Welcome to Noctis

Háború tört ki a vérivók és a boszorkányok között. Narlen városa elbukott, és Boszorkányföld egy része vámpír kézre került. Theradin a harcok kezdete előtt békét kötött a vérszívókkal, így a város megőrizhette függetlenségét.
Eközben északon a Démonok Birodalma megerősödött és kihasználva szomszédai csatározásait elfoglalta Boszorkányföld északi, kimérák és transmopheusok lakta területeit. A határvonalak átrendeződtek, ezért a vadászokra nagyobb szükség van, mint valaha.


• • •

Lépj be Noctis világába, ismerd meg a napfényes, varázslatos Nyugatot, az egykori Boszorkányföldet - Shalmaeron provinciáját, vagy a misztikus, sámánok lakta Sellarya szigetét. Barangold be a veszélyes, sötét Keletet, ahol vérivók és halandók élnek. Ismerd meg Caelestis hegyvidékeit, a délen fekvő elfek lakta Lamuriont, vagy a sárkányidomítók és a valkűrök otthonát, a messzi fagyos Valachiát. És ha még futja az erődből, utazd át az ismeretlen északi földet, Diabolus Glebát, a démonok hazáját.
Belépés

Elfelejtettem a jelszavam!

CHATBOX


Ki van itt?
Jelenleg 7 felhasználó van itt :: 1 regisztrált, 0 rejtett és 6 vendég

Garew Towryk

A legtöbb felhasználó (19 fő) Szomb. 24 Nov. 2018 - 3:35-kor volt itt.

Evans farm

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Csüt. 16 Jan. 2014 - 13:04

Láttam Niiven, hogy valamit nem mond el. Valamit tudott a sivárról, amit én még nem. Rákérdeztem hát, mire ő némi hezitálás után elmesélt mindent, amit Marekkal beszélt.
-Értem. - gondolkodtam el. Asszonykám félt, hogy a sivár át akar minket rázni és csak eszközként akarja Niivet felhasználni, hogy megkaphassa azt, amit akar.
-Csak ennyi? - kérdeztem vissza.
-Hm...Ez nem olyan meglepő azért. - jegyeztem meg beleképzelve magam Marek helyébe.
-A helyébe valószínűleg én is mindent megtennék, hogy kiszabaduljak. - mondtam elgondolkodva. Asszonykám nagyon veszélyesnek találta a kutakodást, és inkább vállalta volna, hogy megöregszik és meghal, minthogy Marek nyerjen.
-Nos, a legrosszabb esetben is lenne egy napom. Nem igaz? - néztem Niivre.
-Ha ne adj isten, helyet cserélnénk...teliholdkor ugyanúgy el lenne nyomva. Nem tudom mit csinál ilyenkor, de lefogadom, hogy én sokkal hasznosabban tölteném azt az időt, mint ő. - magyaráztam. Nem akartam alábecsülni a sivárt, nagy hiba lett volna. De ha az a terve, hogy átveszi felettem az irányítást, akkor nem lesz könnyű dolga.
-Ne aggódj Marek miatt. Ezt a gondot elintézem majd én. - próbáltam megnyugtatni az asszonyt, miközben elővettem egy szál cigit.
-Inkább Áronnal és a könyvvel törődj. - tettem hozzá, majd rágyújtottam.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 16 Jan. 2014 - 12:46

Shade-et érdekelte Marek. Azt mondta egyszer szívesen elbeszélgetne vele.
- Marek…ő nem egy jó beszélgetőpartner. – mondtam elhúzott szájjal. Nem kedveltem a sivárt, egy kicsit sem.
Férjem nagyon meg akarta találni Marek könyvét, de én aggódtam. Féltem hogy esetleg elveszi tőlem a könyvet. Shade viszont még nem tudta mik a férfi tervei. Mikor félbehagytam a mondatot, rákérdezett, hogy mi az amiről nem tud. Kis ideig hallgattam és próbáltam kitalálni, hogy ezt hogy tálaljam.
- Tudod, Marek csak telihold éjjelén tud előjönni. Ezért nem tudja megkeresni a könyvét. – mondtam lassan.
- Megkért engem hogy keressem meg, cserébe ő megengedi hogy olvashassam a könyvét és nekem adja a varázslatot amivel oloyan hosszú életet kaphatnék mint a tiéd. Ő pedig azt mondta akkor ki tudna költözni a testedből és megszállhatna mást. – tudtam hogy eddig nagyon jól hangzik a dolog.
- Csakhogy azóta elbizonytalanodtam. Marek nem véletlenül választotta a te testedet. Gondolom nem kell részleteznem a külsőd előnyeit. – mutattam végig férjemen.
- És pont ezért elkezdtem figyelni őt. Shade ő nem az a fajta aki beérné ennél kevesebbel. Én tartok tőle, hogy a könyv azért kell neki, hogy elnyomhasson téged és megszerezze a tested. – mondtam ki kerek perec hogy mit gondolok.

- Éppen ezért nagyon veszélyes megkeresnünk azt a könyvet. Én elfogadom azt is hogyha száz éves koromban meghalok. De azt nem, hogy Marek szabadon garázdálkodjon a te képedben. – húztam e a számat.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Csüt. 16 Jan. 2014 - 12:30

Ahogy a sivár könyvéről beszéltünk, úgy éreztem, hogy mindenképpen meg kell találnom. Nem feltétlen csak Niiv miatt. Érdekelt, hogy mi minden lehet még benne.
-Ez nem lesz egyszerű. - állapítottam meg. Bár nem gondoltam soha egy percig sem hogy gyerekjáték lesz.
-Kíváncsi vagyok erre a Marekra. - mondtam elgondolkozva.
-Persze tudom, hogy én aligha találkozhatnék vele. De egyszer azért beszélnék vele. - tettem hozzá. Bár ki tudja, lehet, hogy egyszer erre is lesz mód.
Asszonykám aggódott, hogy mi lesz, ha megszerezzük a könyvet. Azt mondta, hogy akkor oda kellene adnia Mareknak és..., nem fejezte be a mondatát. De láttam rajta, hogy tart valamitől.
-És akkor..?? - kérdeztem rá a mondat további részére.
-Akkor mi lesz? - pillantottam Niivre.
-Mondott neked valamit a terveiről? - tettem fel egy újabb kérdést és vártam rá a válaszokat is.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 16 Jan. 2014 - 12:15

Shade megjegyezte ha megszerezzük a sivár könyvét, akkor megoldódik az összes halállal kapcsolatos gondunk.
- Igen, de semmilyen adatot nem találtam még arról a könyvről. Az se biztos, hogy létezik. Lehet, hogy csak blöffölt…- mondtam elgondolkozva.
- Mareknél sose lehet tudni. – tettem hozzá elhúzott szájjal.
- Minden esetre, ha meg is találjuk, csak az ő engedélyével tudjuk elolvasni. – emlékeztem vissza a régebbi beszélgetésünkre.

- De ha megtudja hogy nálam van a könyv, akkor rákényszerít hogy adjam neki, és akkor…- elharaptam a mondat végét. Még belegondolni is rossz volt, hogy Marek átveszi a hatalmat Shade teste felett.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Csüt. 16 Jan. 2014 - 11:51

Meglepetten nézett rám, amikor megemlítettem mi miben hiszünk. Nem értette, hogyha láttam Karmen visszatérését, miért hiszek továbbra is a hollókban.
-Szerintem nem zárja ki egyik a másikat. - vontam meg a vállamat. Szóba került, hogyha meghalnék kihúzna a tóból, Niiv viszont nem szerette volna, ha kihalásznám a Lelkek tavából. Áron érdekeit nézte.
-Van benne valami. - ismertem el. Gerhard is túl nagy árat fizet a kis pecázásért.
Feleségem gyanúja nem volt alaptalan. Sirius biztos kapott volna az alkalmon. A rohadék, szemrebbenés nélkül kinyírta volna a fiunkat, csak hogy végre trónra kerüljön.
Asszonykám elmosolyodott, majd adott egy csókot.
-De ha megtaláljuk annak a sivárnak a könyvét, akkor ez sem lesz gond. - gondolkodtam el, miközben végigsimítottam az arcán.
-Évszázadok múlva is ilyen fiatal leszel, Siriust pedig eszi az ideg. - mondtam kárörvendően. Valahogy biztos voltam benne, hogy nem halok meg még jó ideig.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 16 Jan. 2014 - 11:10

Shade azt mondta, náluk az a hiedelem, hogy egy holló a köd mögé viszi őket.
- De Shade… - néztem rá felhúzott szemöldökkel.
- …hogy hihetsz ebben, mikor mind a ketten ott voltunk a tónál, ahol Gerhard kihalászta Karment. – mondtam furcsálló nézéssel. Elárultam neki, hogy én biztosan kihúznám őt a tóból, mire megjegyezte hogy akkor úgy járnék mint Gerhard. 10 év múlva meghalnék.
- Épp ezért halásztatnálak ki Gerharddal. Akkor újra boldogan élhetnénk együtt sokáig. – vigyorogtam kajánul.
- De ha már nem lenne Gerhard akkor kockáztatnék. – tettem hozzá, most már komolyabban. Shade kicsit hallgatott, aztán azt mondta valószínűleg ő is kihalászna engem fordított esetbe.
- Butaságokat beszélsz! Amíg a fiunk elég nagy nem lesz ahhoz hogy uralkodjon, addig eszedbe se jusson ilyesmi! – mondtam szigorúan.
- Nem hagyom hogy Sirius elhappolja a trónt Áron elől! – tettem hozzá határozottan.

- Amúgy meg kedves tőled hogy így érzel. – mosolyogtam férjemre, majd adtam neki egy csókot.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Csüt. 2 Jan. 2014 - 13:40

Megmutattam Niivnek a Göncölt, majd a veterán farkast. Hamar
kiszúrt egy elefánt alakot, ami szoknyát viselt. Aztán eszébe jutott egy régi babona, amit az emberek találtak ki a halálról és a csillagokról.
-Érdekes gondolat. - pillantottam fel. Asszonyka jobban örült a tavas változatnak, mivel könnyebb egy tóból halászni, mint lasszóval csillagokat fogni. Aztán azt mondta, hogy ha netán meghalnék, ő biztos, hogy kihalászna onnét.
-De hát...akkor úgy járnál mint Gerhard. Kapnál 10 évet és meghalsz te is. - emlékeztettem a melák példájára.
-Bár nem hiszem, hogy én valaha is egy tóban kötnék ki. Nem vagyok az a tavi szellem típus. - jegyeztem meg.
-Nálunk inkább az a történet él, hogy egy holló visz át a fekete köd mögé. Ha útközben elejt, akkor bolyongó szellemmé válsz. - magyaráztam neki.
-De kedves tőled, hogy kirángatnál abból a tóból. -tettem hozzá, aztán Niivre pillantottam és egy percre elgondolkodtam.
-Szerintem fordított helyzetben én is kihalásználak. - mondtam.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 2 Jan. 2014 - 13:17

Shade ismert néhány csillagképet. Megfogta a kezem és összekötött néhány csillagot egy képzeletbeli vonallal.
- Tényleg…- nyíltak kerekre a szemeim. Shade rámutatott egy másik csillagképre is, azt mondta olyan mint egy öreg féllábú szalmakalapos farkas. Elnevettem magam és körbenéztem az égen.
- Nézd! Az meg olyan mint egy szoknyás elefánt. – mutattam egy csillagkupacra.
- Tudtad hogy egy régi hiedelem szerint a halál után az emberek az égbe szállnak fel? – mosolyodtam el.
- Még szerencse hogy ez egy téves babona. Hogy tudnánk leszedni egy lelket olyan magasról. A tóból könnyebb kihalászni. – magyaráztam vidáman.

- Ha te meghalnál én tuti kihalásználak. – tettem hozzá elgondolkozva.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Csüt. 2 Jan. 2014 - 12:55

Nagyon idegesítőnek találtam a vénlányt. Nem tetszett ez a fene nagy kíváncsiság. Az öregasszony teljes átéléssel kezdett bele fiatalkori kalandjaiba és annyira az emlékeibe feledkezett, hogy még csak észre sem vette, hogy egyetlen szó nélkül otthagytuk. Már látóhatáron túl jártunk, amikor feltűnt neki, hogy a levegőnek beszél. Morogtam egy ideig félhangosan, majd Niiv mellém ért és megfogta a kezemet. Mély levegőt vettem és inkább abbahagytam a morgást. Kis ideig sétáltunk, aztán asszonyka kiszúrt magának egy szimpatikusnak tűnő helyet a rét közepén. Leült, majd lehúzott maga mellé. Nem tudtam, de olyan ismerősnek tűnt ez a hely. Kicsit emlékeztetett a labirintusra.
-Nem különösebben, de van pár amit ismerek. - vontam meg a vállamat. Átölelt és azt mondta, hogy hiába nézi, nem látja ki a csillagképeket.
-Hm...- gondolkodtam el.
-Nézd, itt van például a nagy Göncöl. - mutattam meg neki. Megfogtam a kezét és a mutatóujjával képzeletbeli vonalat húztam a csillagok között.
-Látod már? - kérdeztem. Aztán eszembe jutott a kiképzőtábor. Néhány leleményes kölyök saját csillagképeket talált ki, hogy bevetésen tudjon tájékozódni.
-Az a csillagkupac olyan mint egy féllábú veterán farkas szalmakalapban.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 2 Jan. 2014 - 12:21

Shade beleegyezett hogy romantikázzunk kicsit, bár nem tudtam mennyire érti a lényeget. Azért örültem, hogy belement a csillagnézésbe. Elindultunk ki a házból, de szembe találkoztunk az öregasszonnyal aki még mindig a kispárnát dajkálgatta. Lehet azt hitte alszik a „gyerek”. Megkérdezte hová megyünk, mire Shade egyszerű tömör választ adott neki. Nem kezdtem el magyarázni az öreglánynak, hiszen kettesben akartam maradni a férjemmel. Már elképzeltem, ahogy romantikázunk, mikor Shade rám szólt, hogy menjek már. Hihetetlen hogy egy pillanat alatt ki tudta szúrni az álom-lufimat az ilyen „kedves” megszólalásaival. Sóhajtottam és utána mentem, aztán megfogtam a kezét. Kis ideig sétáltunk, mire kiértünk egy rétre. Leültem a fűbe és lehúztam magam mellé férjemet is. Odabújtam hozzá és felnéztem az égre. Gyönyörűen látszottak a csillagok, minden olyan szép volt.
- Te ismered a csillagképeket? – kérdeztem vidáman.

- Én sosem látom hogy mi micsoda. – mondtam kuncogva, miközben átöleltem férjemet.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Csüt. 2 Jan. 2014 - 11:56

A kölyök és a medve hamar elaludtak. Megkérdeztem Niivet, mit csináljunk, elég nyugodt volt ez a farm. Nem sok nyüzsgés volt, ami nekem elég szokatlan volt. Asszonyka felvetette, hogy sétáljunk egyet, és nézzük meg a csillagokat.
-A csillagokat? - kérdeztem vissza és a következő kérdésem az lett volna, hogy azt meg minek? Mikor észrevettem, hogy olyan furán néz rám. Úgy tűnt, hogy ő szeretne sétálgatni és csillagokat bámulni.
-Miért is ne. - vontam meg a vállamat. Niiv hozzátette, hogy a bolhás marad és őrzi majd a kölyköket. Közben magamra kaptam a kabátomat és megvártam, hogy asszonykám is összeszedje magát. Kiléptem a ház elé, és rágyújtottam egy szálra. Alig, hogy átléptem a küszöböt feltűnt az öregasszony vigyorogva és kíváncsiskodni kezdett, hogy hova megyünk? A válaszom erre rövid volt, el. Nem gondoltam hogy az orrára kellett volna kötnöm. De nem is kellett mondanom semmit, felnézett az égre és csak annyit mondott, hogy szép este a romantikára és rám kacsintott, majd egy foghíjas mosolyt küldött felém. Szabályosan lesápadtam, és idegesen szívtam egy slukkot a cigimből, miközben a néne nosztalgikus hangulatba került és mesélni kezdett.
-Niiv, hol vagy már? - szóltam hátra asszonypajtásnak.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Niiv von Narrath on Csüt. 2 Jan. 2014 - 11:18

Shade nézte a két aprólékot a kezemben és megjegyezte, hogy talán Áron ért a medvék nyelvén.
- Nem is tudom. Én is beszéltem kicsi koromban Welorával, de az teljesen más, mert mi tényleg értettük is egymást. – jegyeztem meg elgondolkozva. Lefektettem a két apróságot, aztán sóhajtva leültem az ágyra.
Shade megkérdezte hogy mit csináljunk.
- Nem is tudom…talán sétálhatnánk egyet és megnézhetnénk a csillagokat. – mondtam kissé határozatlanul fürkészve férjem arcát. Hiába én is csak nő voltam, vágytam egy kis romantikára. Bár Shade és a romantika két külön álló dolog volt. Azért reménykedtem, hátha sikerül egy kicsit rózsaszínűbbé tenni a kapcsolatunkat.
- Welora ittmarad és vigyáz a babákra. – tettem hozzá a két alvóra nézve.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Vas. 17 Nov. 2013 - 11:29

Az öregnő gyorsan elpucolt a párnával. Teljesen bevette, hogy az a kitömött textildarab a fiunk. Amint eltűnt a banya Niiv az ágyhoz sietett és felvette a gyereket. Megjegyezte, ha Áron a nyanya kezébe került volna, még megrekedt volna a fejlődésben.
-Lehet benne valami. - bólintottam, majd elnyomtam a cigimet és felkeltem a helyemről. Asszonykám közben magához vette a barna szőrcsomót is. Áron az állat felé kalimpált, a medve meg a fiunk felé. Először a kölyökre néztem, aztán a bolhazsákra.
-Érdekes. - léptem hozzájuk közelebb.
-Lehet, hogy Áron ért a medvék nyelvén? - gondolkodtam hangosan. Újra a kölyökre néztem, aztán a medvére. Rühelltem az ilyen szőrös izéket, de láttam, hogy Áron kedveli, az asszony meg nagyon "cukinak" találja.
-Ez az állat is a nyakunkon marad. - morogtam félhangosan, félig beletörődve abba, hogy egy medvével gazdagodott a gyűjtemény.
-Na, mit csináljunk ma? - kérdeztem kíváncsian.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Niiv von Narrath on Vas. 17 Nov. 2013 - 10:31

Az öregasszony bejött a szobába miközben a ruháinkat pakoltam ki és rá akarta vetni magát a fiunkra, de elvétette és Borisz kezdte halálra ölelgetni. Szegény macinak már majdnem ott tartott, hogy hegyes kis karmaival lenyúzza a vénasszony arcát, de szerencsére a nő időben lerakta. Most újra fiunkat kezdte kutatni. Aggódva indultam a kiságy felé, hogy megmentsem Áronkát, de Shade elhárította a problémát. Bemesélte az öreglánynak hogy a kispárna a fiunk. A nő felkapta a párnát és ölelgetni kezdte, aztán kiment a szobából.
- Ez meleg volt. – fújtam egyet, aztán felkaptam fiamat és dajkálni kezdtem.
- Ha az a nő elkapja Áront akkor szegény kisfiunk megállt volna a fejlődésben. – tettem hozzá fejcsóválva. Eközben Borisz is kimászott párnázott kosarából és a lábamnak dőlt. Felvettem őt is a másik kezembe. Áron vidáman kezdett kalimpálni a macinak, mintha épp magyarázna neki valamit. Aztá Borisz kezdett el ugyanolyan hévvel kalimpálni Áron felé.
- Hmmm…mostanában folyton ezt csinálják. Mintha beszélnének egymással. – néztem a két kölyök kalimpálását.

- Szerinted nem fura? – pillantottam Shade - re.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Kedd 5 Nov. 2013 - 13:01

Amikor megláttam a kecskéket, morogni kezdtem. Niiv értetlenül nézett rám. Nagyjából úgy, mintha nekem tudnom kellett volna, hogy a farmon állatok is lesznek.
-Nem tudtam. - vontam meg a vállamat. Nem örültem a felismerésnek, de emiatt nem akartam visszafordulni. Maga a környék egész kellemesnek tűnt. Gondoltam, maradok néhány napot és ha nagyon nem bírom, akkor fogom magam és hazamegyek.
-Hagyjuk.. - morogtam tovább. Közben tekintetem a kezében lévő kosárra tévedt, amiben a kölyökmedve volt. Eddig is láttam, hogy cipel magával valamit, de nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Annyira nem, hogy azt hittem, hogy szendvicseket csomagolt magának és az van benne. De amikor belenéztem, akkor láttam meg, hogy az új szerzeménye alszik benne.
-Niiv. Ezt muszáj volt hozni? - kérdeztem, miután a gazdaasszony magunkra hagyott. Bár a választ magam is sejtettem. Muszáj.
Míg asszonykám kicsomagolt, addig résnyire nyitottam az ablakot, leültem a párkányra és rágyújtottam egy szál cigire. Ekkor kivágott az ajtó.
-Hát itt van! - ordított fel egy öregasszony és megindult a kiságy felé, ahol Áron pihent. A néne háta derékszögbe görnyedt, alig bírt járni, inkább csak csoszogott. Süket is volt, ezért kiabált, saját magát nem hallotta. Ilonka mamának hívták a környéken, 103 éves volt és imádta a gyerekeket. Az volt a szándéka, hogy megszeretgesse a fiunkat. Felnézett rám, rám mosolygott, de gyorsan szája elé kapta a kezét, mert a mosolyát a zsebében felejtette. Saját magához képest gyorsan hátat fordított nekem, a zsebébe nyúlt és kivette a protkóját, amit hihetetlen rutinossággal helyezett fel. Rám villantott egy mosolyt, aztán a gyerekkel foglalkozott. Niivet még csak észre sem vette.
-De édes... - olvadozott a gyerekágy mellett.
-Hagyj pusziljalak meg. - nyúlt volna a gyerek felé és közben csücsörített is, de elmérte a távolságot és átbukott a medvés kosáron. A döbbenettől a párkányra fagytam és még a bagóm is kiesett a kezemből. Az öreglány Áron helyett a szőrmókot ölelte magához és csókolgatta össze. Egy teljes percre azért megszántam az állatot.
-Az a felmosó. - szóltam oda neki. Az idős asszony el is hitte, gyorsan vissza is dobta a kosárba.
-Az ott a gyerek. - mutattam egy kispárnára, nem messze tőle. A nő elhitte, mert elindult a tollal töltött anyagdarab felé.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Niiv von Narrath on Kedd 5 Nov. 2013 - 1:54

Összecsomagoltam és nekivágtunk az üdülésnek. Az út nem volt igazán hosszú, még aznap odaértünk. Egyik kezemben Áron aludt, a másikban egy párnázott kosárban Borisz a maci szunyókált. Mellettem Welora álldogált. Egy ideje külön éltünk farkasommal, de éreztem hogy minél tovább érzem a hiányát annál jobban gyengülök. Most értettem csak meg hogy miért van vége annak a nomádnak aki elveszíti a farkasát.
Gondolataimból férjem elégedetlenkedése zökkentett ki. Nem értette mit keresnek itt a háziállatok.
- Shade, nem értem mi a gondod. Te akartál egy farmra jönni. – néztem rá értetlenkedve. Nekem természetes volt, hogy egy farmon élnek állatok.
Megjelentek a házigazdáink is. Egy idősebb bácsi, aki épp nagy munkába volt, így csak köszönt és szólt a feleségének. Az asszony rögtön elénk jött és körbevezetett minket. Árontól teljesen el volt ájulva. De Welora már nem annyira tetszett neki. Félt, hogy farkasom levadássza az állatait.
- Welora nem fog semmit megtámadni. Csak ott vadászik ahol szabad. – nyugtattam meg a nőt. Miután háziasszonyunk elment, lepakoltam. Áront befektettem a kiságyba, Boriszt pedig letettem a kiságy mellé. Aztán kipakoltam a ruháinkat.

- Tetszik ez a hely. – mondtam vidáman.


"Egy szép napon majd hivatalosan is elismerik, hogy amit mi valóságnak kereszteltünk el, az még inkább illúzió, mint az álmok világa."

Mortalis


Niiv von Narrath
avatar

Rangom : nomades, noctis reginae

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Vas. 3 Nov. 2013 - 13:18

Niivnek tetszett a gondolat, hogy pihenjünk valahol. Egy farmot választottam helyszínül, mivel csendes, nyugodt helyként hirdették a katalógusban. Pont erre volt szükségünk. Csendre és nyugalomra. Összepakoltuk két hétre, becsomagoltuk Áront is, és nekivágtunk az útnak. Néhány óráig tartott, mire odaértünk.
-Itt is vagyunk . - mondtam, amikor megláttam az üdvözlő táblát. Bentebb érve viszont éreztem, hogy valami nem lesz rendben. Nem kerülte el a figyelmem a karán, ami mögött egy rakás kecske legelészett. Fellapoztam a leírást, de sehol nem láttam, hogy kecskékről írtak volna. Ahogy az elszórtan csipegető tyúkokról sem esett egy árva szó sem.
-Ez átverés. Mi ez a sok állat itt? Erről nem volt szó! - elégedetlenkedtem. Úgy voltam vele, igazán beleírhatták volna, hogy nyugodt, de állatias környezet. Akkor biztos máshova mentem volna. Egyszer csak feltűnt egy öreg szalmakalapos férfi vasvillával a kezében, disznószaggal a háta mögött.
-Jó napot! - köszönt ránk. Ő már tudta, hogy mi nem lehetünk mások, mint akik két hétig náluk pihennek. Hátraszólt az asszonynak, aki vidáman került elő a csűrből és vezetett minket körbe. Megmutatta a házunkat, a házon belül a fürdőt, a konyhát és a hálót. Amikor észrevette Áront, majd el ájult tőle. Túlzásnak éreztem, hogy ő lenne a világ legszebb kisfiúja, de tény volt, hogy jól sikerült gyerek volt. Letettem az ágyra a csomagokat és körbenéztem.
Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Evans farm

Témanyitás by Shade von Narrath on Vas. 13 Okt. 2013 - 8:13Vampire I.
Vampire I.

Shade von Narrath
avatar

Rangom : noctis archos

http://noctis-parvulus.forummotion.com

Vissza az elejére Go down

Re: Evans farm

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

3 / 3 oldal Previous  1, 2, 3

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.