Welcome to Noctis

Háború tört ki a vérivók és a boszorkányok között. Narlen városa elbukott, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre került. Theradin a harcok kezdete előtt békét kötött a vérszívókkal, így a város megőrizhette függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödött és kihasználva szomszédai csatározásait elfoglalta Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződtek, ezért a vadászokra nagyobb szükség van, mint valaha.


• • •

Lépj be Noctis világába, ismerd meg a napfényes, varázslatos Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol vérivók és halandók élnek. Ismerd meg Caelestis hegyvidékeit, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

CHATBOX


Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (19 fő) 2018-11-24, 15:35-kor volt itt.

Fenyvesek útja

18 / 19 oldal Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19  Next

Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-27, 00:20

Niiv meglepetten nézett rám.
-Nem, a fiadon kívül. - válaszoltam.
-Többnyire. A lány gyerekekkel kizárólag az anyjuk vagy a dajka. A fiúgyerekekkel már az apjuk is, de nem így. - néztem, ahogy Niiv a fiával játszik, a kis kölök meg fene mód élvezte.
-Hat évesen táborba mennek a kölykök, onnantól meg a táborvezető foglalkozik velük, elkezdődik a kiképzés. - vázoltam gyorsan a gyereknevelés menetét. Mindebből rögtön le lehetett szűrni, hogy nincs túl mély kapcsolat szülő és gyerek között. Míg Niiv a gyerekkel foglalkozott én az ablakon keresztül követtem figyelemmel, ahogy a szomszédasszony foghagymafüzérekkel aggatja tele a házát. Feleségem szerint ezt miattam csinálja, valami babona miatt. Félt a vénség, hogy átsuhanok és megszívom kicsit a nyakát.
-Feleslegesen strapálja magát, nem érzek késztetést, hogy a nyakába harapjak. - jegyeztem meg. A nap kisütött. Elengedtem a függönyt és hátrább sétáltam. Niiv megkérdezte, hogy zavarna-e ha elmenne sétálni.
-Nem. Menj csak. Addig én visszafekszem aludni. Ez a túl sok fény, furán hat rám. - magyaráztam neki. Olyan fáradtnak éreztem magam.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:14-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-26, 23:31

- Azt akarod mondani, hogy te még nem is nagyon fogtál gyereket a kezedben? – kérdeztem csodálkozva. Nálunk ha született egy baba az kézről kézre járt az ismerősök és a családtagok között. Furcsa volt, hogy náluk nem így működik a dolog.
- Csak a nők és a dajkák foglalkoznak a gyerekkel? A férfiak nem is? – nekem ez valahogy furcsa volt. Ahogy kisfiamra néztem elképzelhetetlen volt, hogy ne érjek hozzá, ne kapjam az ölembe dajkálgatni. Shade az ablakhoz sétált én pedig játszani kezdtem Yanginnal. Puszilgattam csikálgattam, ő pedig hadonászva teli szájjal nevetgélt ezen. Olyan jó volt kicsit együtt lenni vele. Férjem közben megjegyezte, hogy a szomszéd néni furán viselkedik. Kíváncsian sétáltam oda fiammal a karjaimban. Rögtön tudtam hogy miről van szó, így elnevettem magam.
- Miattad csinálja. – mondtam Shade-nek.
Tudod ő nagyon szereti a rémtörténeteket. Az ilyen sztorikban a vámpírok félnek a fokhagymától és a kereszttől. Ezzel akar távol tartani téged, hogy nehogy átronts hozzá egyik éjjel és kiszívd a vérét. – magyaráztam nevetve Shade-nek. Közben kisütött a nap végre és melegen simogatta meg az arcomat a fény. Már az idejét se tudtam annak, mikor álltam utoljára napfényben. Egy pillanatra lehunytam a szemeimet és élveztem, ahogy melengetik a bőrömet a sugarak.
- Milyen jó! – mondtam mosolyogva.
- Shade? Zavar ha én elmegyek sétálni egyet? – kérdeztem kissé zavartan férjemet. Annyira hiányzott a fény a szervezetemnek. Úgy éreztem, ha nem jutok ki a napra abba beleőrülök. De Shade nem bírta jól az ilyen viszonyokat lévén hogy vámpír volt.
- Vagy…menjünk inkább este? – kérdeztem kicsit visszahúzódva. Nem akartam megbántani a dologgal.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-26, 16:00

Niiv kérdésemre elmondta, hogy nincs sok gond a gyerekkel, és hogy természetes hogy ennyit sír, mert így kommunikál a környezetével. Ebből is látszott, hogy mennyire nem tudtam semmit a témáról. Hozzátette, hogy később azért nehezebb lesz, ha jönnek majd a fogai.
-Értem. - mondtam, miközben a kávémat kortyolgattam. Niiv kíváncsian nézett rám és azt kérdezte, hogy miért voltam olyan merev, mikor a kölyköt fogtam.
-Nem is tudom...ösztönös reakció volt. - feleltem kicsit megvonva a vállam.
-Nálunk a családban nem szokás az ilyesmi, sosem volt. - utaltam arra, hogy nem dajkáljuk a gyerekeinket.
-Ez mindig is az asszony dolga volt, vagy ha valamiért nem volt hajlandó rá, akkor még mindig ott volt erre a dajka. - magyaráztam, miközben az ablakhoz léptem. Egyik kezemmel résnyire húztam a függönyt és kilestem az üvegen. A szomszéd asszonyt láttam, egy létra tetején állt, épp az ereszére szerelt fel egy nagy füzér fokhagymát. Végignéztem a kerítés vonalán, majd felfelé a háztetőn. Tele volt a ház fokhagymával.
-Mondd csak Niiv, a szomszédasszonyod mindig ilyen fura dolgokat csinál? - pillantottam a feleségemre, majd újra a szomszéd kert felé. A vén szatyor nagy nehezen lemászott a létráról, és a kapuhoz sietett egy kalapáccsal a kezében. A földről felállított egy másfél méter magas keresztet, és azt próbálta belekalapálni a földbe a rózsái közé. Szorgos munkálkodás közben a sárga macskájához beszélt és valamit motyogott a vámpírokról meg a biztonságról. A dögöt nem nagyon érdekelte a gazdája mondandója, mert lustán nyújtózott el a napon.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:12-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-26, 03:06

Épp Yangint öltöztettem, mikor Shade megjelent az ajtóban egy csésze kávéval a kezében. Azt kérdezte sok gond van-e a gyermekemmel.
- Nem igazán. Yangin nem túl macerás gyerek. Egész jó kisfiú szerencsére. – mondtam miközben megpusziltam fiam talpacskáit, ő erre hangos nevetésbe kezdett. Férjem azt kérdezte mindig ilyen sokat sírnak-e.
- Sokat? Áh dehogy! Csak akkor sírnak, ha valami kell nekik. Vagy bajuk van. Még nem tudnak beszélni sem pedig magukról gondoskodni. Így jeleznek. De meg lehet különböztetni a sírásokat. Megvan hogy pityereg, ha kell neki valami és hogyan mikor baja van. – mondtam mosolyogva.
- Yangin egész keveset sír ahhoz képest milyen kicsi. Egészen nyugodt baba. Kicsit talán akaratos. – gondoltam vissza a tegnapi hisztijére, amit azért produkált, hogy Shade kezébe kerüljön.
- Később azért több gond lesz. Mikor nőnek majd a fogai, akkor biztos sokat fog sírni. Mondtam, miközben magamhoz öleltem fiamat.
- Te tegnap olyan mereven tartottad Yangint. Mitől tartottál ennyire? – kérdeztem kíváncsian. Még nem láttam olyat, hogy valaki ennyire megfagyjon egy kisbabától.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-26, 02:52

Niiv bement a kölyköt elaltatni, addig én eldőltem a kanapén és lehunytam egy kicsit a szemem. De a szempihentetésből hamar alvás lett. Nem is emlékeztem rá mikor jött ki a gyerektől. Az éjszakát végigaludtam, jó mélyen. Reggeltájt ébredtem a nomádkölyök hangjára. Álmosan felmordultam, aztán a fejemre nyomtam a párnát, és úgy pihentem tovább. Valamivel később friss kávéillatot éreztem. Ott terjengett a légtérben. Felültem és álmosan a konyhába mentem. Ott öntöttem magamnak egy csészébe, majd visszasétáltam. Megálltam a szoba ajtajában és onnét néztem, ahogy az asszony a gyereket pesztrálja.
-Sok gond van egy gyerekkel? - kérdeztem tőle, mintha neki óriási tapasztalatai lennének e téren. Az biztos, hogy nálam ezerszer többet tud a témáról. És látszólag is úgy tűnt, hogy ügyesen elboldogul a pelenkásokkal.
-Mindig ennyit sírnak? - kortyoltam közben az italomba.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:11-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-26, 02:39

Eldajkáltam kisfiamat és miután elaludt visszatettem az ágyba. Kiosontam a nappaliba, hogy ott folytassuk Shade-del ahol abbahagytuk, de férjem elaludt. Megfogtam egy párnát, óvatosan megemeltem a fejét és alá tettem.
- Ha így folytatjuk, soha az életben nem lesz gyerekünk. – kuncogtam magamban, aztán apró csókot leheltem az ajkaira és elmentem zuhanyozni. Aztán pedig lefeküdtem aludni. Rossz volt megint egyedül feküdni az ágyban, de nem akartam felébreszteni Shadet, mégiscsak két napig tárgyalt folyamatosan. Biztos voltam benne, hogy fáradt. Másnap kora reggel kisfiam méltatlankodó sírására ébredtem. Az úriember ugyanis éhes volt és egyébként is tisztába kellett rakni. Álmosan keltem fel és gondoskodtam róla, közben főztem egy kávét. Tudtam, hogy Shade-nek miután felkelt az első dolga lesz inni egy feketét.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-26, 02:00

Nem lepődtem meg az asszony válaszán. Tudtam, hogy szereti a zenés-táncos felhajtásokat. Már a bálozás gondolatától nagyon lelkes lett. Alig várta a holnap estét. Én kevésbé örültem, nem voltam soha az ilyen rendezvények híve.
-Rendben, akkor elmegyünk. - egyeztem bele. Ahogy sejtettem, sértés lett volna a helybélieknek, ha nem mutatkozom az estélyen. Niiv közben belemászott az ölembe, átölelte a nyakamat és megcsókolt, mivel már két napja nem látott. Visszacsókoltam. Épp csak átöleltem a derekát, mikor a takony kisírt a szobából. Niiv kipattant az ölemből és berohant a gyerekhez, hogy kezelésbe vegye. Míg odabent időzött kényelmesen megittam a teámat és elszívtam a cigimet. Nagyot ásítottam, miközben elnyomtam a csikket, majd elnyúltam a kanapén és magamra húztam egy plédet. Mivel elég hosszúra nyúlt és fárasztó volt a tárgyalás, ezért gyorsan el is aludtam.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:30-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-26, 01:24

Átadtam Shade-nek a levelet, amit neki küldtek. Ő azt mondta, biztos illetlenség lenne ha nem jelenne meg és én egyetértően bólogattam. Aztán megkérdezte van-e kedvem menni. Vidáman feltérdeltem a kanapén.
- Persze hogy van kedvem. Ezek nagyon jó kis murik szoktak lenni. Mindenki vidám és táncolnak, meg szól a zene! Nagyon jó lesz! – mondtam lelkesen. Már alig vártam a másnapot. Apró mosoly jelent meg az arcomon, és bemásztam férjem ölébe.
- Már két napja nem találkoztunk. – mondtam sunyi mosollyal az arcomon, aztán átöleltem a nyakát és megcsókoltam. Le se tudtam volna tagadni, hogy hiányzott a közelsége. Végigsimítottam a hátán…és ekkor Yangin hangos sírásba kezdett. Azonnal a háló felé kaptam a fejem. Kiugrottam férjem öléből és már szaladtam is pityergő kicsinyemhez. Talán túl hangosak voltunk azért ébredt fel. Kikaptam a rácsos ágyból és dajkálni kezdtem. Leültem vele a hintaszékbe és dúdolgattam neki, de nagyon nehezen akart elaludni. Végül fél óra múlva sikerült elszenderülnie. Óvatosan visszatettem az ágyba, aztán kiosontam a szobából.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-26, 00:50

Láttam Niiven, hogy kellemetlenül érezte magát a szülei történeteitől. Nem szívesen emlékszik vissza ezekre. Kiment a konyhába és két bögre forró teával tért vissza. Az egyiket az én kezembe adta, majd leültünk a kanapéra.
-Minden rendben ment. A szerződéseket megújítottuk, egy darabig nem lesz velük gond. - feleltem a kérdésére, miközben kortyoltam egyet a forró italból. Niiv elújságolta, hogy a bolhazsák lekölyközött és nagyon aranyos kisbolhások születtek.
-Ezt azért kötve hiszem. - jegyeztem meg arra a mondatára, miszerint talán nekem is tetszenének a kis dögök. Aztán eszébe jutott, hogy kaptam egy levelet.
-Igen, ez tényleg egy fogadás lesz. - bontottam fel a levelet, amiben egy meghívó volt.
-Holnap este lesz. Felteszem, sértés volna nem megjelenni, tekintve, hogy miattam rendezik - raktam le a borítékot az asztalra.
-Szeretnél elmenni? - kérdeztem, miközben rágyújtottam.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:32-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-26, 00:21

Örültem hogy Yangin elálmosodott, mert így gyorsan hazaszaladhattam férjemmel együtt, mielőtt még újabb kínos történetek következtek volna. Miután elrendeztem a kisfiamat férjemhez fordultam. Tagadni se tudtam volna hogy kényelmetlenül érzem magam.
- Nem azt mondtam, hogy pont ilyeneket, de hasonló dolgokat. – mondtam Shade-nek mikor megjegyezte, hogy ő soha nem kergetett ugatva macskákat. Shade nem értette miért érzem kínosan magam.
- De én nem szívesen emlékszem rájuk, mert butaságok voltak így visszagondolva. – magyaráztam férjemnek. De azért megnyugodtam, hogy nem voltak hatással rá a mesék.
A konyhába mentem és főztem teát. Egy bögrével a férjem kezébe nyomtam egyet pedig én kezdtem kortyolgatni, miközben leültem a kanapéra és lehúztam magam mellé a férjemet.
- Volt valami érdekes a tárgyalásokon? – kérdeztem kíváncsian. Úgy éreztem, hogy már ezer éve nem lehettem kettesben kicsit a férjemmel.
- Képzeld, Welora megmutatta nekem a kölykeit. Nagyon aranyosak! – újságoltam vidáman.
- Még talán neked is tetszenének- tettem hozzá kuncogva.
- Jah és egy kissrác hozott egy levelet. Neked címezték. Valami fogadást rendeznek a tiszteletedre. Ha van kedved elmehetünk. – mondtam lelkesen.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-25, 23:53

Niiv apja is megerősítette, hogy a farkasszelídítés nagy dolog feléjük, nem is sikerül mindenkinek. Ez mondjuk elég magától értetődő volt. Ha könnyű volna és mindenkinek sikerülne, akkor nem lenne olyan nagy szám. Azt mertem mondani az elhangzottakból következtetve, hogy Niiv nem sokat változott. Ő rögtön tiltakozott. Saját bevallása szerint ő nem verekszik.
-Ahan. - mondtam kételkedve. Emlékeztem én még a pofonokra, amiket stresszkezelés gyanánt lekevert nekem és a hiszti is stimmelt az arcba üvöltéssel az élen. Walter tovább mesélte a történeteket feleségem gyerekkorából és minden egyes sztorival egyre kínosabb helyzetbe hozta Niivet. A lány már szabályosan a tenyerébe temetkezett. Hamarosan anyóspajtás is csatlakozott és ő is belelendült a történetmesélésbe.
-Köszönöm. - húztam magamra a nadrágom, mihelyst visszakaptam. Niiv szerencséjére a kis kölök elálmosodott, elég későre is járt már az idő, ezért elindultunk hazafelé. Szinte menekülésszerűen. Útközben az asszony egy szót sem szólt. Hazaérve is csak azután, hogy a gyereket megfürdette és berakta az ágyba aludni.
-Lehet, hogy nomádoknál ez jellemző, de én soha nem ugattam meg a macskákat. - mondtam levetve, majd a szék karfájára terítve a kabátomat.
-De nem értem, miért gondolod, hogy szörnyűnek tartalak emiatt. - pillantottam rá.
-Úgy tűnt, hogy a szüleid szívesen emlékeznek ezekre a dolgokra. - következtettem abból, hogy büszkén mesélték az eseteket.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:29-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-25, 23:17

- Bizony hogy fontos esemény. Sokan tanulják a kémszakmát, de csak kevesebb mint fele a tanítványoknak tudja megszelídíteni a farkasát. – húzta ki magát büszkén apám.
- Állítom, ha a lányom nem válik hercegnővé, bekerült volna az elitek közé. – tette hozzá, úgy mintha az elit kém szakma sokkal nagyobb méltóság lenne mint a hercegnőség. Végül is, nehézségi szintre eddig erősebbnek tűn a kémkedés. De még nem kellett semmit csinálnom eddig hercegnőként, úgyhogy nem igazán tudtam összehasonlítani a két dolgot. Megjegyeztem férjemnek, hogy édesapám még hosszan fog mesélni, mire ő azt felelte, nem sokat változtam.
- De én igenis változtam! Sokat! Már nem verekszem a fiúkkal, meg hasonlók. – bizonygattam férjemnek.
- És már nem is kergeted ugatva a macskákat. – nevette el magát apám. Egy pillanatra elkerekedett szemekkel néztem rá.
- Apa! Ilyeneket mégsem kéne elmesélned…- kezdtem kétségbeesetten, de ő meg se hallotta.
- Kicsi korában Niiv a fejébe vette hogy ő is farkas. A szomszédnak pedig volt egy kutyája és kislányom még nem igazán tudott különbséget tenni a két állat között. Látta, hogy a kutya kergeti a macskát és ő azután akárhányszor meglátott egy cicát, ugatva kezdte kergetni. – mondta apám nevetgélve. Én pedig a kezembe temettem az arcomat.
- Apa ne égess! – mondtam megsemmisülten.
- Most miért lenne ez égetés? Ilyesmiket minden gyerek csinál. – mondta apám teljes meggyőződéssel. Közben felállt és elvette tőlem Yangint. Kisfiam szinte teljesen eltűnt hatalmas kezei között.
- Egyszer meg megfázott nyáron, és nem vettem neki fagyit, mert az hideg. Ő pedig olyan hisztit vágott, hogy a fehér ruhájában hasra vágta magát a porban és legalább fél órán keresztül sikított. De tartottam magam! – jelentette ki apám büszkén, hogy egyszer nemet tudott mondani a lányának. Édesanyám közben visszatért.
- Még várni kell kis ideig még megszárad a nadrágod. – mondta és ő is beszállt a sztorizgatásba. Kínosabbnál kínosabb történetek következtek. Anyám elmesélte, hogy soha nem tanultam meg a lányos dolgokat, így mikor megismertem az első gyerekkori szerelmemet először nyúltam a női praktikákhoz és katasztrofális következményei lettek. Egy hétig nem tudták kifésülni rendesen a hajamat. Meg hogy mikor fára másztam és leugrottam a szoknyám fent maradt és bokorról-bokorra bujkálva osontam haza. Szinte megváltásnak éreztem, mikor megszáradt férjem nadrágja.
- Már elég késő van. Le kell tennem Yangint aludni. – mondtam gyorsan, aztán öltözni kezdtem.
- Gyere Shade menjünk haza. – siettetettem férjem mielőtt még elhangzik egy újabb kínos történet. Hazafelé egy szót se szóltam. Miután megfürdettem és lefektettem kisfiamat fáradtan fordultam Shade-hez.
- Most biztos szörnyű egy nőnek tartasz…- mondtam lemondó arccal.
- De tudod, a legtöbb gyerek csinál ilyesmiket- próbáltam mentegetőzni.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-25, 22:24

A gyerek lepisilt. Soha nem gondoltam, hogy velem ilyesmi megtörténhet. Niiv kikapta a kezemből és elvitte átcsomagolni, anyósom meg a nadrágomat próbáltam megszabadítani a pisifolttól. Nagy sóhajok közepette kijelentettem ki, hogy nem értek a gyerekekhez. Apósom erre felnevetett és megjegyezte, hogy fiatal korában ő sem értett hozzá, de Niiv születésével belerázódott a dolgokba.
-Efelől azért vannak kétségeim. - vallottam meg. Nem csak a gyerekekkel kapcsolatban, de ha jobban meggondolom szinte mindennel merev vagyok, biztos a vámpírságomból adódik ez. Apósom jókedvűen kezdett sztorizgatni feleségem gyerekkoráról. Büszkének tűnt a lányára. Aztán egy érdekes történetbe kezdett a férfi Niiv eltűnéséről, aztán a rejtélyes előbukkanásáról és az azóta kísértő szerencsétlenség sorozatáról.
-Niiv már mesélt a farkasa megszelídítéséről. Fontos esemény lehet egy nomád életében. - jegyeztem meg, amikor Niiv belépett. Walter újratöltötte a poharakat és folytatta a nosztalgiázást.
-A hallottak alapján nem sokat változtál. - mondtam Niivnek.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:28-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-25, 21:50

Shade olyan merev tagokkal tartotta Yangint, mintha legalábbis megfagyott volna. Próbáltam kicsit megnyugtatni, hiszen csak egy gyerek volt a kezében, nem pedig egy időzített bomba. Ő egy pillanatra lejjebb is eresztette a vállait, de szinte azonnal újra felvette a merev tartást. Kisfiam ezzel nem igazán törődött, őt csak a hosszú sötét tincsek foglalkoztatták, amik igencsak jó játéknak ígérkeztek. Egészen addig míg le nem pisilte Shadet. Nem bírtuk megállni a dolgot nevetés nélkül, de láttam férjemen, hogy ő nem érti min vidulunk ennyire. Neki ez nem volt olyan vicces. Elvittem Yangint tisztába tenni, addig anyukám Shade nadrágját mosta ki, aki sóhajtva jegyezte meg, hogy nem ért a gyerekekhez.
- Áh! Én is így gondoltam fiatal koromban. – mondta apám még mindig nevetgélve.
- De miután megszületett Niiv, már más volt a helyzet. Majd ha születik egy gyereked megtanulsz velük bánni. És nem leszel ennyire merev sem. – mondta vidáman.
- Niiv igazi kis rosszcsont volt. A többi lány babázott, meg királylányosat játszott, ő meg a susnyásban indított felderítő utakat. Mikor hazaért mindig olyan sáros volt, hogy Liena egy órán keresztül csak fürdette. – mesélte apám büszkén.
- Na meg éjjel nappal a fiúkkal játszott. Az összeset legyűrte verekedésben. – mesélte tovább.
- És mindig mosolygott. Soha nem lehetett elvenni igazán a jókedvét egészen addig a kellemetlen incidensig, mikor eltűnt az erdőben. – apámnak meggyőződése volt, hogy férjem mindent tud a dolgaimról.
- Két napig kerestük mire végre megtaláltuk. Kész csoda hogy életben volt. Soha nem fogom elfelejteni mennyire aggódtunk. És utána azok a szerencsétlenségek. Az szörnyű volt. Évekig nem is láttam mosolyogni a lányomat. Csak akkor mikor sikerült megszelídítenie Welorát. – magyarázta, éppen ekkor tértem vissza.
- Mi van apa? Nosztalgiázol? – kérdeztem elhúzott szájjal.
- Mindig rossz belegondolni, hogy hogy eltelt az idő.
- Igyunk még egyet. – mondta apám és újratöltötte a poharunkat.
- Ez hosszú lesz. – mondtam kuncogva férjemnek.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-25, 20:41

Kicsit mereven ültem a székben, miközben a tökmagot tartottam az ölembe. Niiv kezét éreztem a vállamon és azt mondta, hogy lazuljak el. Észre sem vettem addig, mennyire mereven ülök, akár egy szobor. Egy másodpercig leengedtem a vállaimat, majd ösztönösen húztam ki magam újra. Közben a gyerek lepisilt, döbbenten meredtem a térdemre, ahol egy nagy pisifolt kacsintott vissza rám.
-Ez nem lehet igaz. - morogtam. Hirtelen mindenki nevetni kezdett, csak én nem értettem mi ezen a vicces. Merénylet érte a nadrágom, és mindenki jól mulat ezen. Mélyet sóhajtottam. Niiv kivette a kezemből a kölyköt és elvitte magával, hogy rászereljen olyan pisifogó anyagot, amit az ilyen kiskölkökre adnak. Nem is értettem miért nem volt rajta. Az anyósom mellém lépett és elkérte a levizelt nadrágomat, hogy eltüntesse belőle a gyerekpiszok nyomait.
-Köszönöm. - vettem le és adtam oda neki.
-Nem értek én a gyerekekhez. - sóhajtottam mélyet.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:27-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-25, 20:27

Shade biztosította apámat, hogy biztonságban vagyok és egyébként is, őt előbb próbálnák megölni mint engem. Közben kisfiam újra kivágta a hisztit, hogy férjem kezébe akar kerülni, Édes pedig nem habozott, benyomta a kezébe a gyereket. Rögtön rájöttem Yangin miért lelkesedik ennyire Shade-ért, tetszett neki a férfi haja. Férjem viszont olyan mereven ült mintha hirtelen szoborrá dermedt volna. Megmosolyogtam a dolgot és megfogtam a vállát.
- Lazíts már! Hiszen csak egy kisgyerek. – mondtam neki, miközben fiam össze vissza rángatta a hajtincseit és teli szájjal nevetett a játékon. Aztán egy pillanatra elhallgatott. Anyummal már akkor tudtuk mi a helyzet, de nem nyúltam a gyerekért, hiszen azt hittem van rajta pelenka. Éppen ezért döbbenten vettem észre hogy lepisilte Shade lábát.
- Anya? Levetted róla a pelenkát? – kérdeztem meglepetten.
- Igen. Gondoltam jobban érzi magát nélküle. – mondta édes. Apám nem bírta tovább elnevette magát és így mi se bírtuk tartani magunkat.
- ne haragudj Shade, de ez nagyon vicces. – mondtam, miközben elvettem férjemtől Yangint és elindultam, hogy tisztába tegyem.
- Add ide a nadrágod. Kimosom gyorsan. – mondta anyám Shade- nek még mindig jókedvűen.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-25, 20:09

Nem tudtam eldönteni, hogy Niiv apja mi miatt aggódik jobban, hogy a lánya nincs kellő biztonságban Bradenburgban vagy afelől vannak kételyei, hogy meg tudom-e védeni őt. Az sem tetszett neki, hogy ennyien a nomádlány ellen vannak. Én ezt nem találtam olyan nagy problémának, egyszerűen azért mert mi vámpírok, egyszerűen nem foglalkozunk az ilyen apróságokkal, mint népszerűség.
-Meggyőződésem, hogy nem sokat számít, hogy egy nomádasszony a feleségem. Ha egy vámpírnőt vettem volna el sem biztos, hogy elégedett lenne a Gerusia. - vontam meg kicsit a vállamat.
-Különben is engem hamarabb próbálnának eltenni láb alól, mint őt. - mondtam teljes nyugalommal. Nem zavart a tudat, hogy esetleg megpróbálnának végezni velem, de Niiv ennek ellenére is biztonságban volt.
-Niivre egy szellem és egy halhatatlan árnyboszorkány vigyáz, szerintem ez nagyban növeli a túlélési esélyeit. - magyaráztam tovább. A kölyök megint hisztizni kezdett. Kedves anyósom mosolyogva nyomta a kezembe a felém nyújtózkodó gyereket, mire azonnal abbahagyta a bőgést. Egész testem megfeszült, és a karomat is mereven tartottam. Nem értettem a gyerekekhez, azt sem tudtam, hogyan kell fogni egy ilyet és ez kilométerekről lerítt rólam. Yangin nagy szemekkel nézett rám, elvigyorodott és elkapta az egyik hajtincsemet, amivel vidáman játszadozott. Úgy éreztem rá van kattanva a hajamra. Apósom megjegyezte, ha a tökmag kedvel, akkor rossz ember nem lehetek.
-Az semmikép sem...- mondtam révén, hogy vámpír voltam. Egy darabig a térdemen üldögélt és jobbra balra rángatta a hajamat, aztán egy pillanatra megállt és legörbült a szája.
-Most mi történik? - kérdeztem előbb az anyósomra, majd a feleségemre pillantva. A következő pillanatban éreztem, ahogy a térdem nedvesedik. Megemeltem kicsit a gyereket és azzal kellett szembesülnöm, hogy bepisilt.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:26-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-25, 19:38

Shade vázolta édesapámnak a helyzetünket. De sajnos így se lett jobb.
- Szóval ha jól értelmezem, az egész Gerusia Niiv ellen van. – mondta apám lassan.
- Ami már csak természetes, hiszen a lányom nem vámpír, így nehezebben fogják elfogadni, ha valaha is elfogadják. A kérdés az, hogy mennyire helytelenítik. Kell számítani tettlegességre is? Itt arra gondolok, ne haragudj kicsim..- nézett rám közben – hogy a lányomat esetleg megpróbálják eltenni az útból. – fejezte be a mondatot.
- Szerintem, ezt nem merik csak így megkockáztatni…- mondtam naivan.
- Kicsim, ha akarnak olyan sunyin is el tudnak tenni láb alól, hogy észre se veszed, csak akkor, mikor már a Lelkek tavában körözöl. – mondta apám fejcsóválva. Ő már csak tudta, elit kém volt ő is. Látott már pár dolgot életében.
- Szóval ennek fényében is azt tudod mondani, hogy Niiv biztonságban van? – kérdezte apám fejcsóválva.
- A lányom ugyan képzett harcos, de mindketten tudjuk, hogy nem elég jó, hogy megvédje magát egy erősebb vámpír ellen. A mérgezésekről nem is beszélve…- folytatta édesapám.
- Ááá! Most fejezzük be! Nincs kedvem erről beszélni! – mondtam kissé pánikolva.
- Azért figyelnek rám! Egész jóban vagyok a személyzettel és …- akartam még más érvet is mondani de nem nagyon tudtam.
- Hidd el apa, nem akarnak megölni. – fejeztem be ennyivel. Yangin közben rázendített a hisztire. Megint rájött, hogy Shade-hez akar menni. Édesanyám hatalmas mosollyal ült le férjem mellé és a kezébe nyomta a gyereket, aki azonnal abbahagyta a sírást és nagy szemekkel pislogott férjemre.
- Áh! Látom kedvel az unokám! Akkor rossz ember nem lehetsz! – jelentette ki apám lelkes mosollyal. Látszott, hogy az unoka döntései nagy hatással vannak a szüleimre.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-25, 18:57

Az Ábel kölyök nagyon kikészült. Nekem akart jönni, de Walter megállította. Ehelyett fejébe vette a nomád, hogy magával viszi a gyereket. Némi vitatkozás után abban maradtak, hogy ma éjszaka még Niivnél marad a kis takony. Ábel sértődötten távozott. Amikor megnyugodtak a kedélyek Niiv apja ismét felém fordult és méregetni kezdett. Újabb kérdéseket tett fel nekem, amikre Niiv próbált válaszolni, kevés sikerrel.
-A helyzet az... - kezdtem bele hosszas hallgatás után.
-...a bácsikám túlságosan is sokat foglalkozik a magánéletemmel. - mondtam.
-...és mivel ő a Vámpír Tanács feje, ezért a Gerusia is igen nagy érdeklődést mutat a házasságunk iránt. - magyaráztam újdonsült apósomnak. Hozzátettem, hogy eddig azért titkoltuk a dolgot, mert nehéz lett volna megmagyarázni azt, hogy a hercegnő miért egy másik férfitől vár gyereket.
-Abban egyet érthetünk, hogy mindenkinek jobb, ha erről nem tudnak semmit. - tettem hozzá. Elég nagy botrány kerekedne ebből, ha egyszer kitudódna.
-Ami az utazást és a munkámat illeti, igen, elfoglalt vagyok. - folytattam. Ez elég nyilván való volt, hercegként egy egész birodalomért felelek, azért amiben ők is élnek.
-De Niiv el tudja magát foglalni. Karmen a mostohaanyám meg gondját viseli.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:25-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-25, 18:33

Szerencsére Shade nem az a fajta férfi volt, aki felhúzta magát az ilyen viselkedésen, amit Ábel produkál. Pár lefitymáló mondattal elintézte a dolgot, megjegyezve, hogy ’vicces fiú’ ex-jegyesem. Édesapám egy pillanat alatt leállította a fiút, aki mivel más választása nem volt eltette a kardját.
- Kérem a fiamat! – mondta dühösen.
- Ábel, ő ugyanúgy Niiv fia is. – mondta anyám vidáman dajkálva unokáját. Egyáltalán nem zavarták meg a lelki világát az előző események.
- Nem érdemli meg! Otthagyta ezért a vámpírért. – mondta dühösen mutatva Shade-re.
- Én nem hagytam el! – mondtam megbántottan.
- Szívesebben döntöttem volna úgy hogy velem éljen, de a fiamnak nem kedvez Bradenburg sötétsége. – néztem dühösen a fiúra.
- Na ezt most fejezzük be. Ami igaz, az igaz. Kicsit feltűnő lenne, ha nálad maradna a gyermek Niiv. – mondta anyám teljesen nyugodt, határozott hangon.
- Szóval vissza kell vinni Ábelékhoz. De! A lányomnak joga van annyit látni a gyermekét amennyit csak szeretné. Szóval gyakran megy majd látogatóba. Fogadd el Ábel. – mondta anyám vállrándítva. Nem értette miért jelent ez ekkora problémát. Szomorúan sóhajtottam, mert el kellett ismernem hogy édesanyámnak igaza van.
- Ma este még nálam maradhat? – kérdeztem kedvetlenül.
- Egy este már nem oszt nem szoroz. – mondta apám, aztán kitessékelte az ajtón Ábelt.
- Szegény fiú jól megjárta veled kislányom. – mondta elnéző mosollyal. Visszaült a foteljébe és újra férjemhez fordult.
- Gondolom sokat utazgatsz és dolgozol. Addig mit csinál a kislányom? – kérdezte felvéve a gyanakodó arckifejezését.
- Vagy kislányom, neked is van valami dolgod hercegnőként? – kérdezte rám pillantva.
- Igazából még csak most tudódott ki hogy összeházasodtunk Shade-del…- kezdtem bele, de rögtön rájöttem hogy rosszul indítottam.
- Hogyhogy csak most? – kérdezte szinte számon kérően Shade-től.
- Mert sokan nem támogatják, hogy én legyek a hercegnő, mivel csak egy nomád vagyok…- hát ez se sikerült jobbra. Láttam apám képén a rosszallást.
- Liena! Nem azt mondtad, hogy a lányunk jó helyen van? Erre kiderül, hogy nem kedvelik. – nézett morcosan anyukámra.
- Azért vannak akik egészen kedvelnek…- tettem hozzá, de ez sem volt túl meggyőző.
- Ugye Shade? – néztem férjemre, hátha ki tud segíteni kicsit.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-25, 18:02

Walter rákérdezett mikorra tervezzük a gyereket. A kérdés kicsit váratlanul ért. Még eszembe sem jutott, hogy ilyesmivel foglalkozzak. Míg Luka mocskát takarítom, addig biztos nem. Túl sok gondot okozott az öcskös, míg aludtam. Szerencsére Niiv sem mostanában akar kölyköt, szóval ez a kérdés egyelőre nem aktuális. Az apósomot az érdekelte, hogy van-e már gyerekem. Épp válaszolni akartam, amikor kopogtattak, majd nyílt az ajtó és az Ábel nevezetű gyerek lépett be rajta igen dühösen. Szinte rögtön Niivnek esett és lehordta, amiért elvitte a gyereket. Egy kisebb családi vita kezdett kialakulni, amiből én szerettem volna kimaradni, de nem igazán sikerült, mert a nomádkölyök sértegetni kezdett. Nem igazán hatottak meg a szavai. Dühösen nézett rám, és azzal vádolt, hogy lenyúltam a nőjét.
-Lenyúltam? Arról nem én tehetek, hogy nem bírtad megtartani. - vontam meg a vállamat. Egyre mérgesebb lett a nomád. Felvontam a szemöldökömet és szánakozva néztem rajta végig.
-Mit akarsz azzal? - néztem a kardjára, amit a kezében szorongatott.
-Azzal akarsz nekem esni? Vicces kölyök vagy te. - tettem hozzá. Erőt kellett vennem magamon, hogy ne röhögjek a képébe. Képes lett volna tényleg nekem jönni, amilyen idegállapotban volt, de Niiv apja elkapta a kezét, és rendre teremtette.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:23-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-25, 17:35

Apukám gyanakodva méregette férjemet, Shade pedig úgy beszélt, mintha épp üzletet akarna kötni apámmal. Lemondóan sóhajtottam. Meg voltam áldva ezzel a kettővel.
- Egy eskütől a lányom még nem lesz boldog…- jelentette ki édesapám határozottan.
- Apa. Jól érzem magam Shade-del. – szóltam gyorsan közbe mielőtt még belemelegedne a dologba.
- Ezt örömmel hallom. – mondta apám, most már kicsit nyugodtabban. Anyám közben átvette az unokáját tőlem dajkálgatni. Majdnem elnevettem magam, ahogy figyeltem őket. Ilyenkor Édesre rá se lehetett ismerni.
- Anya, el fogod kényeztetni. Mondtam mikor már a harmadik csörgőt adta a gyerek kezébe.
- Nekem se adtál ennyi játékot soha. – jegyeztem meg kissé méltatlankodva. Nem akartam, hogy Yangin ennyire hozzászokjon, hogy minden úgy van ahogy ő akarja.
- Az teljesen más volt! Te a lányom voltál, nevelnem kellett téged. Ő viszont az unokám, úgyhogy nyugodtan kényeztethetem. Jelentette ki határozottan. Lemondóan sóhajtottam egyet.
- Tényleg. Mikorra tervezitek a második unokámat? – kérdezte apám kissé lelkesebben, mint ahogy gondoltam.
- Apa! Még csak most született Yangin. Gondoltam várok még egy kicsit. – jelentettem ki gyorsan.
- Na jó én nem azért mondtam…- mentegetőzött apám.
- Neked még nincs gyereked igaz? – kérdezte apám Shade-től. Ekkor kopogtak az ajtón, és belépett Ábel. Azonnal hozzám fordult, miután köszönt.
- Niiv! Mégis mit képzelsz magadról? Csak úgy elmész hozzánk és elhozod magaddal Yangint? Nem gondolkodtok semmit a feleségemmel. Már a fél város arról beszél, hogy a vámpíruralkodó, meg te egy gyerekkel mászkáltok a városban. – dühöngött szikrázó szemekkel nézve rám.
- Én csak a fiammal akartam lenni…- mondtam halkan.
- Már megint botrányt akarsz kavarni! Hihetetlen nő vagy! Ellépsz az esküvőnkről, hogy összeállj egy kullanccsal, aztán még a gyerekünket is szóba hoznád! – kiabálta dühösen.
- Ábel, semmi gond! Elterjesztettem, hogy Niiv a keresztanyja a gyereknek. Nem nagy dolog, ha együtt látják őket. – mondta anyám figyelmeztető hangon.
- És ne sértegesd a vejemet. – tette hozzá határozottan. Ábelnél elpattant egy cérna.
- Lenyúlta a feleségemet! – vetette oda szikrázó arccal anyámnak.
- Gyere ki te rohadék! Fogadjunk mást se tudsz csak itt-ott tárgyalgatni kicsit. – kiabált rá Shade-re és előhúzta a kardját. Apám elkapta a kezét.
- Az én házamban senki sem viselkedik így! – mondta apám szikrázó szemekkel. Ha nem tudtam volna róla, hogy milyen vajszívű ember talán még ijesztőnek is találtam volna.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-25, 17:03

Niiv kíváncsi volt, mit mutogatott nekem a szőke nő a szomszédból.
-Semmi különöset. Csak meginvitált egy közös fürdőzésre. - vontam meg a vállam. A macskás dolog után Niiv azt javasolta, hogy gyorsan tűnjünk el, mielőtt az öreglány feleszmél és rákezd. Feleségem sietősen felöltöztette a gyereket, majd magára kapott egy kabátot és el is indultunk a szüleihez. Nem is tartott sokáig az út. Odaérve Niiv bekopogott és az anyja nyitott nekünk ajtót. A nappaliba tessékelt minket, leültetett, majd egy-egy pohár bor nyomott a kezünkbe. Felém fordult és közölte, hogy egy Walter nevezetű férfi már nagyon kíváncsi rám.
-Gondolom az apádra gondol...- pillantottam a feleségemre. Nem is kellett sokáig várni a találkozásra. Egy magas, nagy darab férfi lépett a szobába. Rögtön megállapította, hogy nem lehetek más csak a lánya férje. Észrevételére bólintottam.
-Örvendek. - fogtam vele kezet. Gyanakvóan méregetett, de ez cseppet sem zavart, tekintve, hogy gyakran én is ezt teszem. Hozzá voltam szokva az efféle viselkedéshez. Na meg az is eszembe jutott, amit Niiv korábban mondott a nomád családokról. Megjegyezte, hogy reméli, jól bánok Niiv-vel. Elég szubjektívnek tartottam mindig is, kinek mi jelent a jót.
-Ígéretet tettem Niivnek, ahhoz tartom magam. - mondtam határozottan. Ha kicsit is tisztában volt a klánunk szokásaival, akkor tudta, hogy ez mit jelent. Történjék bármi a szavunkat nem szegjük meg.
-Úgy gondolom nincs oka panaszra. - tettem hozzá. Aztán gondoltam bele, hogy kicsit diplomatikusra sikerült a válaszom. Úgy hangozhatott, mintha tárgyalni jöttem volna. Ez ösztönös volt. Nem tudtam milyen egy családlátogatás, nem voltak tapasztalataim. Karoline szüleit sem ismertem. A többi nőt meg nem azért tartottam, hogy a szüleikkel borozgassak.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:39-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-11-25, 16:21

Shade azt mondta, hogy nem húzta el a függönyt mert így látta hogy a szőke nő mit mutogat neki. Felhúztam a szemöldököm és férjemre néztem.
- Miért? Mit mutogatott? – kérdeztem kíváncsi arccal méregetve férjem. Már most eldöntöttem, hogy ma éjjel egy koszos pelenka kerül majd a lábtörlőjükre.
A szomszéd néni közben vacsorára hívta dagadt macskáját, de az állat csak nem került elő. Persze, mert valahogy beszökött, hozzánk és Shade vállán akart pihengetni. Ám férjem nem díjazta az állat ötletét, az ablakhoz lépett, kinyitotta és kivágta rajta Cincit, aki egyenesen gazdája képében landolt. A lendülettől pedig mindketten belezuhantak egy talicska trágyába.
- Na most gyorsan tűnjünk innen, mielőtt még felkászálódik az öreglány. Durva patáliákat tud csapni néha. – mondtam férjemnek. Gyorsan felöltöztettem fiamat és én is belebújtam a kabátomba, aztán már le is léptünk. A szüleim nem laktak olyan messze, nem sokára ott is voltunk az ajtajuk előtt. Vidáman bekopogtam és édesanyám nyitott ajtót.
- Sziasztok. – köszönt vidáman és beinvitált minket és leültetett minket a nappaliban.
- Kértek valamit inni? – kérdezte apró mosollyal, de meg se várva a választ a kezünkbe nyomott egy-egy borral teli poharat.
- Walter már nagyon kíváncsi rád. – intézte édesanyám Shade-hez a szavait. Láttam hogy ez kemény menet lesz. Apukám elég féltékeny tudott lenni rám. Nem sokkal ezután megjelent édesapám is. Megtermett általában vidám arcú ember volt, de most épp csak egy halvány mosoly futott végig az arcán, mikor meglátott engem és az unokáját.
- Szóval te vagy az újdonsült vejem. – mondta gyanakvó képpel fürkészve Shadet, aztán bemutatkozott és kezet nyújtott férjemnek.
- Remélem jól bánsz a lányommal. – mondta minden kertelés nélkül.
- apaaa…- próbáltam figyelmeztetni, hogy megint kezdi belelohalni magát.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Shade von Narrath on 2012-11-25, 16:00

Fürdés után megjegyeztem, hogy a szomszéd nagy érdeklődést mutat a fürdőszoba és történései iránt. Egy szőke nőt szúrtam ki a túloldalról egy távcsőre tapadva. Niiv kicsit felháborodott a hallottakon.
-Nem, nem húztam el. - vontam meg a vállamat.
-Legalább láttam, hogy mit mutogat nekem. - tettem hozzá. A szomszédból kétségbeesett ordítozás hallatszott. Az öregasszony a macskájáért kilátott, de az nem volt sehol. Párat én is léptem az ablak felé, akkor ugrott rám egy sárga szőrcsomó.
-Mi a fene...- mordultam fel a vállamra pillantva. Megfogtam az állatot a grabancánál fogva, kinyitottam az ablakot és kihajítottam, mint egy zsák szemetet, majd leporoltam a ruhámat a macskaszőrtől.
-Cinciiiiiii! - fordult meg az asszony, amikor a képébe csapódott a macska. A lendülettől az anyó kedvencével együtt a mögötte lévő műtrágyával teli talicskába zuhant.
-Rendben, mehetünk. - mondtam indulásra készen.


A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb 2013-02-09, 19:40-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Fenyvesek útja

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

18 / 19 oldal Previous  1 ... 10 ... 17, 18, 19  Next

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.