmagyarázta mire való, majd megkérdezte, hogy szeretnék-e nászútra menni. Egy hosszabb pillanatig elgondolkodtam.
-Hát, az esküvő után maradhatnánk itt néhány napot. - jegyeztem meg. Gondoltam ez akár nászútnak is számíthat.
-Látom bácsikám arcát, amint elönti az ideg...- mosolyodtam el halványan. Biztos voltam benne, hogy az öreg még aznap visszarángatna Bradenburgba. Alig, hogy eszembe jutott a vámpír, nyílt az ajtó, és ott állt. Undorral nézett körül, látszott rajta, hogy a háta közepére kívánja az ittlétet. Majd tekintete Niivre tévedt, és az undora megvetéssel párosult.
-Sirius, te itt? Holnapra vártunk. - jegyeztem meg, majd asszonykámra néztem. Oda volt a délután lustálkodása, kikaptunk egy morcos nagybácsit.
-Meggondoltam magam. - mondta, majd beljebb jött.
-Abban a reményben, hogy lebeszéljelek, erről az ostobaságról. - utalt a közelgő esküvőre. Tudta, hogyha nomád szokások szerint is elveszem az asszonyom, akkor menthetetlenül beépül a nomádlány a családunkba.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-12, 22:08-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-10, 00:46

Shade Kitessékelt az öléből és felállt, aztán rákérdezett, hogy lesz-e nászutunk.
- A nászútra gondolsz szerintem. – nem voltam biztos a dologban.
- Csak akkor utazunk, ha szeretnél, és nincs halaszthatatlan sok munkád Bradenburgban. – vetettem fel a lehetőséget.
- Az nem kötelező dolog. Csak egy kis pihenés az esküvő fáradalmaira. –magyaráztam el férjemnek.
- Szeretnél elmenni nászútra? – kérdeztem férjemet fürkészve. Én nagyon szerettem utazni, de nem volt számomra létszükséglet a nászút.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-10, 00:32

A levélből megtudtuk mikorra várhatjuk a bácsikámat. Szerencsére ma még nem kellett élveznünk a társaságát. Niiv kis kárörvendő volt, de megvolt minden oka, hogy örüljön Sirius nyomorának. Gerhard és Karmen, miután megcsodálták asszonykám gyűrűjét, a dolgukra mentek, majd Niiv megjegyezte, hogy a mai napja szabad. Szeretett volna pihenni.
-Nem terveztem semmit... - feleltem, mikor a terveimről érdeklődött. Majd eszembe jutott szellemmostohám kérdése, amire nem igazán tudtam mit válaszolni.
-Niiv...nekünk is lesz olyan utunk? - kérdeztem. Felálltam a székről, miután kitessékeltem asszonykámat az ölemből.
-...tudod, amiről már egyszer beszéltél a tónál. Karmen kérdezte, de én nem értek ehhez. - vontam meg kicsit a vállamat.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-12, 22:07-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-10, 00:09

Shade-del mindketten tudtuk, hogy Sirius bácsi nem fog örülni a felkérésünknek, hogy tanú legyen. Sajnos viszont nem tudta visszautasítani a posztot, így muszáj volt elvállalnia. Mi jót nevettünk a markunkba.
- Remélem most nagyon pocsékul érzi magát. Megérdemli! – fejtetem ki a véleményemet férjemnek. Az öreg mióta megismert megkeseríti az életünket.
- Ma amúgy szabadnapom van. Egész nap pihenni fogok. – mondtam vidáman férjemnek.
- Van kedved valamit csinálni? – kérdeztem Shadet.
- Ha nem nekem az is jó, akkor elheverészünk és lustulunk egész nap. – mondtam vidáman. Csöppet se lett volna ellenemre egy egész napot az ágyban tölteni a férjemmel.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-09, 16:00

Három nappal ezelőtt...egy kis denevér vágódott be Sirius szobájának ablakán, egy üzenettel a lábán. Az öreg gyanútlanul bontotta ki az levelet. A címzésről látta, hogy tőlem kapta, ez már nem sejtetett számára semmi jót. Nagyon ritkán szoktam üzengetni a bácsikámnak, és akkor sem leli örömét benne. Larissa kíváncsian lépett mellé, amikor meghallotta, hogy tőlem jött levél. Sirius hangosan felolvasta az üzenetet, majd olvasás közben egy hangosan felkiáltott.
-Miiiiiiiiiiiivaannnnnn? - kapott egy kisebb sokkot, amikor megtudta, hogy esküvőre készülök Valkyriába nomád szokások szerint.
-Az a nyavalyás nomádlány...- morgolódott, és ezúttal nem fogta vissza magát. Ez a tény már kikészítette, hát még az, amit ezután olvasott.
-Miiiiiiiiiiiivaannnnnn? - kiáltott fel újra, amikor megtudta, hogy ő lesz a tanúm. Az ilyen felkérést nem illik visszautasítani, neki meg nem is lehet. Egyetlen ok elfogadható, amiért kihagyhatná a szertartást, mégpedig ha meghalna. Ez elég nyomós érv lenne, hogy nem tudott eljönni. A bácsikám kikészült, kiverte a víz, magas lázzal küszködött és a következő napokat ágyban töltötte több dobozni nyugtatóval. Larissa mindent megtett, hogy mély depresszióba zuhant férjét az esküvő napjára összevakarja.
Az esküvőnk előtti napon végül megkértem asszonykám kezét, aki láthatóan nagyon boldog volt. Épp csak az ujjára került a gyűrű, amikor Gerhard és Karmen újabb magánszámmal drukkolt elő. Felvilágosítottuk, hogy szükségtelen fáradozniuk, már túl vagyon lánykérésen. Niiv feléjük nyújtotta a gyűrűjét, Karmen meg csillogó szemekkel csodálta meg a kivételes darabot. Az ablakon egy bőregér röppent be lábán a válasszal. Leszedtem a levelet és széthajtottam a papírt. Bácsikám egy nagyon hivatalos válaszban elfogadta, hogy a tanúm lesz.
-A soraiból ítélve szétveti a boldogság. - feleltem Niiv kérdésére.
-Azt írja, hogy holnap korán reggel érkezik. - tettem hozzá.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-11, 22:54-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-09, 14:49

Shade végül csak megkérte a kezem, minden ijedtségem ellenére. Szinte a felhők felett egy kilométerrel éreztem magam. Férjem elvette tőlem az ékszerdobozt, kivette belőle a gyűrűt és az ujjamra húzta. Azt mondta hogy azért nem kérte meg eddig a kezem, mert nem tudta mikor kell. Elnevettem magam, mert ez az ártatlan tudatlanság az emberi kapcsolatokkal szemben annyira Shade-re vallott.
Ekkor kivágódott az ajtó és Karmen rohant be, Shade-nek akart mutatni valamit Gerharddal. Az előadás amit bemutattak enyhén szólva sokkoló volt.
- Köszönöm, hogy nem így kérted meg a kezem. – néztem most már szinte hálásan férjecskémre. Ez konkrétan ijesztő volt. Shade felvilágosította a két jómadarat, hogy már eljegyzett, én pedig vidáman nyújtottam feléjük a kezem, hogy megmutassam a gyűrűt.
- Tudjátok, Shade ügyesebb volt mint ti. – nevettem rájuk. Ekkor egy denevér repült be a konyhába. Sirius bá üzenetet küldött Shade-nek.
- Ajjaj…- pillantottam a levélre.
- Tényleg. Mit szólt, hogy tanú lesz? – néztem férjemre kissé kárörvendő arccal.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-09, 00:34

Végül megkértem asszonykám kezét, aki olyan boldog volt a kérés hallatán, hogy azonnal az ölembe pattant és megcsókolt, majd azt hajtogatta, hogy igen, hozzám jön.
-Őszintén szólva, nem tudtam, hogy mikor kell...azt nem mondtad. - magyaráztam, majd kivettem a kezéből a dobozt, a dobozból a gyűrűt, és felhúztam az ujjára.
Ekkor hirtelen kivágódott az ajtó, de olyan lendülettel, hogy majdnem az üveg is kizuhant belőle.
-Shade! Shade! Ezt nézd! - rohant be Karmen.
-Kitaláltuk, ez nagyon jó lesz. - magyarázta, olyan lelkes volt, hogy Niivet észre sem vette az ölembe.
-Gyerünk Gerhard, mutasd meg. - intett a férfinak, aki egy rózsával a szájában, műbajusszal az orra alatt, tenyereit összeütve szambázott be a szobába, miközben a szellemmostohám valami latin hangszert pengetett.
-Senorita, gyere hozzám... - dörmögte a melák, majd eldobta a rózsát és letérdelt.
-Ez súlyos. - morogtam, miután túlléptem a pillanatnyi sokkon.
-Nem kell fáradnotok...már megkértem. - homályosítottam fel a két jómadarat.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-11, 22:52-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-09, 00:22

Kezdtem teljesen kétségbeesni. Másnap lett volna az esküvő de Shade nem kérte meg a kezem. Kezdtem azt hinni, hogy ő igazából nem is akar elvenni, csak teljesíti az egyik nyűgömet. Ki is csúszott a számon a kérdés, de ő azt mondta, hogy nem csak azért csinálja, mert én ennyire szeretném. Ez egy kicsit talán megnyugtatott, de a kérdés továbbra sem hangzott el. Shade megkávézgatott és nyugodtan olvasgatta a helyi napilapot, én pedig csüggedten eszegettem a reggelim. Az ételnek valahogy nem is volt íze a számban. Mikor végeztem az evéssel, lassú fáradt mozdulatokkal pakolásztam össze magam után, aztán visszaültem az ablakon. Az agyam úgy járt mint a motolla, aztán egyszer csak férjecském letette a napilapot és …
-...leszel a feleségem? – egy pillanatig levegőt is elfelejtettem venni. Magamban már lemondtam arról, hogy megkéri a kezem.
- Örülnék, ha igent mondanál. – tette hozzá, miközben a kezembe adta a gyűrűs dobozt, de még fel sem eszmélt én már röpültem is az ölébe. Átöleltem és megcsókoltam.
- Igen. – mondtam vidáman.
- Igen-igen-igen-igen. – ismételgettem vidáman a szót, miközben hozzábújtam, egyik kezemben az ékszeres dobozt szorongatva.
- Azt hittem nem fogsz megkérni. – mondtam miközben éreztem, hogy hatalmas kő esik le a szívemről.
- Azt hittem hogy nem is akarsz igazából elvenni…- tettem hozzá a nyakához bújva.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-09, 00:03

Leültem kávézni, és hamar asszonykám is csatlakozott hozzám. Töltöttem neki is egy csészével, közben furát kérdezett.
-Ezt miért kérdezed? - kérdeztem vissza.
-Szó sincs ilyesmiről. - tettem hozzá, majd belekortyoltam a kávémba. Kényelmesen magam elé húztam az újságot és nekiálltam átnézni a napi sajtót, miközben elfogyasztottam a kávémat. Egy negyed órával később, miután végeztem, összehajtottam a lapot és visszatettem az asztalra. Tudtam, hogy ideje megkérnem a kezét. Kérdéséből ítélve, már azt hiszi, hogy el sem akarom venni. Azt is tudtam, hogy úgy ahogy Gerhard meg Karmen javasolta, biztos nem fogom. Nem volt ebben semmi gyakorlatom, de elnézve azt a két szerencsétlen, annál rosszabbat nem hiszem, hogy össze tudnék hozni.
-Niiv... - pillantottam rá, majd megfogtam a kezét.
-...leszel a feleségem? - kérdeztem. Bár amint kimondtam, eszembe jutott hogy ez milyen furcsán is hangzik. Hiszen Niiv már a feleségem volt.
-Örülnék, ha igent mondanál. - tettem hozzá, majd a tenyerébe tettem a dobozt, amiben a gyűrű volt.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-11, 22:50-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-08, 23:42

Hiába, úgy láttam két lehetőség áll fent: Shade vagy elfelejtette, hogy meg kéne kérnie a kezem, vagy pedig nem tudja hogyan kellene csinálnia. Nem tudtam melyik állhat közelebb az igazsághoz, de az is eszembe jutott, hogy mi van akkor ha nem akarja megkérni a kezem. A gondolattól egyre jobban kétségbe estem. Házasok voltunk ugyan már, de mi van ha ezzel akarja a tudtomra adni hogy már megunt és nincs kedve már hozzám. Egyre kétségbeesettebben figyeltem férjemet. Reggel a kertben volt Karmennel és Gerharddal, amíg ők beszélgettek elvégeztem a reggeli rutinomat, majd a konyhába mentem hogy megreggelizzek. Shade is ott volt már. Épp csak leültem az asztalhoz, mikor megszólított. Egy pillanatig felcsillant a szemem, azt hittem, hogy majd most…de nem. Csak kávéval kínált.
- Igen kérek egy csészével. – mondtam halk lemondó hangon, közben nekiláttam a reggelimnek.
- Shade? – pillantottam fel férjemre.
- Ugye tényleg el akarsz venni…remélem nem csak azért csinálod, mert úgy érzed, hogy rád sulykolom. – fürkésztem az arcát.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-08, 23:29

Karmen feltűnése meglepett, de igazából nem is ért olyan váratlanul. Lehetett rá számítani, hogy előkerül és felajánlja segítségét. Nem az a típusú nő volt, aki egy ilyen alkalmat elszalaszt. Imádta, ha szervezkedhet, akár van szükség rá, akár nem. Niiv kicsit megrémült, hogy majd kerülgetnie kell a lelkes szellemmostohát. Kitaláltuk hogy olyan feladatot adunk neki, ami egy időre leköti.
A következő napokban Karmen az árnyékommá vált. Mindenhová követett. A gyűrű már megvolt. A szellemnő burkoltan utalt rá, hogy nem ártana ha ráhúznám már a gyűrűt asszonykám kezére, de nem igazán vettem a célzást. Gondoltam, Niiv majd mondja, ha meg kell kérnem, de eddig nem szólt. Ebből arra következtettem, hogy nem vagyok még elkésve semmivel. Az esküvő előtti napon kint ültem a kertbe, amikor Karmen és Gerhard előálltak azzal, hogyan kérjem meg Niiv kezét. Én is éreztem, hogy így egy nappal a szertartás előtt, nem ártana. Karmen valami nyálkás romantikus zenét kapcsolt, és előadta a maga teátrális verzióját. Értetlenül pislogtam rá, hogy ez komoly? Aztán Gerhard következett. Finoman félrelökte a nőt, jelezve, hogy most övé a "színpad". Letérdelt és egy teljes percig csendben kuporgott. Kíváncsian néztem, mi sül ki ebből. Aztán váratlanul a melák kitárta a karjait és elüvöltötte magát.
-Niiiiiivvvv.....léégy az enyéééém! Moooooooooooost! - kiáltotta hangosan.
-ööööööööööö... - ledermedtem a sokktól. Karmen szája is tátva maradt, és kikerekedett szemekkel próbálta felfogni a látottakat, hallottakat.
-Azt hiszem... - keltem fel a földről.
-...megoldom magam. - mondtam, majd visszamentem a házba. Leültem egy székre, magam elé húztam egy csészét, és forró, frissen főzött kávét töltöttem bele. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy asszonykám engem figyel.
-Niiv... - fordultam felé.
-...kérsz egy kávét?


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-11, 22:48-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-08, 23:06

Megjelent Karmen és már akkor tudtam, hogy lőttek a viszonylag nyugodt készülődésnek. Most felügyelhetem szellem anyósomat is, nehogy túlzásokba essen. Amint kiment a fürdőből nyűgösen bújtam férjemhez és panaszosan nyöszörögtem neki. Próbált megnyugtatni, de mindketten nagyon jól tudtuk hogy mi vár rám. Shade végül egy jó tanácsot adott.
- Ez jó ötlet. Majd rásózom a ruhaválasztást. Karmennek jó az ízlése biztos szép ruhát talál majd nekem, és azzal legalább elpepecsel egy ideig. – mondtam vidámabban. Adtam egy nagy jutalomcsókot férjemnek, aztán elfészkeltem magam újra a karjai közt.
- De egy kis pihenés nem árt a mai nap is zsúfolt volt. – jegyeztem meg bújcsizva.
- Tényleg! Neked is kell ruha. Majd azzal is Karment bízom meg. Mondjuk akkor téged is zaklatni fog kicsit a ruhapróbákkal, de kibírod majd. – mondtam vidáman. Lemosdottam és kiszálltam a kádból. Magamra kaptam a köntösömet és kisétáltam a nappaliba.
- Karmen. Nem is baj hogy jöttél. Tudod, fontos feladatot kell rád bíznom. Ruhák kellenek nekünk. Nem túl csicsásak. – közöltem a hírt a nővel. Közben a konyhába mentem és gyors megettem a vacsorát amit Gerhard csinált nekem.
- Azt hiszem le is fekszem. Holnap sok dolgunk lesz. – mondtam, bár még korai volt az este, de egész délelőtt intézkedtem, délután meg besétáltuk fél Valkyriát a gyűrűmért.
- És…Karmen. Adj ötleteket Shade-nek hogy hogyan kérje meg a kezem. – súgtam a nőnek egy cinkos mosoly kíséretében. Láttam az arcán hogy nagyon is benne van a buliban.
A hét további részében azt se tudtam jóformán hol áll a fejem. Össze-vissza futkostam, intéztem az esküvőt. Most már nagyon örültem, hogy a macerás ruhakeresést Karmenre bíztam. Szerencsére a nő újfent bizonyította, hogy jó az ízlése. Gyönyörű ruhákat hajtott fel nekem és férjecskémnek. Az esküvő előtti napon meg elkezdtek gyűlni a vendégek Valkyria fogadójába. Még szerencse, hogy ilyen nagy épület volt, mindenki elfért. Reggel mikor felkeltem, kicsit vidámabb voltam. Végre egy nap amikor pihenhetek. De egyvalami kezdett aggasztani. Shade még mindig nem kérte meg a kezem. Nem akartam sürgetni, de tudván hogy másnap lesz az esküvő kicsit kezdtem izgulni. Figyeltem férjem minden mozdulatát, hátha…


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-08, 18:21

Meglepett, amikor szellemmostohám váratlanul feltűnt a fürdőben. Közölte, hogy azért jött, mert hallotta az esküvő hírét, és gondolta elkel majd egy kis segítség. Ahogy észrevette, asszonykám nem repdesett az örömtől. Megkérte Karment, hogy menjen ki, mert fürödnénk. Szerencsére a nő magunkra hagyott. Alig csukódott be utána az ajtó, Niiv idegesen kapaszkodott a nyakamba.
-Na jól van...nem lesz itt baj. - próbáltam nyugtatni. Mindketten tudtuk, milyen Karmen. Ha egyszer valamire rákattan, egyhamar nem nyugszik.
-Rajtad fog lógni egész héten...ugye tudod? - kérdeztem tőle, majd elgondolkodtam. Eszembe jutott, hogy amikor Karoline-t jegyeztem meg, szabályosan meg volt örülve. Tett, vett, vásárolt, szervezkedett. Alig bírtuk nyomon követni, pedig csak egy egyszerű eljegyzésről volt szó. Bele sem mertem gondolni, mit művelne egy esküvőn.
-Adj neki valami kevésbé fontos, de időigényes feladatot. - javasoltam neki.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-11, 22:47-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-08, 02:56

Becsobbantam Shade mellé a kádba és elfészkelődtem kényelmesen. Csak kicsit pihenni és beszélgetni akartam kettesben, nyugalomban a férjemmel, de a sors másképp döntött. Shade egyszer csak megszólalt, Karmen nevét mondta.
- Hogy jön ide Karmen?- kérdeztem értetlenül,mire a szellem belibegett a fürdőbe és leült a szennyes tartóra. Hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. A szellemnő azt mondta, hallotta hogy lagzi lesz és jött segíteni.
- Hogy miiii??? – kérdeztem vissza kissé ijedten és kissé meglepetten. Már csak ez hiányzott nekem. Nem elég hogy rengeteg dolgot kell elintéznem, de most még arra is felügyelhetek, hogy Karmen ne vásárolja fel fél Valkyriát.
- Szóval segíteni…értem. – mondtam akadozva. Az agyam gőzerővel zakatolt, megpróbáltam valami jó megoldást találni a helyzetre.
- Öhm…ne haragudj, de kimennél amíg megfürdünk? – pillantottam szellemanyósomra, és szerencsére ő teljesítette a kérésemet.
- Shaaaaade…- nyögtem panaszosan, miközben megfordultam és férjem nyakába másztam.
- Ez nagyon kemény lesz…- mondtam feszengve.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-08, 01:00

Niiv elmesélte, hogy miért is szed bogyókat. Megtudtam, hogy Brae adta neki. Asszonykám elmondta azt is, hogy a banya nem szívesen teljesítette a kérést. Fura volt nekem, hogy a banyám ilyen könnyen belement és még csak megjegyzést sem tett. De nem foglalkoztam ezzel különösebben.
-Nem terveztem szétkürtölni. - feleltem, mikor azt javasolta, hogy tartsuk titokba. Épp csak oldalra pillantottam, amikor egy ismerős arcot fedeztem fel az ablakra tapadva.
-K..Karmen? - néztem meglepetten.
-Ez meg mit keres itt? - kérdeztem. Annyit láttam, hogy nagyon vigyorog, majd átlibben a falon és leül a szennyestartóra. Pont velünk szembe.
-Hallottam, hogy esküvő lesz, és jöttem segíteni. - újságolta vidáman.
-Ajaj. - mondtam. Amikor megláttam az üvegre simulva, már sejthettem, hogy nem csak véletlenül erre fújta a szél.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-11, 22:45-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-08, 00:16

Elmondtam Shade-nek, hogy nem betegségre szedem a bogyókat, hanem azért, hogy ne essek teherbe.
- Igen, ez antibaba tabletta. – nevettem el magam.
- Van pár lehetséges mellékhatása, de nem valószínű hogy kiütköznek rajtam. – mondtam vidáman.
- De így nem kell attól tartanunk hogy gyerekünk lesz. – tettem hozzá. Elmondtam neki, hogy Brae egyáltalán nem szívesen adta a tablettákat. Shade erre azt mondta, hogy sokat beleszólnak olyasmibe ami nem az ő dolguk.
- De látnod kellett volna az arcát. Ha szemekkel gyilkolni lehetne, ő megtette volna. De aztán végül is nem tett megjegyzést, hanem odaadta. – kuncogtam halkan.
- Másnak meg nem kell tudnia erről. Brae nem fog róla beszélni az biztos. Szóval jobb ha azt hiszik, hogy csak úgy nem esek teherbe, azt nem is kell sejteniük, hogy teszek is ellene. – mondtam gyorsan férjemnek.
- Szóval kérlek, te se mond senkinek. – bár ettől se tartottam.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-07, 23:39

Kiszúrtam hogy Niiv gyógyszerezik. Nem látszott betegnek, ezért rákérdeztem, minek az neki. Asszonykám, miközben levetkőzött és bemászott hozzám a kádba, elmondta, hogy ezek a bogyók arra valók, hogy ne legyen terhes. Megegyeztünk, hogy nem vállalunk be egy kis taknyot sem. Én csak kötelességből tenném, ő meg így nem szül. Majd a következő feleségemmel letudom ezt a projektet.
-Aha, értem. Szóval ilyen antikölök pirula. - mondtam. -Nem is tudtam, hogy Brae ilyesmiket is tud. - tűnődtem el. Asszonykám nekem támaszkodott, majd a karjaimat maga köré húzta. Megjegyezte, hogy a banya nem szívesen adta oda neki ezeket.
-Ez egyáltalán nem lep meg. - utaltam az árnybanya viselkedésére.
-Igen, bár sokan érthetetlen...de késztetést éreznek, hogy beleszóljanak ilyen dolgokba is. - tettem hozzá, majd megvontam a vállamat.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-11, 22:43-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-07, 23:28

Shade kérdésemre azt felelte, lehet megnézi a várost amíg én intézkedem. Ajánlatomra, hogy segíthet nekem, azt mondta, majd akkor ha nagyon unatkozik. Közben bevettem a gyógyszeremet is. Shade kiszúrta és megkérdezte beteg vagyok-e.
- Dehogy vagyok beteg. – mondtam kuncogva, miközben ledobtam a ruháimat és becsobbantam mellé kiszorítva a kádból egy adag vizet.
- Tudod, ezt Brae-től kértem. Megakadályozza, hogy teherbe essek. – mondtam, miközben elfészkelődtem, a mellkasának döntve a hátam. Magam köré húztam a kezeit és becsuktam a szemeimet. Jól esett kicsit megpihenni.
- Bár nem úgy tűnt hogy szívesen adja, de végül is ez nem az ő döntése. Ha nem akarunk gyereket az a mi dolgunk. Nem igaz? – mosolyodtam el.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-07, 23:11

Beléptem a fürdőbe, gyorsan megszabadultam a ruháimtól, majd miután teleengedtem a kádat meleg vízzel, elmerültem benne. Néhány perce ázhattam, amikor Niiv is belépett az ajtón. Kíváncsi volt, mivel fogom tölteni a hetemet.
-Hm...még magam sem tudom. - feleltem. Azt tudtam, hogy ő nem fog unatkozni. A listájából ítélve lesz dolga bőven. Ki gondolná, hogy egy esküvő mennyi mindennel jár.
-Talán körbenézek a városban...- vontam meg kicsit a vállamat. Közben felfigyeltem arra, hogy asszonykám valami gyógyszert vesz magához.
-Majd ha nagyon unatkozom...esetleg. - feleltem, miközben ő a kád szélére ült, és bevette a bogyót.
-Beteg vagy? Miért eszel gyógyszert? - kérdeztem kíváncsian.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-11, 22:41-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-07, 22:49

Nem vettem el férjemtől a gyűrűt. Megmondtam neki, hogy meg kell kérnie vele a kezem valami olyan módon, hogy igent mondjak neki. Ez persze csak a játékom része volt, hiszen már házasok voltunk. Már egyszer kimondtuk az igen-t. Nekiálltam összetakarítani a faldarabokat, ő pedig elment a fürdő felé. Mikor végeztem a takarítással én is a fürdő felé vettem az irányt.
- Shade? Mit fogsz csinálni ezen a héten? – kérdeztem halvány mosollyal az arcomon.
- Mert én elég elfoglalt leszek tudod…- tettem hozzá, miközben a fürdőszoba szekrényhez léptem, és elővettem egy gyógyszeres üveget.
- Tudod még rengeteg elintéznivalóm van az esküvővel kapcsolatban. – tettem hozzá, miközben leültem a kád szélére és a tenyerembe görgettem egy pirulát. Rögtön bekaptam és le is nyeltem. Olyan pici volt, hogy víz nélkül is simán lecsúszott.
- De ha nagyon unatkozol akkor segíthetsz nekem. – incselkedtem vele kicsit.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-07, 00:06

Miután visszaszereztem a gyűrűt az egértől, oda akartam adni Niivnek, hogy tegye biztonságos helyre. Ám ahelyett, hogy elvette volna, megjegyezte, hogy nem így kéne átadnom, mert van erre külön mód. Azt mondta, hogy meg kell kérnem a kezét, és a hétvégéig van időm kitalálni, hogyan tegyem. Elgondolkodtam.
-Akkor nem rakod el? - kérdeztem vissza, bár az elhangzottakból tudhattam volna, hogy felesleges a kérdés.
-Hát jó...- vontam meg kicsit a vállamat, majd belecsúsztattam a gyűrűs dobozt a zsebembe. Gondoltam, míg asszonykám sepreget, addig veszek egy forró fürdőt.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-09, 20:25-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-05-06, 23:56

Az egér beszaladt az odújába a gyűrűmmel. Nem volt mit tenni, ki kellett bontani a falat. Shade kezébe adtam egy kalapácsot és ő pár ütésből megoldotta a dolgot, aztán elkapta az egeret és kidobta az ablakon, majd a gyűrűt a kezembe adta.
- Na…azért nem kellett volna kidobni…- mondtam halkan az egér röppályáját figyelve.
- De … ezt nem így kéne odaadnod. Tudod, a gyűrű adásának is van egy módja. – adtam vissza Shade-nek a gyűrűt.
- Meg kell kérned vele a kezem, azért van. – mondtam mosolyogva.
- Valami olyan módon hogy én igent is mondjak. – tettem hozzá kacsintva.
- Van egy heted, gondolkodj a dolog mikéntjén. – kuncogtam, aztán elkezdtem feltakarítani a fal maradványait.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2013-05-06, 23:25

Az egér eltűnt a lyukban a gyűrűvel együtt. Amikor Niiv észrevette, hogy az ékszer eltűnt, mérgesen kiáltott az állat után, de nem sokat ért. Egy pillanatra eltűnt, majd egy kalapáccsal tért vissza, amit a kezembe is nyomott. Először azt hittem azért adja, hogy kilapítsam a kis cincogó dögöt, de mielőtt rákérdezhettem volna, elmondta, hogy ő a fal szétverésére gondolt. Közelebb léptem a falhoz és megvizsgáltam a rést.
-Hát itt tényleg bontani kell...- jegyeztem meg, majd nekiálltam szétszedni a falat. Lábammal a nyílás elő léptem, hogy az egér még véletlenül se tudjon kiszökni. Néhány perc alatt darabokra szedtem, és megtaláltam az egeret, ami a doboz tetején kuporgott. Megfogtam az állatot és kidobtam a nyitott ablakon, majd felvettem a földről a dobozt.
-Na ezzel meg is volnánk. - nyomtam asszonykám kezébe.
-Jobb ha elrakod valahová...valami biztos helyre. - javasoltam. Gerhard gyorsan összetakarította a törmeléket, majd közölte, hogy sétálni megy. Épp leültem az asztalhoz, amikor egy denevér zuhant be hozzánk. Egy üzenetet hozott Bradenburgból, Sirius bácsikámtól. Kibontottam a levelet, amiben az öreg közölte a következő Gerusia gyűlés időpontját, és hozzátette, hogy örülne ha addigra hazafáradnék.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-05-09, 20:24-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

6 / 19 oldal Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 12 ... 19  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.