HomeGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépésHáború tör ki a vámpírok és a boszorkányok között. Narlen városa elbukik, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre kerül. Theradin békét köt a vérszívókkal, így a város megőrzi függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödik és kihasználva szomszédai csatározásait, elfoglalja Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződnek, ezért a vadászokra még nagyobb szükség van, mint valaha.
• • •
Lépj be Noctis világába, ismerd meg a varázslattal teli, napfényes Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok és védák lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol a vámpírok, emberek és vérfarkasok élnek. Ismerd meg Caelestis vidékét, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.

Login
Username:
Password:
Auto Login: 
:: Hopsz! Elfelejtettem a jelszavam!
* * *
CHATBOX

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!
FRPG Top Sites - Magyarország

***
BANNER

AZ oldal bannerjáért Kattints: ide!


***
TÁRSOLDALAK

Kérjük, hogy a társoldalas kérelmeket a Vendégkönyvben intézzétek!
Kattints a linkre!Share | 
 

 Egyéb érdekességek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Egyéb érdekességek   2013-05-16, 06:35

Neonhalak

Törpe neonhal - Pumilio Neotetra
Besorolása: Pisces (Halak) - Cyprinidae (pontyfélék)Jellemzői:
Élőhelye: Noctis Parvulus lassú folyású folyóiban, tavaiban bárhol előfordul, kivéve a Vámpírbirodalom északi részén, illetve Diabolus Gleba és Chimera et Transmorpheus fortificatio területeken.
Mérete: hossza 15-20 cm, szélessége 5-10 cm
Tápláléka: növényi eredetű táplálékok, algák, moszatok, planktonok
Élethossza: akár 20 év
Képességei: A sötétben az egész teste neonszínben világít, még a szemei is. A legelterjedtebb fajtája a zöld, de vörös, sárga, illetve kék színben is előfordul. Apró, tűhegyes fogai vannak, melyek mérget nem termelnek, így minden élőlényre veszélytelen. Általában díszhalként szokták hasznosítani.

• • •

Antennás neonhal - Antenna cum Neotetra
(más néven Vámpírhal - Noctisparvulusneo)

Besorolása: Pisces (Halak) - Toxicumidae (mérgező halak)Jellemzői:
Élőhelye: Atlanticus déli és dél-nyugati részén, illetve egy változata az édesvízi tavakban is előfordul.
Mérete: hossza mintegy 60-100 cm, szélessége 40-60 cm
Tápláléka: Gyakorlatilag mindent megeszik, ami él, mozog és amit le tud gyűrni. A vámpíroktól ösztönösen fél, ezért őket nem bántja. A törpe neonhalakat valamilyen különös oknál fogva nem háborgatja, szimbiózisban élnek egymással.  
Élethossza: akár 75 év
Képességei: A vámpírhal a mélytengeri Félix hal és a törpe neonhal genetikai kereszteződéséből jött létre emberi kutatók és tudósok fejlesztése által még a 2000-res években. Így gyakran össze lehet téveszteni a Félixxel, de míg a Félix mélytengeri hal, addig a vámpírhal a vízfelszínen úszkál lesben áldozatára várva. Sötétben neonkék színben világít a teste és az antennája. A feje búbján egy csomóban végződő antenna található, ezzel érzékeli a külvilágot, ugyanis a vámpírhal vak állat. Az oldalán finom érzékelőbimbók helyezkednek el, ezek szintén segítik az érzékelésben. Tűhegyes fogai mérget termelnek, mely az emberekre, állatokra, felinaekre, vérállatokra nézve halálos, de vámpírok, boszorkányok és elfek számára bódító drogként hat. Ezért sok helyen vadásszák őket a hegyes fogaikból kinyert méreg miatt.

• • •

Csápos neonhal - Crinis cum Neotetra
(más néven sárkányhal - Draconeo)

Besorolása: Pisces (Halak) - Toxicumidae (mérgező halak)Jellemzői:
Élőhelye: Atlanticus északi és észak-nyugati részén, illetve egy változata az édesvízi tavakban is előfordul.
Mérete: hossza akár a 200 cm-t is elérheti, szélessége 20 - 60 cm
Tápláléka: Gyakorlatilag mindent megeszik, ami él, mozog és amit le tud gyűrni. A vámpíroktól ösztönösen fél, ezért őket nem bántja. A törpe neonhalakat valamilyen különös oknál fogva nem szintén nem háborgatja, szimbiózisban élnek egymással.      
Élethossza: akár 100 év
Képességei: A sárkányhal a mára már kipusztult elektromos angolna és a vámpírhal genetikai kereszteződéséből jött létre emberi kutatók és tudósok fejlesztése által még a 3000-res években. Sikamlós, kígyószerű teste és sárkány formájú pofája van, innen kapta a nevét is. Sötétben neonzölden világít a teste és a csápja. Az alsó állkapcsából egy hosszú, csápszerű nyúlvány nőtt ki, ezzel észleli a külvilágot, ugyanis a sárkányhal vak állat. Tűhegyes fogai mérget termelnek, mely az emberekre, állatokra, felinaekre, vérállatokra nézve halálos, de vámpírok, boszorkányok és elfek számára bódító drogként hat. Ezért sok helyen vadásszák őket a hegyes fogaikból kinyert méreg miatt. A sárkányhal a mérgén kívül más fegyverrel is rendelkezik. Csápja elektromosságot termel, és ha veszélyben érzi magát, megrázza támadóját. A kisebb áldozataival is így végez.

By: Odette de Lairesse

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-05-16, 06:37

VérszőlőLeírás:
Egy Szvarog-Mokosa-ban termesztett szőlő fajta. A termés héja és húsa teljesen ártalmatlan, a magja viszont drognak minősül, ami Szvarog-Mokosa-ban legálisan kapható szinte bárhol. Az összetört magokat vízipipába helyezik, majd elszívják. A füst illata kellemesen fűszeres, kicsit emlékeztet a rozmaringra. A hatás kifejezetten bódító. Fogyasztója boldognak, felszabadultnak érzi magát, rózsaszínben látja a világot. A hatóanyag értágító hatású, így ha valaki hosszú távon él vele, előbb-utóbb az erei kitágulnak, és elvérezhet, vagy agyvérzést kap.

By: Friedrich von Drachel

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-05-16, 06:45

Diabolus NoxÜnnep neve: Démonok éjszakája
Helyszínei: Noctis birodalmi városai, birodalmi területei, démonvilág
Típusa: démon, vámpír ünnep
Időpont: január 29-én
Leírás: fények ünnepe, lampionúsztatás

Vámpírok:
A hiedelmek úgy tartják, hogy ezen az éjszakán, mikor az eget homály borítja, akkor megnyílik a "Halál kapuja". Eltűnik a határ a földi világ és a lelkek világa között. Caelestis hegyei közt, egy rég letűnt elfváros Kel'abrah romjaira sötét köd ereszkedik. Ebből a fekete ködfüggönyből hollók csapata száll fel. A hollók ekkor térnek vissza azoknak a lelkeivel, akiknek bevégezetlen feladatuk van a halandók világában.

Démonok:
A remény és a bizakodás éjszakája. Az éjszaka leple alatt mint minden évben egy régi jóslat kell szárnyra. A démonok úgy hiszik, hogy a Nexus átka által fogva tartott démonkirály, Enkil ezen az éjjelen ébred majd fel évezredes álmából, és visszatér, hogy újra népe élére álljon. Minden évben fényárban úsznak a démonvárosok, hogy méltón fogadhassák urukat visszatértekor.

By: Luka von Narrath

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-05-16, 06:45

Festum luna sanguineumÜnnep neve: Vérvörös holdünnep
Helyszínei: Noctis birodalmi városai, birodalmi területei
Típusa: vámpírünnep
Időpont: december 21.
Leírás: A régi világ pusztulásának, az új világ születésének, a klánok egyesülésének és a Vámpír Birodalom létrejöttének ünnepe. Évente egyszer a téli napforduló idején, a hold vérvörös színűvé változik. Ezen a napon mindenki ünnepel. Bradenburgban ekkor kerül megrendezésre az év legnagyobb eseménye, a Vámpírok Bálja.

By: Luka von Narrath

Spoiler:
 

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-05-16, 20:58

Morbus SanguisVérbaj. A betegség elsősorban a vámpírokat, ill. a félvéreket (vámpír-elf, vámpír-ember, vámpír-boszorkány) támadja. A vírusok gátolják a testbe jutó vér hasznosítását. A betegség előrehaladtával alig 15-20%-át képes a felvett vérmennyiségből hasznosítani. Ezért napjában 4-5 alkalommal kell táplálkozniuk. Ha nem jutnak elegendő vérhez, akkor fellépnek a vírus tünetei.
Tünetek: A nem megfelelő vérmennyiség miatt eleinte enyhe szédülés, koncentrációzavar lép fel, később izomgyengeség, erős izomfájdalom, spontán vérzések, fáradékonyság, fejfájás, hányinger, hangulatingadozás, bőrszín elváltozása - folytonos sápadtság, étvágytalanság jelentkezik. A végstádiumban testi elváltozások, izomsorvadás és az önkontroll teljes elvesztése jellemző. A fertőzött vagy belehal a betegségbe, vagy korccsá válik.
Más fajok is megfertőződhetnek a kórral, de ritka, hogy átalakulnak, számukra a harapás általában halálos kimenetelű. Vagy azért, mert a betegség végez velük, vagy azért mert táplálékként végzik.

A betegséget a Rufus Ira terjeszti. Ez egy igen ritkának számító faj (NJK), keveset tudni róla. Ami biztos, hogy a vámpírokkal egy időben jöttek létre, még a vérivás kezdeti fázisában. Létszámuk igen alacsony.
Élethosszuk: kb. 15-20 év.
Méretük: 1,2-1,5 méter között.  
Élőhelyük: többnyire elhagyott, romos épületekben, eldugott sötét helyek, erdő mélyén élnek.
Jellemzőik: Rendkívül agresszívak. Főként elhullott állatok tetemeivel táplálkoznak, ill. azok vérével. Élelemhiány esetén bárkire rátámadnak. Különleges képességekkel nem rendelkeznek, a fertőzéskor elvesztették - de harapásukkal tovább terjesztik a Vérbajt, mely ellen nincs orvosság. Az orvosok eddig még nem találtak gyógymódot a betegség kezelésére. A betegség csakis a korcs harapásával és a testében lévő speciális méreganyaggal kapható el, a fertőzött másokat nem képes megfertőzni egészen addig, míg ő is korccsá nem válik. Az átalakulás egyéntől függően 4-5 naptól 2-3 hétig is eltarthat.
Elpusztításuk: nagyon érzékenyek a fényre, ezért a holdfénynél erősebb fénymennyiséget nagyon rosszul viselik.

By: Luka von Narrath

Kinézetük:
Spoiler:
 

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-05-19, 09:40

St. Maranwë DiesÜnnep neve: Szent Maranwë napja
Helyszínei: Bestiae Volucre Alveus területe
Típusa: elf ünnep
Időpont: június 18. - ünneplését mindig a hónap harmadik hétvégéjére - szombat-vasárnapra időzítik.
Leírás: Az elfek békekötésének napja, a Gel'abra és az Elfszövetség létrejöttének ünnepe.

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-05-19, 22:47

Odin LuxÜnnep neve: Odin fénye
Helyszínei: Valachia
Típusa: valkűr és sárkányidomító ünnep
Időpont: augusztus hónap
Leírás: Valachia hideg, csapadékos, zord vidékein ritkán van jó idő. A nyár rövid és hűvös - de négy hétre kisüt a nap, és olvadni kezd a hótakaró. Ezt az időszakot - négy hétig tartó - ünnepléssel használják ki. Ilyenkor senki sem dolgozik, mindenki élvezi a jó időt.

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-05-20, 04:27

Mare Septem Dies


 
Ünnep neve: Hét tenger ünnepe
Helyszínei: Észak-Sellarya
Típusa: véda ünnep
Időpont: október második vasárnapja
Leírás: A tengerparti védáknál él az a szokás, hogy 10 évente egyszer falujuk legszebb lányait feláldozzák Kela'ilának. A lányt a tengerre eresztik, mint áldozati ajándékot, bele a közelgő vihar közepébe, a biztos halálba. Áldozatukért cserébe védelmet kérnek - a Nirriti hurrikántól. Ezen a vasárnapi napon emlékeznek meg a tengerre küldött fiatal lányokról, akik életüket adták a faluért. Tiszteletükre zenés-táncos ünnepséget rendeznek.
A mocsári védák ugyanezen a napon mutatják be áldozataikat a mocsarak ősi szellemeinek. A szertartás után ők is ünnepelnek.
 
By: Kela'ila Landros

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-05-29, 23:30

I-II. Morbus Somnium of VarunaBetegség neve: Varunai álomkór I. és II.
Helyszínei: Varuna erdős területei, Caelestis hegyvidékei, Shalmaeron keleti része.
Leírás: A betegséget először Varuna vidékén regisztrálták. Egy, Varuna területén élő, őshonos rovarfaj (culex somnium) terjeszti, kizárólag a rovar csípésével terjed. A betegség elsősorban boszorkányokat és elfeket, másodsorban vámpírokat és vámpírfélvéreket érinti. Ritkán áldozatul eshetnek vérfarkasok és nomádok is - közülük is azok, akik eleve túlérzékenyek a rovarcsípésekre.
Általában a vérfarkasoknál és a nomádoknál ez egy egyszerű csípés, ami néhány nap elteltével - némi viszkető érzést leszámítva - tünet nélkül elmúlik. A boszorkányokat, elfeket, vámpírokat és félvéreiket viszont képes ágynak dönteni.
Két fázis van: morbus somnium I. és morbus somnium II.

Jellemző tünetei:
Álmosság, fáradtságérzet, levertség, étvágytalanság, koncentrációzavar, általános izomgyengeség, fejfájás, rossz kedélyállapot, valamint ezekből adódóan tompult érzékelés - ez megegyezik az I. fázissal. A betegség több napig, akár hosszú hetekig is elhúzódhat.  
A II. fázis az I. folytatása, ami annyiban tér el az elsőtől, hogy lassabb lefolyású és a kezdeti tünetek után nem gyógyulás, hanem mély kóma állapota áll be, amit gyakran halál követ. Ez idő alatt a test fokozatosan leépül. A mély alvás ideje eltarthat hosszú hónapokig, évekig, évtizedekig, mielőtt a szervezet végleg feladja. Az álom időtartama nem meghatározott, egyénenként változik. Ebből az állapotból ritkán van visszaút, mégis néha előfordul, hogy a kómás beteg felébred. A visszatérést követően gyakori az emlékezetzavar, az átmeneti vagy tartós amnézia.

A betegség ellen nincsen orvosság, a beteg immunrendszerétől függ, hogy képes-e megbirkózni a kórral.


***
Vannak gyógyító képességek és gyógyító képességgel bíró karakterek. Ők csak enyhíteni, esetleg lassítani tudják a Noctis világában lévő betegségek, kórok, nyavalyák stb. lefolyását. Egyetlen varázsütésre ezek nem szüntethetőek meg!

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-06-04, 12:11

Rufus Somnium


 
Betegség neve: Vörös álom
Helyszínei: Sellarya északi része
Leírás: Hasonlít a vámpíroknál, elfeknél, boszorkányoknál ismert varunai álomkórhoz. Ez a vörös álom nevű betegség a védákat érinti. Nevét a tengerekben élő, egyik gyakori mérges halfajról kapta, aminek a mérge bénítólag hat a védákra. A vörös hal "csípésétől" a védák megbetegszenek és mély álomszerű állapotba zuhannak. Valójában mindvégig tudatuknál vannak, de a testük bizonyos részei a hal mérgétől megbénulnak. Ezért nem képesek mozgatni a végtagjaikat, reagálni, kommunikálni a környezetükkel. Azt a benyomást keltik, mintha kómában lennének.  
Más fajoknál enyhébb allergiás reakciót vált ki - csípés helyén megduzzadt, kipirosodott bőr, enyhe rosszullét érzése. Ez néhány nap, max. egy hét elteltével elmúlik.  
 
Jellemző tünetei:
A hal "csípését" követően álmosságérzet, rossz kedélyállapot jellemző. Néhány órával később általános izomgyengeség, levertség. Egy nappal később magas láz, izomfájdalom, görcsök, kómaszerű állapot jelentkezik. A "mély alvás" ideje változó. Egyes egyedeknél pár nap vagy hét alatt lefolyik a betegség és visszanyerik erejüket, másoknál ez jóval tovább tart. Nem ritkán előfordul, hogy a beteg menthetetlen, és nem éli túl.
 
A betegség ellen nincs egységes gyógymód. A vörös halak mérge a szervezethez idomul, és egyedileg betegíti meg a védát. A beteg immunrendszerétől függ, hogy képes-e ellenanyagot termelni és felgyógyulni.
 
 
***
Vannak gyógyító képességek és gyógyító képességgel bíró karakterek. Ők csak enyhíteni, esetleg lassítani tudják a Noctis világában lévő betegségek, kórok, nyavalyák stb. lefolyását. Egyetlen varázsütésre ezek nem szüntethetőek meg!

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-06-05, 09:53

Gravendo Valachie


 
Betegség neve: valachiai nátha
Helyszínei: Valachia vidéke
Leírás: valkűrök és sárkányidomítók vírusos betegsége. Annyiban más, mit a hagyományos nátha, hogy míg a hagyományosat bárki, addig ezt kizárólag a valkűrök és a sárkányidomítók kaphatják el.
Jellemző tünetei: tipikus nátha tünetei - orrdugulás, orrfolyás, torok- és fejfájás, hőemelkedés/láz, valamint izomgyengeség, egyensúly- és látászavar. Kezelése: fájdalomcsillapító hatású főzetekkel, italokkal és ágyban fekvéssel. 2-3 nap elteltével a tünetek enyhülnek. Egy hét alatt a beteg teljesen felépül.
 
 
***
Vannak gyógyító képességek és gyógyító képességgel bíró karakterek. Ők csak enyhíteni, esetleg lassítani tudják a Noctis világában lévő betegségek, kórok, nyavalyák stb. lefolyását. Egyetlen varázsütésre ezek nem szüntethetőek meg!


Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Jákob és az angyalok
MesélőMesélő
_________________________
avatar
Rang : noctis narrator


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   2013-06-08, 05:18

Morbus Spiritus


 
Betegség neve: Szellemkór
Helyszínei: bárhol előfordulhat
Leírás: A szellemgyökér fogyasztásának egyik gyakori mellékhatása. A szokványos mérgezési tüneteken felül a fokozatos elhalványodás, majd a láthatatlanná válás. Általában 2-3 nap alatt elmúlik, de eltarthat hosszú hetekig is. Ez idő alatt nem hallják a hangját. A beteg nem képes megérinteni másokat, megfogni tárgyakat. A visszatérés fokozatosan történik. Először egy-egy testrész, majd szépen lassan az összes látható lesz. Bármelyik fajnál előfordulhat.
 
***
Vannak gyógyító képességek és gyógyító képességgel bíró karakterek. Ők csak enyhíteni, esetleg lassítani tudják a Noctis világában lévő betegségek, kórok, nyavalyák stb. lefolyását. Egyetlen varázsütésre ezek nem szüntethetőek meg!

 
 
Radix Spiritus - Szellemgyökér
Mérgező növény, ami erdős vidékeken terem. Méregkeverő boszorkányok gyakran használják főként démon vagy szelleműző főzeteikhez. Erős toxikus hatása miatt fogyasztása kis mennyiségben mérgezési tüneteket, nagy mennyiségben halált okoz. Első látásra nagyon hasonlít egy kedvelt zöldséghez, amivel nagyon könnyű összetéveszteni.

Vissza az elejére Go down
http://noctis-parvulus.forummotion.com
Ajánlott tartalom
_________________________


TémanyitásTárgy: Re: Egyéb érdekességek   

Vissza az elejére Go down
 

Egyéb érdekességek

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Kiképzőterepek
» Part 14 / 12
» Sétányok, ravatalozó és egyéb helyszínek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Szabályzat és tudnivaló :: Bevezetés a világunkba-