Welcome to Noctis

Háború tört ki a vérivók és a boszorkányok között. Narlen városa elbukott, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre került. Theradin a harcok kezdete előtt békét kötött a vérszívókkal, így a város megőrizhette függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödött és kihasználva szomszédai csatározásait elfoglalta Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződtek, ezért a vadászokra nagyobb szükség van, mint valaha.


• • •

Lépj be Noctis világába, ismerd meg a napfényes, varázslatos Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol vérivók és halandók élnek. Ismerd meg Caelestis hegyvidékeit, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

CHATBOX


Ki van itt?
Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 1 rejtett és 1 vendég

Garew Towryk

A legtöbb felhasználó (19 fő) Szomb. 24 Nov. 2018 - 3:35-kor volt itt.

Tenebriluxi park

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Szomb. 1 Dec. 2012 - 9:33

Végül makacsságomnak köszönhetően Sehro belement a táncoktatásba. Próbáltam megmutatni neki mit hogyan kell, de úgy tűnt nem hazudott, tényleg nagyon kezdő volt. vagy ötször rálépett a lábamra, és nem győzött bocsánatot kérni miatta.
- Nyugi! Semmi gond! Én még ennél is rosszabb voltam az elején! – próbáltam megnyugtatni. A fájdalom ellenére is kuncogni kezdtem. Valahogy olyan topán mozgott, hogy az már vicces volt. Lehajtotta a fejét és csak a lábát nézte, hogy nehogy véletlenül is még egyszer rám lépjen. Nevetve a fejének hajtottam a fejem.
- Milyen dolog ez? Így nem lehet táncolni, hogy lehajtod a fejed és a partnered lábát nézed. – jegyeztem meg nevetve. Kicsit leguggoltam, így pont alulról tudtam a szemébe nézni.
- Kukucs! – kacagtam el magam.
- Emeld már fel a fejed! Nem nagy ügy ha a lábamra lépsz, legfeljebb kis időre lesántulok. – mondtam vidáman felegyenesedve.
- De ha tényleg ennyire nem tetszik a tánc akkor nem muszáj ezt csinálnunk. Mehetünk tovább is. Még úgyis sok minden van amit megnéznék. – mondtam neki vidáman. Elengedtem és hátraléptem, de pont nekiütköztem egy táncoló párnak.
- Hé! Nem tudsz vigyázni? – rivallt rám az elf nő. Én bűnbánó arccal ugrottam vissza Sehro mellé.
- Bocsánat! Nem direkt volt. – mondtam gyorsan.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on Szomb. 1 Dec. 2012 - 4:12

A nomádlány azt bizonygatta, hogy a tánc egyszerű és könnyű. Elnézve a mulatozó tömeget, valóban nem tűnt nehéznek. Annak idején még Valhallában nekünk is volt néhány tradicionális táncunk, amit ünnepekkor eljártunk. Jó ideje nem is táncoltam már, a lépésekre sem igazán emlékszem, új táncokat meg nem tanultam. Kerültem az ilyen helyzeteket. A lány elszántan húzott fel a padról, hogy megmutasson néhány lépést és, hogy rávegyen a táncikálásra. Megmondta, hogy hova tegyem a kezem, és mit csináljak a lábammal. Lassan lépkedni kezdtünk és a harmadik mozdulatom az volt, hogy ráléptem Niiv lábára.
-Bocsánat, nem szándékos volt. - mentegetőztem. Ezt követően még négyszer sikerült megtaposnom szegényt.
-Bocsánat. - ismételgettem önmagam.
-Nagyon rég nem táncoltam már. - fűztem hozzá. Innestől fogva végig a lábamat néztem, nehogy újból rálépjek.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 29 Nov. 2012 - 22:53

Egy ideig elhallgattam ahogy a zenészek játszottak, közben lábammal ütemesen topogtam. Mikor meguntam, hogy csak üljek és hallgassam a zenét, felpattantam, megfogtam Sehro kezét és fel akartam húzni, hogy táncoljon velem. De a férfi azt mondta, ő nem tud táncolni és én csak menjek egymagamban szórakozni. Legörbült a szám úgy néztem a férfire.
- De én nem ismerek itt még senkit. – mondtam szomorkásan.
- Meg amúgy is! Táncolni egyszerű és könnyű. Te meg felnőtt férfi létedre nem tudsz! Ez így nem mehet! – jelentettem ki most már makacsul és meghúztam magam felé a férfit.
- Megtanítalak táncolni! Nincs ellenkezés! – jelentettem ki konok arccal. A zenészek egy lassabb ritmust vettek fel, aminek én nagyon örültem.
- Nah, ez pont megfelelő lesz, hogy elsajátítsd az alapokat! – mondtam vidáman.
- Először is az egyik kezeddel fogd meg a derekamat, a másikkal a kezemet tartod, én pedig a válladat fogom. – magyaráztam vidáman. Én se voltam egy nagy táncos, de valamennyire azért eltipegtem a zenére.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on Pént. 2 Nov. 2012 - 7:15

A lány meglepődött a zuhatagra épült kastély hallatán. Hunyorítva nézett a távolba, a tornyok irányába, amik messziről is remekül látszódtak. Eltökélte, hogy látogatása alatt szemrevételezi a helyet. Nem lepődtem meg, hogy ilyen érdeklődést tanúsít a hely iránt. Aki ide téved szinte kivétel nélkül meg akarja tekinteni a kastélyt. Hiszen nem sokan vállalkoznak arra, hogy egy vízesés tetejére egy monumentális épületet emeljenek. Ritkaság számba megy az ilyen látványosság. Elindultunk a belváros felé. A főtéren népes tömeg mozgolódott. Mulattak, énekeltek, táncoltak. Több száz éve élek itt Tenebriluxban, de ez idő alatt képtelen voltam megszokni ezt az életstílust. Nem véletlen, hogy távol a várostól élek és csak akkor jövök ide, ha a kötelességeim szólítanak. Niiv közelebb sétált a kis csoportosuláshoz, hogy többet lásson, addig én letelepedtem egy padra. Nekem tökéletesen megfelelt ha a távolból szemlélhettem az eseményeket. Az mulató tömeg olyan sűrűn állta be a teret, hogy mozdulni is alig lehetett, így a lány nem sokat láthatott. Csalódottan fordult vissza és nézett körül. Amikor észrevett, mellém ült és kíváncsian azt kérdezte, hogy itt mindig ilyen-e a hangulat.
-Többnyire. Mindig van valami...mindig találnak valami alkalmat, hogy ünnepeljenek, szórakozzanak. - feleltem a lány kérésére. Egy ideig elhallgattuk a zenét, aztán a lány felpattant, megfogta a kezem és rá akart venni, hogy táncoljak.
-Táncolni? Én... - megilletődve pillantottam, hol a földre, hol a lányra, hol pedig a táncoló elfek felé.
-Én olyat nem tudok. - válaszoltam kicsit zavartan. Soha nem voltunk az a nagy táncikálós nép. Mi a harchoz értettünk, az volt az életünk.
-De Ön csak menjen nyugodtan. - tettem gyorsan hozzá.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Pént. 26 Okt. 2012 - 14:09

- Egy zuhatag tetejére? Nahát! – mondtam hunyorgatva kémlelve a tornyokat. Próbáltam elképzelni hogy milyen lehet, de nem tudtam.
- Azt muszáj lesz megnéznem. – mondtam kuncogva. Elindultunk egy sétálóutcán és én nagy erőkkel szívtam magamba a vizuális információáradatot. Annyi új dolog volt itt. Az épületek szépek voltak, a lakosok úgy szintén, szinte már üvöltött rólam, hogy „Hé kislány te itt valahogy nagyon eltévedtél. Ez nem az átlagosak földje” De ez most nem tudott érdekelni. Nemsokára egy tömeghez értünk. Megpróbáltam megnézni, hogy vajon miért gyűltek ennyien össze, de olyan sűrűn álltak, hogy esélyem se volt. Lemondóan fújtam egyet, aztán hátrafordultam és szememmel megkerestem Sehrot. Az elf egy padon ült. Odasétáltam hozzá és leültem.
- Itt mindig ilyen vidám a hangulat? – kérdeztem a zenére imbolygatva a fejem. Kis ideig csak hallgattam, aztán felpattantam és megfogtam a férfi kezét, hogy felhúzzam.
- Táncoljunk! – mondtam vidáman nevetve.
- Unalmas csak üldögélni és hallgatni a zenét!


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on Pént. 26 Okt. 2012 - 9:14

Felvázoltam a lehetőségeket, mire a lány gondolkodóba esett. Némi töprengés után a városközpont felé mutatott. Az volt az első hely, amit látni akart, de a többi megtekintéséről sem tett le. A többit majd ezután, szépen sorjában.
-Igen, ott egy kastély áll, ami egy zuhatag tetejére épült. - néztem az ismerős tornyok felé. Azt persze nem árultam el a lánynak, hogy az én kastélyomról beszélünk. Niiv arról magyarázott, hogy mennyire nem szeret olvasni, és hogy sokkal jobban szereti maga felfedezni a világot. Ahogy néztem, igen fiatal volt a lány, ezért nem is csodálkoztam, hogy nem vonzza a könyvek világa.
-Igen, arra. - bólintottam rá. Lassú léptekkel indultunk meg a belvárosba. Egy sétálóutcán keresztül haladtunk a főtér felé. Még el sem értük az utca végét, már ott nyomorgott a tömeg. Valami műsor ment a tér közepén, az elfek meg ott gyülekeztek. Nem szerettem a nagy tömeget, ezért megálltam, és egy közeli padra ültem. Onnan ahol éppen voltam, tökéletesen lehetett hallani a zenekar játékát.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Kedd 23 Okt. 2012 - 2:05

A hídra szaladtam boldogan és megkérdeztem merre is kéne mennünk. A férfi elmondta a lehetőségeket. Egy pillanatig elgondolkoztam, aztán felemelve a mutatóujjam elmondtam az útitervem.
- Először menjünk a városközpontba. Biztos nagyon érdekes a sok nyüzsgő ember. – kezdtem vidáman.
- Aztán menjünk az óvárosba. Az tuti hogy szép lehet. Aztán menjünk oda! – mutattam egyenesen valami sok torony felé.
- Az ott valami palota ugye? Mintha hallottam volna valami palotáról. – mondtam vidáman.
- De én nagyon utáltam mindig is az elméleti anyagokat. Tudod, könyveket bújni meg ilyesmik. Jobb szeretek kalandozni, meg felfedezni. – magyaráztam lelkesen.
- A könyvet meghagyom a 80 éves nyanyáknak. Majd ha én egyszer öreg leszek, akkor olvasok helyekről jegyzetekben, de amíg fiatal vagyok, inkább megnézem a saját szememmel őket. – mondtam vidáman.
- Mit is mondtál? Errefelé? – indultam meg egy irányba.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on Pént. 19 Okt. 2012 - 23:11

Felajánlottam, ha már itt volt, hogy körbevezetem. Ennek megörült és örömében felszaladt a domboldalon a hídig. Néztem, ahogy a korlátnál megáll és tanácstalanul néz körbe, hogy merre induljon tovább.
-Azt nem mondtam, hogy nem baj, de nem is büntetni való vétek. - válaszoltam a lánynak, miközben követve őt én is visszasétáltam a hídra. Körbenéztem még egyszer, de nem láttam senkit rajtunk kívül. Azt gondoltam, hogy a kertész lánya elfelejtette a találkozót.
-Bármerre elindulhatunk, attól függ mit szeretne látni. Abban az irányba...- mutattam magam elé.
-...van a városközpont. Itt éttermeket, boltokat talál, beljebb vannak a terek és a különböző városi intézmények. Ott most nagy a tömeg. - megfordultam és a másik irányba mutattam.
-Arra pedig az Óváros, Tenebrilux legrégibb épületei. - magyaráztam.
-Amarra meg hegyek, erdőségek, parkok, tavak. - böktem a fejemmel a hídtól keleti irányba. A hegyek között látszódtak a kastélyom tornyai.
-Akkor..merre szeretne menni? - kérdeztem a lánytól rábízva a döntést.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Pént. 19 Okt. 2012 - 5:42

- Igen. Tényleg nagyon utál engem. – mondtam kissé legörbülő szájjal. A férfi megkérdezte, hogy tettem –e valamit a szomszéd néni ellen.
- Igazából nem direkt csináltam, de párszor kidőlt a kerítése. De mindig megjavítottam. Igazából a létezésem zavarja azt hiszem. – mondtam elmecseredve. Nem az öregasszony volt az egyetlen aki nem akarta hogy a közelében legyek. Még mindig rengetegen tartottak a szerencsétlenségektől, amik mindenhol elértek engem és általam néha másokat is. Cipőm orrával finoman rugdosni kezdtem a talajt és lehajtottam a fejem, mintha ez olyan érdekes tevékenység lenne.
- Igazából nem hibáztatom érte. – jegyeztem meg halkan. Aztán úgy döntöttem, most nem foglalkozom ilyesmivel így felnéztem a férfire és bemutatkoztam egy vidám mosollyal az arcomon. Kiderült hogy az ő neve Sehro és felajánlotta hogy körbevezet a városban.
- Komolyan? De jó! – táncikáltam egy helyben örömömben.
- Akkor nem is baj, hogy csak úgy belógtam a városba? – kérdeztem vidáman.
- Ti mind ilyen jófejek vagytok? – kérdeztem hatalmas mosollyal az arcomon. És felszaladtam a partoldalon egyenesen a hídra, aztán megtorpantam.
- Merre is kéne mennünk? – néztem körül tanácstalanul.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on Csüt. 18 Okt. 2012 - 23:39

Teljesen elcsodálkoztam azon, amit a lány mondott. Rá is kérdeztem, hogy miféle rémmeséket hallott rólunk, amiből azt gondolja, hogy ilyeneket művelünk a betolakodókkal. Elmesélte, hogy él a szomszédságában egy idős nő, aki sorra gyártja a horrortörténeteket. Az egyik ilyen kitalációja egy nomádról szólt, akinek állítólag kivágtuk a nyelvét és évekig kínoztuk. Meg akartam kérdezni, hogy miért mesél ilyeneket az asszony, de a lány elárulta azt is, hogy a nő célja az, hogy elköltözzön mellőle.
-Akkor valóban nem kedveli magát. - jegyeztem meg.
-Megharagította talán? - érdeklődtem. Az asszony látszólag nagy energiákat fektet abba, hogy elűzze maga mellől a lányt. Az ilyesmi errefelé sem ismeretlen. Vannak idős elfek, akik nehezen viselik el a fiatalságot különös zenehallgatási és szórakozási szokásaik miatt.
A következő pillanatban feltűnt mellette egy farkas. Jól elrejtőzhetett, ha eddig nem szúrtam ki, biztos az egyik bokor alatt lapulhatott vagy valamelyik vastag ág mögött húzódott meg. A nomád elárulta a nevét és a farkasát is bemutatta nekem.
-Örvendek Niiv. Az én nevem Sehro. - mutatkoztam be én is.
-Ha szeretné körbevezetem a városunkba. - ajánlottam fel neki.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 18 Okt. 2012 - 22:04

A szomszéd vénasszony ijesztő történetének szavai csengtek a fülemben miközben az elf férfit méregettem. Vajon tényleg olyan vérszomjasak lennének? Hiszen ez a férfi látszólag ártalmatlan. Ijedt kérdésemre pedig kikerekedtek a szemei és döbbenten kérdezett vissza. Azt mondta nem akar megkínozni. Megkönnyebbülten fújtam egyet és mikor visszakérdezett már vidám mosollyal néztem fel rá.
- Áh csak a szomszéd vénlány ijesztgetett már megint. Tudod nagyon csúnya dolgokat szokott mondani nekem. Néha nem is merek aludni. Olyankor Welora mindig mellém bújik. – kezdtem vidáman csacsogni, és mint egy varázsszóra megjelent mellettem farkasom is. A férfi rákérdezett hogy miket hallottam. Hatalmas mosoly jelent meg az arcomon.
- Hááát, azt hogy egyszer egy nomád belógott ide mert kíváncsi volt a helyre és mikor haza ért teljesen néma volt, mert kivágták a nyelvét és rá se lehetett ismerni olyan torz volt az arca a sebhelyektől. Azt mesélte a nyanya, hogy több éven keresztül lassú fájdalmas módszerekkel kínozták, utána pedig hazaküldték, hogy jelezzék nem szeretik az idegeneket. – abba már nem mentem bele, hogy az öregasszony részletesen elmesélte a kínzási módszereket is.
- De nem lényeges, mert az öreglány mindenkiről ilyesmiket mesél. Nagyon utál engem és azért ijesztget folyton. Azt akarja hogy költözzek távol tőle. De nem fog sikerülni neki. – toppantottam makacsul. Úgy beszélgettem a férfival, mintha legalább 10 éve ismernénk egymást.
- Óh…amúgy ő itt Welora, az én nevem pedig Niiv. –mondtam vidáman. Igazából nem tudtam hogy szabadna –e nekem itt fecsegni, hiszen csak azért tudtam belógni a városba mert mindenki valami gyűlésen van.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on Csüt. 18 Okt. 2012 - 10:24

A lány bevallotta, hogy körül akart nézni, és ezért szökött be a városba. Nem csodálkoztam ezen, mások is próbálkoztak ilyesmivel. Sőt mostanában egyre több a kíváncsiskodó. Néhányan nehezményezik a nemes elfek közül az alkalmi turisták feltűnését, de bizonyára azért, mert nincsenek hozzászokva az idegenekhez.
-Jó napot választott a belógásra. - jegyeztem meg, majd hozzátettem, hogy nagy gyűlések vannak, és aki csak teheti a belvárosban van, ezért üres a park, és csendesek az utcák. A kérdésére kikerekedett a szemem és egy pillanatra még a szám is tátva maradt.
-Megkínozni? - kérdeztem vissza megdöbbenve.
-Nem állt szándékomban. Mégis miért kínoznám meg? - sehogy sem értettem. Egyáltalán honnan vesz ez a lány ilyeneket? Tudtam, hogy keringenek rémtörténetek rólunk, de soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmik.
-Mit hallott rólunk? - tettem fel a kérdést kíváncsian. Érdekelt, hogy a lány miket hallott rólunk, és az mennyire fedi a valóságot.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 18 Okt. 2012 - 9:35

A férfi persze nem értette, hogy miért potyognak a fákról csak úgy minden nélkül hatalmas ágak. Bűnbánó mosollyal néztem a sáros földet a cipőm alatt. Valahogy most se vitt rá a lélek, hogy beszéljek életem egyik fő problémaköréről, pláne nem egy ilyen helyzetben. Idegen is voltam, nem is ismertem a férfit, szóval jobbnak láttam inkább csöndben maradni. Mikor elmondtam, hogy összetéveszt valakivel rákérdezett hogy akkor mégis mit keresek itt.
- Én…csak körül szerettem volna nézni. – mondtam bűnbánó mosollyal.
- nem akarok felfordulást okozni vagy ilyesmi, csak már annyi mesét hallottam a helyről. Én csak kíváncsi voltam azt hiszem. – magyaráztam hadarva.
- Szinte észre se vettem úgy sétáltam be ide. – ez azért nem volt teljesen igaz, mert arra tudatosan figyeltem azért, hogy senkinek se tűnjön fel a jelenlétem. Feszült is voltam, mert a szomszéd nénim nemrég azzal ijesztgetett, hogy ha egy kívülállót itt elkapnak, akkor azonnal börtönbe vetik és megkínozzák. Persze már semmit sem hittem el az öregasszonynak, mert tudtam, csak azért mesél különböző rémsztorikat, hogy elijesszen a szomszédságából. De most így éles helyzetben be kellett vallanom magamnak, hogy valójában semmit se tudok az elfekről és akár igaz is lehet amit a nyanya mond.
- Most meg akarsz majd kínozni? – csúszott ki a számon a riadt kérdés. Persze nem úgy nézett ki a férfi mintha bántani akarna de ki tudja?


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on Csüt. 18 Okt. 2012 - 9:19

Amikor kiszúrtam az ágak között álló lányt, odasiettem. Váratlanul érhette a feltűnésem, mert meglepettnek tűnt. Azt hittem először, hogy ő a kertész lánya, akiről Rora beszélt, de hamar rájöttem, hogy tévedtem. Először is egy elflányt kerestem, de ez a lány határozottan nem volt az. Másrészt körbenéztem, és bár láttam körülötte ágakat, viszont kerti szerszámot egyet sem. Se egy ásó, se egy kapa nem volt a közelében. A következő pillanatban egy ág zuhant felé. Még azelőtt sikerült félre ugrania, mielőtt rajta landolt volna. Csodálkozva néztem felfelé és óvatosan hátráltam néhány lépést.
-Nem is sejtettem, hogy ilyen korhadt ez a fa. - méregettem a tölgyet. Egészségesnek tűnt, nem értettem, miért potyognak le az ágai, de ez nem jelentett jót. Úgy gondoltam, jobb ha átvizsgáltatom a park összes fáját, mielőtt valakit fejen találna séta közben egy ág. A lány azt mondta, hogy ő nem a kertész lánya és hogy egészen biztos, hogy összekeverem valakivel.
-Erre rájöttem. Ez esetben megtudhatnám mit keres nálunk? - kérdeztem kíváncsian.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 18 Okt. 2012 - 7:37

Magamban zsörtölődtem amiért üldözött a balszerencse. Fák dőltek felém, guruló sziklák akartak magukkal sodorni és lehetne sorolni. Épp terjedelmes káromkodásba kezdtem volna mikor valakinek a hangja csattant a hátam mögül. Egy pillanatig lemeredtem, mint a kisgyerekek akit tetten érnek sütilopás közben. Aztán lassan megfordultam és a lefülelőmre pislogtam.
- A kertész lánya? – kérdeztem vissza kezeimet gyűrögetve.
- Öhm…ééééén…a lánya vagyok…- mondtam határozatlanul. Persze a befejezés az lett volna hogy a saját apámnak. De félbehagytam a mondatot. Nem sokat tudtam az elfekről, nagyjából csak annyit, hogy nem szeretik az idegen látogatókat. Épp azon gondolkodtam mit is mondjak, mikor ismerős recsegő hang hallatszott a hátam mögül. A hang irányába tekintettem és azonnal arrébb is szökdeltem a cuppogós sárban. A fa hangos döngéssel csapódott a partoldalba én pedig lemondóan sóhajtottam.
- Ez megint nem az én napom. – állapítottam meg csak úgy magamnak. Újra a férfire pillantottam.
- Öhm…azt hiszem összetéveszthet valakivel. Az én apám nem kertész. – vallottam be sóhajtva. Teljesen feleslegesnek éreztem a hazugságot. Már csak nem bánt olyan apróság miatt hogy besurrantam körülnézni…


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Sehro Lucis Ashwise on Csüt. 18 Okt. 2012 - 6:34

A délelőtti ülés után hazafelé sétáltam egy kis kitérővel. Még akadt egy kis dolgom a városba, így nem siettem haza. Néhány nappal ezelőtt Rora legjobb szobalánya, Irén kizuhant az ablakon szellőztetés közben. Máig nem értjük, hogyan történhetett a baleset. Erre ezelőtt még soha nem volt példa. Rora szerint az a buta lány, biztos a függönyt igazgatta, amikor megbillent a szék, és átesett a korláton. Mások inkább a huzatot okolták a történtek miatt. Bárhogy is Irén néhány száz métert zuhant, mielőtt a vízbe esett, majd a sodrás magával vitte. Napokig keresték végig a folyó mentén, de nem akadtak a nyomára. Hiába, az élet nem áll meg, szükség volt valakire, aki elvégzi Irén feladatait. Rora az eltűnését követő másnap feladott egy hirdetést. Nem kellett sokáig várni, az első jelentkezők szinte már a felhívás megjelenése után rögtön jelentkeztek. Rora azt mondta, hogy a híd melletti parkban fogom megtalálni azt a lányt, akit a legalkalmasabbnak talál a jelentkezők közül. Annyit elárult róla, hogy fiatal, és hogy kertészkedéssel keresi a kenyerét. A parkba érve megálltam a hídnál és körülnéztem. Nagy volt a csend, a park szinte teljesen üres volt. Aztán megláttam egy lányt a folyó partján. Körülötte hatalmas ágak hevertek szanaszét. Messziről úgy tűnt, nagy munkában van.
-Biztos ő lesz az. - gondoltam magamba. Közelebb sétáltam hozzá, le egészen a partig. Kicsit sáros volt a föld, ezért a kövekre lépkedve közelítettem meg.
-Elnézést, maga a kertész lánya? - szólítottam meg a bosszankodó lányt.
Ater elves

Ater elves

Sehro Lucis Ashwise
avatar

Rangom : Marquis of Tenebrilux

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Niiv von Narrath on Szer. 17 Okt. 2012 - 22:41

A híd lábánál egy bokor mögé elbújva üldögéltem. Nem akartam feltűnni senkinek, bár még túl korán volt ahhoz, hogy bárki is járkáljon errefelé. Tenebrilux tényleg olyan gyönyörű helynek tűnt mint amilyennek mesélték, csak nekem volt épp katasztrofális napom. Pedig túl voltam egy elég nehéz küldetésen, tökéletesen teljesítettem és megkaptam a fizetségemet is érte bőven. Mivel a közelben voltam, eldöntöttem hogy belógok az elfek földjére. Kíváncsi voltam rá, úgy vonzott a hely mint méhet a méz.
Eldőltem hátra az avarban és figyeltem ahogy a nap egyre magasabbra kúszott az égen, de nyugalmam nem sokáig tartott. Ismerős recsegő hang hallatszott, azonnal arrébb hengeredtem épp időben. Így nem nyomott agyon egy fa.
- Mégsem lehetek olyan nyugodt...- jegyeztem meg félhangosan csak úgy magamnak. Gondolkozni kezdtem, hogy vajon mi lehet a baj, közben a legkülönfélébb szerencsétlenségek történtek. A semmiből egy szikladarab gurult felém, A partoldal sáros lett a harmattól így majdnem becsúsztam a földdel együtt a folyóba, Hatalmas faágak törtek le a törzsekről célba véve engem. Fél óra múlva már pontosan tudtam miért vagyok ideges. A szerencsétlenségáradat miatt.
- Miért pont én? - toppantottam mérgesen.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Tenebriluxi park

Témanyitás by Shade von Narrath on Szomb. 13 Okt. 2012 - 3:19A hozzászólást Shade von Narrath összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. 23 Nov. 2018 - 22:51-kor.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Tenebriluxi park

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.