Welcome to Noctis

Háború tört ki a vérivók és a boszorkányok között. Narlen városa elbukott, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre került. Theradin a harcok kezdete előtt békét kötött a vérszívókkal, így a város megőrizhette függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödött és kihasználva szomszédai csatározásait elfoglalta Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződtek, ezért a vadászokra nagyobb szükség van, mint valaha.


• • •

Lépj be Noctis világába, ismerd meg a napfényes, varázslatos Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol vérivók és halandók élnek. Ismerd meg Caelestis hegyvidékeit, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

CHATBOX


Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 1 rejtett és 1 vendég

Garew Towryk

A legtöbb felhasználó (19 fő) 2018-11-24, 15:35-kor volt itt.

Tenebriluxi park

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-11-23, 20:15

Ezer éve nem volt ilyen kellemetlen pillanatom. Lehajtottam a fejem és mélyet sóhajtottam. Alig vártam, hogy a gyereksereg elvonuljon és végre csend legyen. De hiába a távolság a hangjuk még az utca végéből is tisztán hallatszott.
-A márki bácsi, akkor perverz? - kérdezték az acélidegzetű óvónőt.
Amikor végleg eltűntek a képből a lányra pillantottam, aki morcosan nézett vissza rám. Megsértődött rám. Megkérdezte, hogy miért nem fedtem fel magam és azzal vádolt, hogy becsaptam és bolondot csináltam belőle.  
-Ilyet tettem volna? Szerintem kissé túloz. - jegyeztem meg, majd figyeltem, ahogy duzzogva átöleli a térdeit. Olyan volt, mint egy durcás kislány.
-Tudja, most civilként vagyok itt, egy hétköznapi elfként. Nem értem, miért kellett volna bármit is mondanom. - néztem rá kérdően. Ekkor hangos kiáltásokra lettem figyelmes, ami a folyó felől hallatszott. Egy kisgyerek futott vissza hozzánk sírva. Megfogta a karomat és kabátom ujját cibálta, azt akarta, hogy segítsek neki. Annyira bömbölt, hogy egy árva szavát sem értettem, de amilyen kétségbeesett fejet vágott, biztosra vettem, hogy valami komoly dolog történt. Aztán még négy kölyök tűnt fel hasonló bánatos fejet vágva.
-Rendben, nézzük meg. - egyeztem bele. Szavaikból úgy tűnt, hogy az óvónőjükkel történt valami, de amikor a gátoldalba értünk kiderült, hogy a nőnek semmi baja. Ott állt a korlátnál izgatottan és a folyó felé mutogatott.
-Mi az ott? - hajoltam át a korláton. Először csak egy úszó farönköt láttam, de ahogy jobban szemügyre vettem észrevettem, hogy egy kutya utazik rajta. Vagyis egy farkas.
-Kisasszony, ez nem a maga farkasa? - kérdeztem a nomádlánytól. Welora kétségbeesetten kapaszkodott abba a korhadt fadarabba amit nagy sebességgel sodort a víz. Úgy tűnt, nem tud kiúszni a partra. Az egyik szemtanú elmesélte, hogy néhány perccel ezelőtt egy kislány zuhant a vízbe. A farkas pedig utánavetette magát, hogy megmentse. A gyerek kikerült a partra, de az állat egy örvénybe ragadt, és azóta sodródik azzal a rönkkel.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-09-11, 21:14

Azt hittem rájöttem miért nem tud rám nézni Sehro mikor bikiniben vagyok. Azt hittem perverz és ez az oka. Ám talán egy kissé hangos voltam, egy arra haladó ovis csoport meghallotta. A gyerekek rögtön faggatni kezdték a felügyelő nőt, hogy mit jelent a perverz szó, választ viszont nem kaptak rá. Az egyik kisfiú viszont nem a szóval volt elfoglalva, hanem Sehro-val. Azt kiabálta hogy márki bácsi, és inkább arra volt kíváncsi, hogy a márki bácsi perverz-e.
- Márki? – néztem a hirtelen felismerés arckifejezésével Sehro-ra. A gyerekek elmentek fagyizni, az elf pedig elmagyarázta, hogy rosszul gondoltam, mert ő csak egyszerűen prűd, de már nem is érdekelt a dolog. Átható, számon kérő pillantással néztem rá.
- Miért nem mondtad meg, hogy te vagy a márki? – néztem rá duzzogva.
- Ez olyan mintha becsaptál volna. Szégyelld magad! – szidtam meg. Aztán csalódottan sóhajtottam.
- Nem szép dolog másokból bolondot csinálni. – tettem hozzá duzzogó hangon. Felhúztam a térdeimet átöleltem őket és úgy puffogtam magamban.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-08-09, 18:50

Niiv hirtelen rám szegezte az ujját és azt kiabálta, hogy "PERVERZ" vagyok. 
-Tessék? - lepődtem meg. Épp egy óvodai csoport haladt el mellettünk 5-6 éves gyerekekkel a legjobbkor. Mindenki megállt és felénk nézett. Az egyik kislány a sor végéről előre rohant, meghúzta a felügyelőnő ruháját és feltette a nagy kérdést.
-Óvónéni!! Mi az hogy perverz? - hangzott teli torokból. Így még az is idefigyelt, aki eddig nem. Legszívesebben elsüllyedtem volna. Az óvónő is zavarba jött.
-Hát tudod...a perverz szó azt jelenti, hogy....hogy... - próbált finoman választ adni, de nem nagyon ment. Ekkor egy másik kölyök elmélyülten nézett, én pedig nem győztem elfordulni. Hiába, felismert.
-Az ott a márki bácsi! Tanárnéni! A márki bácsi perverz? - kérdezte a nőt, aki fülig elvörösödött. Erre nem készítették fel az iskolában.
-Ez már a vég. - hajtottam le a fejemet, miközben megfogtam a homlokomat. Az óvónő válasz helyett felvetette a fagyizás gondolatát. A fagyi szót meghallva a gyerekek el is felejtették a perverziót és engem. Vidáman haladtak tovább.
-Ugyan. Kérem. Ne mondjon már ilyet! - kértem rá zavartan. Nagyon kellemetlen volt, hogy ilyeneket gondol rólam, pedig nem tettem semmi olyat, ami arra adott volna okot, hogy ilyeneket feltételezzen. Vagy ha már ezt gondolja, legalább ne üvöltené világgá. 
-Egyszerűen arról van szó, hogy...az én családomban nem volt szokás az ilyesmi. - mondtam a fürdőruhás megjelenésére célozva. Nem is emlékszem, hogy valaha is bárki hordott volna hasonlót.
-A felmenőim ilyen téren elég prűdek voltak és hát...a visszafogottság eléggé jellemző rám is. - magyaráztam. Bár ha már a viselkedésemnél tartottunk, és én szerinte perverz vagyok, akkor ő meg egy céda. Így kivetkőzni magából. De ezt nem mondtam volna a szemébe, a világért sem akartam volna megsérteni.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-07-28, 14:49

Sehro szégyellőssége érthetetlen volt számomra. Minden esetre nem tudta elmagyarázni hogy is van ez, így inkább témát váltottam és megkérdeztem milyen az a hely ahonnan jött. Azt mondta Valachiában született.
- Nem még nem jártam arra. De nem is tudom…azt hallottam, hogy a valkűrök tiszta kannibálok. – húztam el a számat.
- De azt hittem az elfek mindig is itt éltek, akkor hogy lehet hogy te meg ott azon a hideg hegyen születtél? – néztem rá értetlenül. Nem is tudtam tagadni, hogy nem figyeltem az elméleti órákon és csak az általános dolgokat tudom. Én mindent szerettem tapasztalatok útján megtanulni. Nem pedig unalmas könyvekből. Az elméleti órákat jórészt átaludtam. Aztán egyszer csak felvillant egy lámpa a fejemben.
- Tudom már! Te egy perverz vagy! – mutattam hirtelen az elfre.
- Azért nem mersz a meztelen nőkre nézni, mert akkor csúnya gondolataid támadnak és ki tudja, lehet elborul az agyad és csúnyákat teszel! Értem már! – diagnosztizáltam a problémát hangosan.
- Te jó ég! Tudtam, hogy valami nem stimmel ezzel a fura szégyenlősséggel! – mondtam szinte rosszalló hangon.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-05-03, 16:04

Leültem egy fa alá, és olvasni kezdtem. Gondoltam hasznosan töltöm az időt, míg a lány megmerítkezik a tóban. Még egy oldalt sem olvastam végig, amikor a Niivmellém lépett, és lenyomta a könyvet, ami mögé én olyan ügyesen elbújtam.
-Bocsánat, nem akartam megsérteni. - kértem tőle elnézést, miközben egy másik fűcsomóra emeltem a tekintetem. Meg sem fordult a fejembe, hogy ezt sértésnek veheti. Nem kellett neki pár másodpercnél több, hogy rájöjjön, nem azért nem nézek rá, mert csúnya, hanem mert zavarba hozott. Niiv nagyon elcsodálkozott ezen. Gyorsan magára kapott valamit, amiért én hálás voltam. Nem szerettem úgy beszélgetni, hogy közben fűcsomókat, meg leveleken csimpaszkodó levéltetveket bámulok. A nomádlány teljesen értetlenül állt az egész előtt. Tudta hány éves vagyok, és ebből arra következtetett, hogy tucatnyi nőt láthattam már ruha nélkül, mégis képes vagyok még zavarba jönni. Felmerült az is benne, hogy mi van, ha még életemben nem láttam asszonyt ruha nélkül. Erre halványan elmosolyodtam.
-Természetesen láttam, mégis.... - nem tudtam neki megmagyarázni a dolgot. Aztán témát váltott, amiért újfent hálás voltam. Érdekelte, hogy honnan származom.
-A népem eredetileg Valachiában lakott, a hegyek között egy Valhalla nevű városban. Most a valkűrök élnek ott. - meséltem.
-Járt már arra? - kérdeztem kíváncsian.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-04-27, 08:00

Bebújtam egy bokor mögé átöltözni, aztán vidáman ugrándoztam ki, megmutatni a bikinim Sehronak. Széttártam a karjaimat és vidáman kérdeztem tőle, hogy mit szól hozzá. Ám ő rám se nézett, helyette egy fűcsomót kezdett tanulmányozni. Kicsit elkedvetlenedtem, mert ugyan nem tartottam magam egy hű de szép nőnek, de azért az túlzás, hogy még csak rám se néz. Mikor megkértem jöjjön velem pancsolni, ő visszautasította és inkább leült egy fa alá olvasni. Elhúztam a számat, és sértődötten sétáltam mellé aztán leguggoltam hozzá, megfogtam a könyve tetejét és lenyomtam, hogy lássam az arcát.
- Naaaaaa! – nyűgösködtem.
- Még csak rám se néztél. Jó én nem vagyok olyan kis formás mint a ti nőitek, de ez elég sértő volt. – nem mintha tetszeni akartam volna Sehronak, de azért bennem is volt női hiúság.
- Vagy…fürkésztem az arcát.
- Te szégyenlős vagy? – csodálkoztam el a felismerésen.
- De hát nagyon öreg vagy. Több ezer nőt kellett volna látnod már ruha nélkül…- értetlenkedtem. Visszasétáltam a táskámhoz és magamra kaptam a ruhám.
- Mondd csak…te ugye már láttál meztelen nőt? – néztem rá gyanakodva.
- Mert ha nem akkor itt a lehetőség, én nem vagyok szégyenlős. – igazából csak cukkoltam egy kicsit. Tényleg nem voltam szégyenlős, de azért ennyire szabados se.
- Azt mondtad, hideg helyről származol. Honnan? – telepedtem le mellé vidáman. Kíváncsi voltam a történetére.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-04-09, 20:10

A lány elvonult egy sűrűbb bokor mögé, és átöltözött.
-Tudja, a családomban nem igen használtak ilyesmit. - utaltam a bikinifelsőre.
-Mi eredetileg havas vidékről származunk, ott pedig ez a viselet nem igazán megfelelő. Ebben halálra lehetne fagyni. - magyaráztam tovább.
Niiv egyszer csak kilépett a bokor mögül, nem volt rajta más csak a bikinije. Széttárta a karijait és körbefordult, hogy jobban szemügyre vehessem. De ahelyett, hogy megnéztem volna zavartan elkaptam a fejem, és egy nagyobb fűcsomót kezdtem bámulni. Egy pillanatra sem emeltem le a tekintetemet a fűről.
-Khm..khm...- köszörültem meg a torkomat, miközben a nomádlány azt kérdezte, hogy én is vele tartok-e.
-Én azt hiszem....kihagyom. De maga menjen nyugodtan. Megvárom itt. - tettem hozzá, és leültem a fa alá. Elővettem a kabátzsebemből egy könyvet, és azt kezdtem el lapozgatni.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-03-17, 16:07

Amint megláttam a tavakat azonnal jött az ötlet, hogy strandoljunk kicsit. Fürdőruha szinte mindig volt nálam, mert sose lehet tudni mikor jön jól, így semmi akadálya nem volt a dolognak. A bikinifelsőm viszont egyenesen Sehro arcába csapódott. Lapos pillantásokkal néztem haragszik-e rám, de úgy tűnt egyáltalán nem. Helyette a bikinifelsőt méregette és megkérdezte, hogy ruhaféle-e.
- Te még nem láttál bikinit? – néztem rá hitetlenkedve. Mikor visszaadta vidáman sétáltam egy bokor mögé és gyorsan átöltöztem.
- Na nézd! Ilyen! – szóltam neki miután kiléptem a bokor mögül. Széttártam a kezem, hogy jobban szemügyre tudja venni a ruhadarabot és még meg is fordultam.
- De te nem jössz? – kérdeztem vidáman.
- Naaa légysziii! Egyedül nem buli a dolog. – toporogtam lelkesen.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-03-15, 20:03

Amikor elmondtam hány éves vagyok, elcsodálkozott. Ismerős volt a reakciója, mások is hasonló képet szoktak vágni, ha szóba kerül a korom. Döbbenetén felülemelkedve kinyögte, hogy olyan vagyok, mint egy őskövület. Aztán egy pillanatra újra elgondolkodott. Úgy gondolta, hogy sértőn hangozhatott a megjegyzése, de én egyáltalán nem találtam annak. Ha belegondolok, tényleg egy őskövület vagyok. Nem sokan mondhatják el rajtam kívül, hogy már megélt három évezredet.
-Semmi gond. Értem mire gondol. - feleltem elmosolyodva. Az étterem után az óváros utcáit róttuk. Ezt tartottam Tenebrilux egyik legszebb részének. Niivnek is nagyon tetszett a környék.
Egy óra múlva a régi házakat magunk mögött hagyva értünk a vízeséshez. Jó volt az idő, ezért a nomádlány úgy gondolta megmártózik kicsit a vízben. A táskájában kutatott. Egyszer csak valami anyagszerű holmi landolt az arcomon. Leszedtem magamról, hogy a szemem elé emeltem, hogy megnézhessem mi az. Nem láttam mást, mint néhány falat anyagot, amiből madzagok lógtak. Soha nem találtam volna ki, ha a lány nem árulja el micsoda.
-Ez egy ruhaféle? - kérdeztem vissza hitetlenkedve. Nem mertem volna megesküdni, hogy az elfnők nem hordanak ilyesmit, de az biztos, hogy nem sűrűn látok ilyen ruházatot. A nevéből ítélve a felső testen hordják, de szemmel láthatóan nem sokat takar.
-Parancsoljon. - nyújtottam felé a felsőt.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-03-15, 16:24

Enyhén szólva sokkolt, hogy Sehro 3200 éves is elmúlt. Mikor elmondta egy ideig csak kábán néztem rá, aztán nehezen megszólaltam.
- Te egy őskövület vagy… - nyögtem ki végül. Aztán rájöttem, hogy ez talán kicsit sértő, és megpróbáltam javítani.
- Mármint… te maga vagy a történelem. Te már akkor éltél, talán mikor a Valkűrök Valkyriában éltek. És mi nomádok még nem is léteztünk ilyen formában… - meg kellett állapítanom, hogy ez sem sikerült jobbra így inkább elhallgattam. Helyette inkább kávés dohányos rituálém okát magyaráztam el neki. Nem kérdezett semmit, nem is értetlenkedett, ahogy mások tennék. Mondjuk 3200 évesen már láthatott ennél furább dolgokat is.
Azt mondtam menjünk az óvárosba, érdekelt hogy nézhet ki a város azon része. Nem kellett csalódnom, tényleg gyönyörű volt.
- Nahát! És ezek a házak fiatalabbak mint te… - csúszott ki újra a számon.
- Jajj, bocsi, nem úgy értettem. – próbáltam javítani a helyzeten. Ezután inkább csendben sasszéztam a házak között, egészen míg ki nem értünk az utcácskák közül. Gyönyörű környék tárult a szemem elé. A hegy lábánál rengeteg vízesés és tavacska kapott helyet. Felnéztem az égre, a nap gyönyörűen sütött, nagyon meleg volt. Vidáman ültem le a tóparton, és félig elmerültem a táskámban, Majd kis turkálás után diadalittas arccal rántottam ki a bikinimet, bár talán kicsit túl hirtelen is, Mert az anyag kilőtt mint a csúzli és egyenesen Sehro arcába csapódott. Nem bírtam megállni nevetés nélkül.
- Bocsi! Nem direkt volt. – mondtam vidáman.
- Gondoltam strandolhatnánk egyet. Biztos jó a víz. – tettem hozzá vidáman.
- Csak…visszaadnád a bikinifelsőm? – nevettem el magam újra.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-02-07, 00:29

-Ezzel nincs egyedül. Sokan gondolnak minket fiatalabbnak, mint amilyenek valójában vagyunk. - mondtam, majd belekortyoltam a teámba. A lány kíváncsi lett, ezért megkérdezte, hogy hány éves vagyok.
-Egy ideje már nem tartom számon, de elmúltam 3200. - feleltem a kérdésére. Talán egy nomád fel sem fogja mennyi idő ez, néha én is nehezen. Niiv rágyújtott és kért egy csésze kávét, de egyikhez sem nyúlt. A bűzrúd a hamutálban füstölgött. Azt mondta, hogy nem dohányzik és kávézni is ritkán szokott. Azért kérte, mert egy ismerősére emlékezteti, akit régen látott.
-Értem. - bólintottam, majd kiittam a csészét.
A kiadós ebéd után felmerült a kérdés, hogy merre tovább. A választást a nomádlányra bíztam, aki az óvárost jelölte ki, mint következő úti célt.
-Remek döntés. Az óváros gyönyörű, érdemes megnézni. - jegyzetem meg, majd felkeltem az asztal mellől. Gyorsan rendeztem a számlát, majd kilépve az étteremből Tenebrilux ősi utcái felé vettük az irányt, ami a völgybe volt. Meredek sikátorok vezettek le az óvárosba. Már messziről észre lehetett venni a régi, de még mindig jó állapotban lévő épületeket. De a legnagyobb látványosság mégsem az elf építészet volt, hanem a nagy hegy lábánál található vízesés és tórendszer.
-Ez a város legnyugodtabb környéke. - mondtam.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-02-03, 18:02

Sehro megjegyezte, hogy olyan arcot vágok, mintha nem dicsérnének soha.
- hááát…néha azért szoktak, de nem túl gyakran. – motyogtam halkan. Az elf szerint alábecsülöm magam, mire féloldalas, szinte elnéző mosollyal néztem rá.
- Sehro, én tisztában vagyok a kinézetemmel. Amúgy is egy teljesen átlagos lány vagyok. Igazán nem szükséges kedvességből szépítened a dolgon. – mondtam legyintve. Elmeséltem a labirintusos élményeimet, kiderült, hogy Sehro-nak még nem volt hasonlóban része. Azt hittem azért mert ennyire fiatal, de megjegyzésemre felnevetett és azt mondta már egyáltalán nem olyan ifjonti, mint ahogy kinéz.
- Ah…mindig elfelejtem, hogy ti olyanok vagytok mint a vámpírok. Külsőre fiatalok maradtok. – mondtam lemondó sóhajjal.
- Hajlamos vagyok mindenkit annyi idősnek nézni, mint amennyinek külsőre kinéz. – tettem hozzá kuncogva.
- De most kíváncsivá tettél. Hány éves vagy valójában? – kérdeztem az elfet méregetve. Nem nézett ki többnek huszonpár évesnél. Miután elfogyasztottuk a vacsoránkat, kértem még egy kávét és meggyújtottam mellé egy cigit, de nem szívtam el, csak a hamutálba tettem füstölögni. Welora rosszallóan mordult egyet, de nem érdekelt, hogy nem tetszik neki a dolog. Sehro rákérdezett, hogy nem-e szívom el a cigit.
- Nem. – válaszoltam vállrándítva, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.
- Én nem dohányzom és kávézni is csak ritkán kávézok. – mondtam mosolyogva.
- De van egy nagyon jó barátom, ő kávézik is meg cigizik is és már nagyon régen láttam. Eléggé hiányzik, szóval így kicsit olyan, mintha nem is lenne olyan messze. – mondtam kacsintva. Jobban ragaszkodtam Shade-hez, mint ahogy bevallottam volna magamnak. Megkérdeztem Sehro-tól, hogy merre megyünk tovább, ő pedig azt mondta amerre szeretnék. Elgondolkoztam egy pillanatig.
- Akkor menjünk az Óvárosba. Megnézném azokat a régi épületeket. – mondtam vidáman.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-01-18, 20:25

Felajánlotta, hogy tegezzem, de gondolkodás nélkül visszautasítottam. A lány félreértett. Ezért úgy gondoltam, hogy muszáj elmagyaráznom a dolgot. Amikor megdicsértem, meglepetten nézett rám.
-Olyan arcot vág, mintha soha nem dicsérnék... - jegyeztem is meg. Aztán azzal jött, hogy rosszul gondolom, és ő nem is szép, majd az elfekhez hasonlította magát.
-Szerintem alábecsüli magát. - mondtam. Persze, a lány egy elf szépségétől messze állt, de a maga nemében nem volt oka panaszra. A kiadós élménybeszámoló után megkérdezte, hogy volt-e már részem hasonló kalandokban. Eddig még nem, és ő úgy gondolta, hogy ez azért lehet, mert még túl fiatal vagyok. Erre a megjegyzésére felnevettem.
-Ezt most úgy mondja, mintha maga olyan öreg lenne. - mondtam.
-Én viszont már nem vagyok olyan fiatal. - tettem hozzá. A pincérlány az asztalunkhoz lépett. Én egy csésze teát kértem. Niiv meg kávét rendelt, majd elővett egy doboz cigit. Kivett egy szálat és meggyújtotta. De ahelyett, hogy elszívta volna, a hamutálba tette. A pincérlány kihozta a rendelésünket.
-Nem szívja el? - néztem kíváncsian a lányra, majd a hamutálban füstöltő cigarettára, miközben a teámat kortyoltam.
-Merre szeretne? - kérdeztem vissza. Korábban felsoroltam a lehetőségeket, bármelyik szóba jöhetett.
-Önre bízom a választást. - tettem hozzá.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-01-17, 19:14

Elmondtam a terveimet a házasodással kapcsolatban, mire meglepetten nézett rám egy pillanatig. Aztán mintegy magának, megmagyarázta a dolgot.
- Igen, mi csoportházasságokat kötünk. – bólintottam helyeslően. Sehro azt mondta, hogy ő képtelen lenne ilyesmire, de érdekli, hogy lehet így élni. Megvontam a vállaimat, nekem ez volt a természetes.
- Gondolom olyan, mintha egyel élne az ember, csak változatosabb. – mondtam elgondolkozva.
- De majd ha meglesz a második férjem is, akkor elmondom neked milyen. – kacsintottam rá vidáman.
Észrevettem, hogy magáz, így megengedtem, hogy tegezzen. Ő viszont azt mondta, nem menne neki a dolog. Szomorúan hajtottam le a fejem, tudtam, hogy öregedtem két évet, csak még nem tudtam hozzászokni. Sehro azt mondta nem azért magáz mert öregnek nézek ki. Azt mondta szép és fiatal vagyok. Felhúztam a szemöldökömet és felpillantottam rá, arcomon halvány mosoly játszott. Viszont amint az arcára néztem lemondó és elnéző mosoly keverékévé simult a szám.
- Ugyan már Sehro. Nem vagyok vak és van önkritikám. Mégis hogy gondolhatja, hogy szép vagyok, pláne itt egy csomó elf között. Úgy elütök a többiektől, hogy az már szinte fájdalmas. – mondtam halkan. Nagyon is tisztában voltam vele, hogy kinézetre a nyomába se érek egy elf vagy egy vámpír nőnek.
Lelkesen meséltem neki a szigeten történt élményeimről. Azt mondta neki nem volt még hasonlóban része.
- Biztos azért mert még nagyon fiatal vagy. – mondtam biztató mosollyal az arcomon. Sehro közben rendelt még egy teát.
- Én egy csésze kávét kérnék. – mondtam. Míg a lány elment addig én elővettem egy doboz cigit és kivettem belőle egy szálat. A lány visszatért és hozott egy hamutálat is. Lerakta elém a kávét, Sehro elé a teát és távozott. A számba tettem a cigit aztán meggyújtottam. De nem szívtam bele többet. Leraktam a hamutálba füstölögni. Megkavargattam a kávét, de ahhoz se nyúltam hozzá. Mióta kikerültem a labirintusból két három naponta eljátszottam ezt. Ma már észre se vettem szinte, hogy mit csinálok.
- Amúgy, most merre fogunk menni? – kérdeztem vidáman.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-01-16, 10:54

A nomádlány elhatározta, hogy a vámpíroknál tesz látogatást. Figyelmeztettem, hogy veszélyes környék, de ő azt mondta, hogy nem fél, meg van egy barátja, aki erős és megvédi.
-Gondolom helybéli az illető. Akkor tényleg nincs oka félni. - kortyoltam bele a teámba. Elmondta, hogy hamarosan feleség lesz.
-Három férj? - kérdeztem vissza meglepetten. Aztán elgondolkodtam.
-Hát persze, maga nomád. A nomádoknál meg még él ez a szokás. - magyaráztam emlékeztetésképp inkább magamnak, mint Niivnek.
-Mindig kíváncsi voltam, hogy lehet csoportházasságban élni. - jegyeztem meg, majd vágtam egy újabb darabot a húsomból.
-Nekem biztos nem menne. - jegyeztem meg halkan.
Gondolkodás nélkül magáztam a lány. Aki bár felajánlotta, hogy tegezzem, én mégis visszautasítottam. Nem akartam megsérteni, sem megbántani. Kétségbeesett arcot vágva kérdezett vissza. Azt hitte, azért magázom, mert öregnek látom.
-Nem, félre értett. - mondtam kissé zavartan.
-Maga szép és fiatal. Egyáltalán nem azért magázom, mert öregszik. - magyarázkodtam.
-Csak ez megszokás, és mint mondtam, én mindenkit magázom. - tettem hozzá. A hosszúra nyúlt és részletes élménybeszámoló után, a lány úgy összegezte a történteket, mint élete kalandját, majd megkérdezte, hogy nekem volt-e részem hasonlóban?
-Ilyenben nem volt részem. Még hasonlóban sem - vallottam be őszintén. Időközben teljesen jól laktam. A pincérlány újra feltűnt az asztalnál, és megkérdezte, hogy hozhat-e még valamit.
-Én még egy csésze teát kérnék. - pillantottam a lányra. Aki ezután Niiv felé fordult.
-És neked mit hozhatok? Kávét, teát, sütit vagy valami mást? - kérdezte kedves mosollyal.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-01-15, 17:41

Sehro azt mondta, ne menjek egyedül Bradenburgba mert veszélyes lehet.
- Óh, nem baj! A barátom egész erősnek tűnik. Biztos nem fognak megenni, ha vele vagyok. – mondtam magabiztosan.
- Amúgy sem vagyok az a félős fajta. – tettem hozzá kuncogva. De hozzátettem, hogy nem tudom mikor jutok el a fővárosba, hiszem egy csomó minden rám szakadt az utóbbi időben, munka házasság. Mikor gratulált az eljegyzésemhez halványan mosolyogtam.
- Igen…ez jó dolog. Ő lesz az első férjem. Aztán két év múlva szeretnék egy másodikat, és rá két évre egy harmadikat azt hiszem. – magyaráztam úgy, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Mikor észrevettem, hogy magázódik, megengedtem neki hogy tegezzen de ő visszautasította az ajánlatom. Kétségbeesetten néztem rá, aztán szomorúan hajtottam le a fejem.
- Ennyire látszik, hogy öregszem? – kérdeztem letargikus hangulatban. Én csak az öregeket tegeztem, abból indultam ki, hogy biztos az elf is öregnek néz engem. Még mindig nem tudtam feldolgozni teljesen azt a sokkot, hogy pár hét helyett két évig sétálgattam a labirintusban. Viszont mikor a férfi a szigetről kérdezett csak úgy áradt belőlem a szó. Elmeséltem szinte minden kalandunkat neki, ő pedig türelmesen hallgatott végig.
- Bizony, hogy izgalmas hely. Életem egyik legnagyobb kalandja volt. – mondtam fellelkesülve.
- Te éltél már meg ilyen kalandokat? – kérdeztem kíváncsian.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2013-01-13, 00:14

Ebéd közben Bradenburgra terelődött a téma. A városra, ahol gyakran megfordulok. A lány megjegyezte, hogy ő is el fog menni egy nap a vámpírvárosba, mert él ott egy barátja, aki megígérte neki, hogy ellátogathat hozzá.
-Egyedül veszélyes egy nomád számára. Ha teheti ne menjen egyedül. - javasoltam neki.
-Ön menyasszony? Gratulálok. - mondtam a lánynak, miközben felszeleteltem a húst. A nomádlány a családomról kérdezett, de én csak szűkszavúan válaszoltam. Szerencsére ez nem volt baj, mert Niiv beszélt helyettem is. Aztán a villáját rám szegezte és azt mondta, hogy rájött, miért vagyok furcsa.
-Furcsának talál? - kérdeztem vissza meglepetten. Mire megállapította, hogy magázom.
-Igen, magázódom. Mindenkivel ezt teszem. - magyaráztam. Niiv megengedte, hogy tegezzem.
-Ez nagyon kedves, de nem hiszem, hogy menni fog. - mondtam. A lány a szigetről kezdett mesélni. Észre se vette, hogy már másfél órán keresztül megállás nélkül beszél. Olyan lelkes volt, nem akartam félbe szakítani.
-Izgalmas helynek tűnik. - állapítottam meg.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2013-01-11, 19:40

Megkérdeztem merre járt eddig, de ő csak annyit mondott, hogy bejárta a fél világot és legutóbb a vámpír fővárosban volt.
- Bradenburgban? – kérdeztem mosolyogva.
- Oda én is fogok menni valamikor. Ott él az egyik barátom, és megígérte hogy egyszer ellátogathatok hozzá. – csacsogtam vidáman. Kíváncsi voltam a helyre, de egyedül azért nem merészkedtem volna egy olyan városba, ahol én vagyok a vacsora.
- De még nem tudom mikor jutok el oda. Rám szakadt egy csomó munka és megkérték a kezemet is. – sóhajtottam. Még végiggondolni is fárasztó volt a következő pár hónap eseményeit. Kihozták a rendelésünket, de sajnos Weloráról megfeledkeztem. Sehro hívta fel a figyelmemet a dologra. Nagyon elszégyelltem magam és bocsánatot kértem társamtól, aztán rendeltem neki nyulat. Mikor mindenki előtt ott volt az étel, nekiláttuk bepucolni. Megkérdeztem van-e családja, de azt mondta már nem élnek a rokonai. Pár barátjával lakik együtt.
- Értem. – mondtam vidáman.
- Én Welorával lakok. De sosem unatkozunk, mert a szomszédaink mindig csinálnak valamit ami érdekessé teszi a napunkat. – újságoltam vidáman. Aztán teljes természetességgel, mintha Sehro már ezer éves cimborám lenne, elmeséltem, hogy az egyik szomszédom mindig rémtörténeteket mesél, a másik nagyon antiszoc ezért sokszor látogatom, a harmadik pedig folyton kukkolni próbál a fürdőben. Közben Sellarya után érdeklődött.
- Sehro! – nevettem el magam.
- Most jöttem rá, hogy mi nem stimmel veled! Már mióta találkoztunk azóta gondolkozok a dolgon, de csak most jöttem rá. – mutattam a férfire a villámmal és mindentudó arccal néztem rá.
- Te magázol engem! – mondtam úgy mintha valami hatalmas felfedezést tettem volna.
- Megengedem ám, hogy tegezz, még fiatal vagyok, szóval hagyd a cifrázást. – engedtem meg neki kegyesen.
- A sziget viszont nagyon izgalmas. Képzeld, még oda se értünk de megtámadott minket egy vízszörny és… - és innentől kezdve csak úgy áradt belőlem a szó, szinte levegőt is alig vettem ahogy a kalandjainkról beszéltem. Meséltem a lányról, aki elvette a külsőmet, a Jetiről, a fantomokról akik üldöztek, a sivatagról a fura repülő szörnyikékkel, a sírós rózsaszín szőrmókról, a fura fogadóról, ahol a lányok meztelenül vártak minket a szobáinkban.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2012-12-12, 23:44

Az elflány kihozta a rendelésünket és neki is láttunk enni.
-Nagyon sok helyen, szinte bejártam a fél világot. - feleltem.
-Legutóbb a vámpírfővárosban, Bradenburgban voltam egy kiállításon, egy tehetséges fajtámbeli kiérdemelte, hogy a helyi galériában állítsák ki a munkáit. Nagy elismerés ez mindenki számára. - meséltem. Közben észrevettem, hogy a farkas nagy szemekkel néz a gazdájára. Felhívtam Niiv figyelmét, hogy Welora éhesnek tűnik. Alig, hogy kimondtam hatalmasat kordult az állat gyomra, mintha csak igazolni akarta volna az állításomat. A lány bűnbánó arccal ölelgette a farkast, majd kért neki egy nyulat. A pincérlány kettőt fordult és már a farkas előtt volt a nyúl. Welora körbenyalta a száját, majd nekiesett ő is az ebédjének. Niiv a családomról kérdezett.
-A családom már nem él. De együtt lakok néhány elffel, akik olyanok, mintha a családom lennének. - mondtam, majd a villám hegyére tűztem egy falatot.
-Szóval Sellaryián járt. Oda még nem sikerült eljutnom. Azt mondják szép hely... - kérdeztem kíváncsian.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-12-12, 02:55

Sehroval betértünk egy étterembe, de én nem igazán ismertem az ételeket, amik az étlapon szerepeltek. Találomra ráböktem egyre és megkérdeztem a férfitől, hogy finom-e. Ő felvilágosított, hogy brassóit rendeltem. Vidáman adtam le a rendelést a pincérnőnek, aki azonnal elment a konyhára. Közben felvetettem, hogy ismerkedjünk meg kicsit egymással. Tartottam egy rövid beszámolót,és kértem hogy ő is meséljen, de merőben röviden lezárta ezt a témát.
- Sok helyen? Tudod én is szeretek utazni. De még nem sok helyen jártam. Viszont egyszer bejártam Sellarya szigetét. A labirintusban kódorogtam 2 évig. Az nagyon izgalmas volt. Meg jártam a Lelkek tavánál is, meg párszor átutazóban más helyeken, mikor dolgoztam. – meséltem neki lelkesen.
- Te hol jártál eddig? – kérdeztem vidáman tőle. Közben a pincérlány visszatért az ételekkel és lerakta elénk.
- Jó étvágyat neked is. – mondtam szinte éneklős hangon, és már majdnem elkezdtem enni, mikor Sehro megjegyezte, hogy Welorának is kéne valami harapnivaló. Egy pillanatra lefagytam, aztán ledobtam a villát, lehajoltam és megöleltem társamat.
- Ne haragudj Welora! Mindjárt kérek neked nyuszit. – mondtam bűnbánó hangon, aztán szóltam a pincérlánynak, hogy hozzon farkasomnak nyulat. Ami nemsokára már Welora előtt díszelgett.
- Nah, akkor ehetünk is! – jelentettem ki vidáman és falatozni kezdtem.
- És? Neked van családod? Vagy egyedül élsz? – kérdeztem vidáman a férfitől.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2012-12-12, 02:02

Niivet még egy darabig foglalkoztatta az elftáncosnő viselkedése, de próbáltam elterelni a figyelmét az esetről úgy, hogy ne kezdjen el faggatni a kilétemről.
-Ha egy elf társaságában látják, tudják, hogy nem ártó szándékkal jött ide. - magyaráztam a lánynak. Nem hazudtam, ez tényleg így volt. Eldöntöttük közben, hogy valahol, egy csendesebb helyen megebédelünk. Beültünk egy meghitt, nyugodt kis étkezdébe, és nézegettük az étlapot. Elf nyelven írták, így a nomádlány nem sokat értett belőle. Becsukta a szemét és rábökött a papírra, majd megkérdezte, hogy a választott étel milyen.
-Ez igen finom étel. Önöknél ezt nevezik brassóinak. - feleltem a lánynak. A pincérnő gyorsan felvette a rendelést, és berohant a konyhára. Niiv kihasználta a várakozási időt, és felvetette, hogy beszélgessünk, míg elkészül az étel. A lány magáról kezdett mesélni, majd bemutatta a társát is, a farkasát, akit Welorának nevezett. Niiv azt állította, hogy egy nap legendává válik.
-Még nem hallottam senkitől, hogy legenda szeretett volna lenni. - jegyeztem meg. Olyan meggyőződéssel adta elő magát, hogy el is hittem.
-De...biztosan úgy is lesz. - mosolyodtam el halványan, miközben az elflány elénk rakta az ételt. A lány arra kért, hogy most én meséljek magamról. Felkönyökölt az asztalra és kíváncsian nézett rám, várta, hogy nekikezdjek.
-Én nem igazán tudom, mit mondhatnék. - gondolkodtam el egy pillanatra.
-Nekem nincs állatom, és legenda sem szeretnék lenni, de....nagyon szívesen utazom és nagyon sok helyen jártam már. - mondtam, kezembe véve a kést és a villát.
-Jó étvágyat. - mondtam, majd az állatra pillantottam, aki nagy szemekkel
nézett a gazdájára, és közben nagyokat nyelt.
-Lehet, hogy Welora is enne pár falatot. - állapítottam meg a farkast
figyelve.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-12-10, 00:49

Sehro kérdésemre csak annyit felelt, hogy az elfek néha érzékenyen reagálnak azokra akik más fajból származnak.
- Ezt én értem, a többi faj is érzékenyen reagál rám valamiért. – sóhajtottam lemondóan.
- De csak akkor kezdett visszakozni, mikor meglátott téged. – morogtam az orrom alatt.
- Vagy, ha elffel vagyok akkor már nem is számít hogy én nomád vagyok? – néztem a férfire kérdőn. Közben ebédre kongattak, a zenészek abbahagyták a játékot és az emberek is szétszéledtek az éttermek felé. Sehro megkérdezte éhes vagyok-e és mi tagadás, az voltam, hiszen reggel óta egy falatot nem ettem, de nem akartam bemenni a zsúfolt helyekre. Jobb szerettem úgy enni, hogy van helyem és nyugalom van körülöttem. Sehro elmondta, hogy az egyik kis mellékutcában van egy egész jó kis vendéglő. Vidáman fogtam meg a kezét és szinte ugrándozva húztam magam után az étkezdéig. Egész hangulatos kis hely volt, tetszett. Leültünk egy asztalhoz és egy szimpatikus elf lány hozott nekünk étlapot. Vidáman nyitottam ki és megszemléltem a kínálatot, de csalódottan konstatáltam, hogy nem ismerem ezeket az ételeket. Végül megvontam a vállaimat, becsuktam a szemeimet és találomra ráböktem egy ételre.
- Sehro? Ez finom? – kérdeztem a férfi felé mutatva a kiválasztott ebédem.
- Amúgy, ha már így összehozott minket a sors, ismerkedünk meg egymással kicsit. – mondtam vidáman. Láttam, rajta, hogy nem az a nyitott típus, így úgy gondoltam hogy kezdem én.
- A teljes nevem Niiv Mirael. Ő pedig itt az én egyetlen társam. – simogattam meg Welora fejét.
- A nomádok tudod szorosan kapcsolódnak a farkasukhoz. – magyaráztam gyorsan a férfinek, miközben Welora az ölembe hajtotta a fejét és én tovább simogattam.
- Én egyszer legenda leszek! Egy élő legenda! – jelentettem ki zárásként, aztán a férfire néztem.
- Most mesélj te! – kértem vidáman, közben az asztalra könyököltem szabad kezemmel és nagy kíváncsi szemekkel fürkésztem a férfit."Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2012-12-06, 18:45

Niiv is hamar szembesült azzal, hogy nem vagyok a parkett ördöge. Ha azt mondom, hogy nem vagyok valami jó táncos, akkor igen finoman fogalmazok. Folyamatosan a lábamat néztem, nem akartam az alkalmi táncpartnerem lábát összetaposni, hiszen ő is azon jár. Ha végig akarja járni a várost, megnézni a nevezetességeit, akkor még szüksége is lesz rájuk. A lány néhány lépést hátrált tőlem, ekkor nekiütközött egy táncoló párnak. A páros női tagja először gorombán szólt a nomádhoz, majd amikor meglátta, hogy velem van, rögtön hangnemet váltott. Niiv gyanakodva méregetett, majd megkérdezte, hogy valami fejes vagyok-e itt? Ami azt illette igen, a város márkija voltam, de ezt nem akartam az orrára kötni.
-Tudja, néha az elfek kicsit érzékenyen reagálnak a nem fajtájukbelikre. - utaltam az elfnő viselkedésére. A nő nem azért volt dühös, mert nekimentek és megzavarták a szórakozásában, hanem mert ezt egy nomád tette. Legalábbis rögtön látta a lányon, hogy nem egy elf. De amikor meglátta, hogy egy elf a kísérője, rögtön rokonszenvesebb hangnembe váltott. Az már csak másodlagos dolog volt, hogy én kísértem a lányt. Felvetettem, hogy ehetnénk valamit. Amúgy sem volt időm még túl sokat enni a mai nap, és mivel mindenki evéshez készülődött, így ésszerű volt, ha mi is ezt tesszük.
-Igen, itt a közelben. Nagyon finoman főznek. Az egyik legjobb hely a városban. - magyaráztam a lánynak.
-A második sarok után egy szűk kis utcában van Gabriel étkezdéje. - mondtam tovább, miközben elindultam a szóban forgó kajálda felé. Néhány perc múlva ott is voltunk. Kívülről nem volt valami bizalomgerjesztő hely, de amint beléptünk az ajtón, mintha egy másik világba csöppentünk volna. Néhányan ettek odabent, de nem voltak sokan. Helyet is foglaltunk az egyik belső asztalnál. Kathy, egy mosolygós, fiatal pincérlány hozta az étlapokat, hogy kiválaszthassuk az ételeket.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on 2012-12-06, 00:13

Sehro reménytelen táncosnak tűnt. Miután párszor megtaposott a lábunkat kezdte nézni, nehogy még egyszer előforduljon. Hiába mondtam hogy nem nagy ügy hogy rám lépett párszor, ő csak lehajtott fejjel lépkedett tovább, kijelentve hogy csak a saját lábát nézi, az enyémet nem. Végül úgy döntöttem, hogy nem egzecírozom tovább az elfet. Elengedtem és hátraléptem egyet, felajánlva, hogy akár tovább is nézelődhetünk, de figyelmetlen voltam és nekisétáltam egy táncoló párnak. Ijedten kértem elnézést, de a nő elég goromba volt. Viszont mikor észrevette Sehrot azonnal váltott a stílusán. Ijedten jelentette ki, hogy igazából ő a hibás aztán elsiettek. Gyanakodva méregettem az elfet.
- Mondd csak Sehro…te valami főmufti vagy? – kérdeztem elhúzott szájjal. Élesen emlékeztem egy esetre két évvel ezelőttről, mikor befürödtem egy hasonló szituációban. Jobb szerettem volna minél előbb tisztázni hogy ki is az idegenvezetőm. Közben a zenészek abbahagyták a játékot és mindenki eltűnt a térről ebédelni.
- Hát…igen, elég éhes vagyok már. – mondtam vidáman, de ahogy körbenéztem, minden hely zsúfolásig tele volt.
- Van valami olyan étterem ahol kevesebben vannak? – kérdeztem elhúzott szájjal Sehro-tól. Jobb szerettem úgy enni, hogy elfértem. Megfogtam a férfi kezét és szinte ugrándozva rángattam át magam után a téren.
- Szinte biztos vagyok benne, hogy a téren ilyen nem lesz, legfeljebb egy kisebb mellékutcában. – magyaráztam közben vidáman a férfinek.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on 2012-12-02, 10:39

Alig kezdtünk bele a táncba, sikerült teljesen összetaposnom a táncpartnerem lábát. Nem győztem bocsánatot kérni. Tudtam, hogy így nem mehet tovább, ezért stratégiát váltottam. Tekintetemet a lábamra szegeztem, és végig rajta is tartottam. Kis idő múlva Niiv megszólt, hogy úgy táncolni, hogy a partner lábát bámulom tánc közben.
-Én a saját lábamat nézem. - mondtam neki. A kérésére viszont mégis felemeltem a fejem. Látta, hogy elég reménytelen a helyzet, és hátralépett, de nem vette észre a mögötte szambázó párost, akinek sikerült nekiütköznie. A nő mérgesen szólt rá a nomádlányra. Niiv elnézést kért, mire az elftáncos egy "Na, azért"-ot kinyögött. Kicsit felemelte a fejét, és ekkor észrevette engem. Pillanatok alatt elvörösödött.
-Izé, nem...nem a te hibád...én voltam figyelmetlen. Nem is tudom hová tettem a szemem. Kérlek, ne haragudj. - mentegetőzött a nő, majd karon ragadta a párját és messzebbre vonult, ahol nem zavarja őket senki. Közben a főtéri óra delet ütött. A zenészek azonnal abbahagyták a muzsikát, és letették a szobor tövébe a hangszereiket. Táskájukból szendvicsek kerültek elő és óramű pontossággal láttak neki elpusztítani azokat. A táncoló tömeg is eloszlott és beözönlöttek a közeli kajáldákba.
-Dél van, most mindenki ebédel. Ön enne valamit? - kérdeztem a lányt.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

1 / 2 oldal 1, 2  Next

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.